Jelenlegi hely

Coffee, coffee, coffee… versenyben az ízekkel és az idővel

Tóth Gábor debreceni kávépörkölő mester és barista-oktató második helyezett lett a magyar bajnokságon.

Tóth Gábor debreceni kávépörkölő mester és barista-oktató második helyezett a május 6-7-i hétvégén rendezett Barista, Brewers Cup és Cup Tasters magyar bajnokságok Cup Tasting, azaz csészekóstolás kategóriájában.

Az országos verseny az idén első alkalommal megrendezett  Budapest Coffee Festival keretein belül került megrendezésre. A rendezvénynek az Iparművészeti Múzeum adott otthont. A magyar és nemzetközi kiállítók, előadások mellett 2017-es Barista, Brewers Cup és Cup Tasters magyar bajnokságok döntőit is itt zajlottak.

A nyertesek képviselhetik hazánkat a budapesti, illetve szöuli világbajnokságokon. Tóth Gábor két ponttal lemaradva nem jutott ki a világversenyre, de a ragyogó második helyezéssel is az ország élvonalába tartozik. Két hónapon át tartó felkészülés után indult el a magyar bajnokságon, ahol nagy tapasztalattal rendelkező nemzetközi zsűri előtt mérettette meg magát.

A csészekóstolás során nyolcszor három italt helyeznek egy asztalra – a három italból kettő ugyanolyan, így az egyetlen (édesség-savasság-keserűség-testesség alapján) különbözőt kell felismerni és kiválasztani, természetesen időre. A kóstolás rendkívül összetett: egy megfázás, a dohányzás, alkohol vagy fűszeres étel fogyasztása végzetes mértékben képes torzítani az érzékelés pontosságát. Bár az időeredménye neki volt a legjobb, a tavalyi bajnok két ponttal vitte el az orra elől a pálmát.

Tóth Gábor tapasztalatai szerint a magyarok még mindig inkább a felfrissülés érdekében, és nem az ízélmény kedvéért isznak kávét. A fejlődés és az igények növekedése már Debrecenben is tetten érhető, ahogy a hazai gasztronómiában más területeken, a pálinka, a borok, az ételek körében is látványos a változás. Ugyan még nem mindenhol azt kapja a vendég, amit kér, de van remény rá, hogy a kávékultúra napja felkel.

 

Forrás: dehir.hu; kép: pixabay.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Vashiány a gyereknél – tünetek, okok, megoldások

Vashiány a gyereknél – tünetek, okok, megoldások

A vas az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkül a szervezetünk nem tud megfelelően működni. Különösen a gyerekek esetében lényeges, hiszen a növekedéshez, a szellemi fejlődéshez és az immunrendszer működéséhez is elengedhetetlen. De honnan tudhatjuk, ha a gyermekünk vashiányos, és mit tehetünk ellene?
Készíts vajsört, kalandozz a középkori Angliában!

Készíts vajsört, kalandozz a középkori Angliában!

Lehet, hogy a vajsör már 500 éve létezik? Vajon amit Harry Potter és barátai isznak, ugyanaz lehet, mint a középkori? Nyomtasd ki a középkori stílusú receptünket és már mehet is a főzés!
Ne felejtkezzünk el cserepes növényeink téliesítéséről sem!

Ne felejtkezzünk el cserepes növényeink téliesítéséről sem!

Olcsó tippek és fortélyok az egészséges növényekért és a cserepes növények fagymentes átteleltetésért.
Ezt árulják el rólunk a takarítási szokásaink a pszichológus szerint

Ezt árulják el rólunk a takarítási szokásaink a pszichológus szerint

Sokan tapasztalhatjuk, hogy a takarítás nem pusztán házimunka, hanem lelki, pszichés folyamat is: nemcsak a lakóterünket tisztítjuk meg és rendezzük el, hanem vele a gondolatainkat, a lelkünket is. Ez pedig nem véletlen: a lakásunkhoz, a rendhez vagy éppen a rendezetlenséghez való viszonyunk ugyanis jóval többet mond el rólunk, mint gondolnánk. Az LG Fuller Bianka pszichológussal járta körül, miről árulkodnak a szokásaink.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére