Jelenlegi hely

Beiratkozás, vakáció... mikor is lesz 2019-ben az ovikban?

Az Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottság 2019. január 22-én, kedden határozott a debreceni óvodák nyári és téli nyitva és zárva tartásáról, a beiratkozás időpontjáról.

Jelentkezés,beiratkozás az óvodákba

A közgyűlés szakbizottsága döntött az óvodai jelentkezés 2019-es határidejeiről is: a jelentkezéseket február 15-ödikéig lehet beadni, melyekről március 8-áig döntenek.

A beiratkozás április 24-én és 25-én lesz az óvodákba, a pótbeiratkozás időpontja pedig május 9.

Az előző évekhez hasonlóan 2019 nyarán is hat hétig lesz szünet az óvodai intézményekben július 12-től (péntek) augusztus 25-ig (vasárnap). Választásuk főbb szempontja hogy minden településrész le legyen fedve nyitva tartó óvodákkal.

A nyári ügyeletre az  a Gönczy Pál, a Karácsony György, a Sinay Miklós utcait, valamint a Margit térit, a Nagyerdeit és az Ispotály utcai Óvodát jelölték ki  2019-ben.

 

A szünidő felügyelet alatti tartalmas eltöltése mellett a gyerkőc étkezése is sok családban nagy kérdés.

A hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére Debrecenben szünidei gyermekétkeztetés igényelhető. A juttatás a tavaszi, őszi, téli szünetre az intézmény (bölcsőde, óvoda, iskola) zárva tartására eső valamennyi munkanapon, a nyári szünet időtartama alatt minimum 43 munkanapon keresztül járhat a szülő, törvényes képviselő kérelmére. Ez egy ingyenesen déli meleg főétkezés biztosítását jelenti helyben fogyasztással vagy elvitellel. Részletesebb információk az igénylésről ITT.

 

Fotó: pixabay.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!