Jelenlegi hely

A Csokonai adventi gondolatai naptárban

"Az ünnep azé, aki várja" gondolatot ültette gyakorlatba a Csokonai Színház online adventi kalendáriumukkal.

Az idei év ismeretlen nehézségek elé állított mindannyiunkat. A szeretteinkért való aggodalom, a mindennapok bizonytalansága, az egzisztenciális félelmek, a színháziak életében a kapuk bezárása váratlan, olykor nehezen feldolgozható lelki kihívásokat okozott. Most az év egyik legszebb időszakához érkeztünk, hisz beköszöntött az advent, a karácsonyi várakozás ideje. Szabó T. Anna verse mankóul szolgál, mert micsoda ünnep lesz, ha türelmes várakozás után végre újra együtt nézhetjük majd színészeinket.

A Csokonai Színház társulata a rekonstrukció idejére kiköltözött a 155 éves történelmi épületből. Új helyre került a műbajusz ragasztója és az operák monumentális díszletei is. Elképesztő munka volt, de tudjuk, hogy a kiböjtölt órák, napok, évek után valódi ünnep lesz az új színházban tartott első előadás. A bizonytalanság egyelőre ott kísért abban is, hogy tudunk-e majd széles családi körben, nagy családi asztalnál ünnepelni vagy óvnunk kell idősebb, kiszolgáltatottabb szeretteinket. A Csokonai Színház társulata a próbák mellett szívvel-lélekkel igyekezett, hogy adventi naptárában ikonikus karácsonyi filmekből vett jelenetekkel, kreatív ötletekkel, zenével, költőink, íróink gondolataival támogasson mindenkit a belső elcsendesedésben, az ünnepi készülődésben.

A Csokonai Színház kalendáriuma ezen a linken nyitható meg.

Az

kalendáriumuk első kisvideóját, amelyben Vékony Anna mondja el Szabó T. Anna Az ünnep azé, aki várja című versét, mely az online kalendárium mottóját is adja.

ADL - Debrecenimami

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére