Jelenlegi hely

Anyukák! Mi lesz itt december 1-től?

Minden a debreceni egyirányúsításról. A hónap elejére teljesen átáll a forgalmi rend.

November 21-én, kedd reggeltől már lezárták szakaszosan a Miklós utcát, hogy a kivitelező munkatársai elvégezzék az egyirányúsítás előtti utolsó simításokat. Átszerelték a lámpákat, táblákat helyeztek el és felfestették az új útburkolati jeleket - tájékoztatnak az Új Főnix Terv oldalán.

Iván Aurél, az önkormányzat sajtófőnöke elmondta, ez utóbbi az időjárástól is függ, hiszen csak 5 foknál melegebb, száraz időben lehet felfesteni a jeleket. Épp ezért a kivitelező reggel ezzel kezdte a munkát, s még az eső előtt sikerült felfesteni a legfontosabb útburkolati jeleket. A takarófóliák is lekerültek a már korábban kihelyezett behajtani tilos táblákról, emellett több helyen kicserélték és az új menetirányhoz igazították a közlekedési lámpákat. Ez a programozás előtti utolsó lépés volt. A feleslegessé vált lámpatesteket elszállították az újakat pedig beüzemelték. Délután már az új, közlekedési rend lépett életbe a Miklós utcán; egyirányú lett az út, azon a Piac utca felől az Erzsébet utca irányába autózhatunk.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ne megszokásból, hanem figyelmesen, az új útburkolati jeleknek és tábláknak megfelelően közlekedjünk. Érdemes indulás előtt az útvonalunkat megtervezni az új közlekedési rend alapján.

Fontos változás, hogy az új forgalmi rendben megváltozott a Piac utca és a Miklós utca „viszonya”, a kereszteződésben a Piac utca felől érkezőknek kell megállni és elsőbbséget adni, oda került ki STOP tábla. Erre fokozottan figyeljenek az autóvezetők!

Az egyirányúsítás bevezetése az alábbi ütemben történik:

1. nap délelőtt:
Miklós utca: Erzsébet utca/Külsővásártér – Antall József utca közötti szakasz:

Délelőtt 7-12 óra között zárják le mindkét irányból. Az Erzsébet/Külsővásártér – Miklós utca és a Miklós utca –Antall József utca csomópontjában közterület felügyelők és polgárőrök fogják segíteni a közlekedőket az eligazodásban. A délelőtt folyamán meg lesz tiltva az Antall József utcából a Miklós utcára történő jobbra és balra kanyarodás is. A Szív utca Miklós utcai csomópontját szintén lezárják.

1. nap délután:
Miklós utca: Antall József utca – Piac utca közötti szakasz
A kivitelező várhatóan 12 – 16 óra között zárja le. A közterületfelügyelők és polgárőrök ebben az ütemben a Miklós utca –Antall József utca és a Miklós utca – Piac utca csomópontjánál lesznek jelen. Délután meg lesz tiltva az Antall József utcából a Miklós utcára történő jobbra és balra kanyarodás is. Ehhez az ütemhez kapcsolódóan az Iskola utcát a Miklós utca felől lezárják a szakaszt érintő munkák befejezéséig, valamint a Vörösmarty utca – Török Bálint utca csomópontjában letakarják a „Behajtani tilos” táblát, és „Zsákutca” táblát helyeznek ki annak érdekében, hogy a lakók az Iskola utcát megközelíthessék.

2. nap:
Szent Anna utca: Piac utca – Sumen utca közötti szakasz

Lezárása 8-16 óra között történik. Szintén lezárják a Vármegyeháza és a Varga utca Szent Anna utcai csomópontját. A Vármegyeháza utca megközelítése érdekében erre az egy napra a Holló János utca –Vármegyeháza utca csomópontjában és a Varga utca – Tímár utca csatlakozásánál a „Behajtani tilos” táblát letakarják, illetve „Zsákutca” és „Megállni tilos” KRESZ táblák lesznek kihelyezve. A közterületfelügyelők és polgárőrök a Piac utca – Szent Anna utcai csomópontban, valamint a Szent Anna utca – Sumen utca csomópont lezárásában adnak segítséget. Ebben az ütemben meg lesz tiltva a Sumen utcáról a Szent Anna utca felé balra kanyarodás és a Klaipeda utca irányából a Szent Anna utca felé történő jobbra kanyarodás. Ideiglenesen a Klaipeda utcán az E.on székháza közelében levő buszmegálló után „Parkolóhely” táblát helyeznek ki annak érdekében, hogy a Svetits iskolába érkező szülők meg tudjanak állni.

3. nap:
Szent Anna utca, Attila tér: Sumen utca – Wesselényi utca közötti szakasz

Lezárása 8-16 óra között történik. A burkolati jelek festése érdekében az alábbi helyeken történik még útlezárás ebben az ütemben: a Kandia utca parkolója még használható lesz, azonban a parkolótól sávos terelőtáblákkal lesz lezárva. A Baross utca/Nap utca Szent Anna utcai csatlakozását az újonnan megépült középsziget után zárják le. Ebben az ütemben a Baross utcai lakók, illetve abból az irányból a szóban forgó területet megközelítők a Nap utca felé hagyhatják el a munkaterületet. A Teleki utcáról a Vágóhíd és Wesselényi utca felé az Attila téren a jobbra kanyarodás megengedett lesz. Azonban a kézi burkolati jelek sokaságának felfestése miatt a Teleki utcáról a Szent Anna utca irányába balra nem lehet a csomópontot elhagyni még ideiglenesen sem. A Wesselényi utca irányából az Attila tér/ Szent Anna utca felé balra kanyarodó sáv lesz lezárva, a Hajnal utca felől az Attila tér/ Szent Anna utca felé jobbra kanyarodó sáv lesz lezárva, és a Vágóhíd utca felől egyenesen az Attila tér/ Szent Anna utca irányába sem hajthatnak be gépjárművel. Ebben az ütemben meg lesz tiltva a Sumen utcáról Szent Anna utca felé jobbra kanyarodás és a Klaipeda utca irányából a Szent Anna utca felé történő balra kanyarodás.

Kattntson a képre a nagyításért!

4. nap:
Kossuth – Faraktár utca: Hajnal utca – Burgundia/Klaipeda utca közötti szakasz:

8-16 óra között lesz lezárva. A közterületfelügyelők és polgárőrök a Faraktár–Hajnal utca, illetve a Kossuth utca – Burgundia/Klaipeda utca csomópontjaiban fognak „szolgálatot teljesíteni”. Lezárják a Baross utca Faraktár utca felőli végét.

5. nap:
Kossuth utca: Burgundia csomóponttól a Piac utcáig terjedő szakasz:

8-16 óra között zárja le a kivitelező. Ebben az ütemben az Újházi Ede utca Blaháné utca felől „Zsákutca” lesz, azaz az Újházi Ede utcáról Kossuth utca felé kikanyarodni nem lehet. A Sas utcát a Kossuth utca felől zárják le a Rózsa utcai csatlakozásig, így a Polgármesteri Hivatal két épületrésze közötti parkoló, valamint a Rózsa utca használható lesz. A Sas utca a Csapó utca felől megközelíthető lesz. A Piac utcáról ezen a napon meg lesz tiltva a jobbra kanyarodás. Tekintettel arra, hogy a Kossuth utca ezen szakaszán több üzlet található, az üzletek ellátására a gépjárműveket a kivitelező beengedi.

6. nap:
Széchenyi utca: Piac utca – Antall József utca/Tisza István utca közötti szakasz

Lezárása 7-16 óra között történik. Ebben az ütemben meg lesz tiltva az Antall József utcáról a Széchenyi utca felé jobbra kanyarodás és a Tisza István utca irányából a Széchenyi utca felé történő balra kanyarodás. A közterületfelügyelők és polgárőrök a Széchenyi – Piac utca és a Széchenyi – Antall József utca/Tisza István utca csomópontjában lesznek a közlekedők segítségére.

7. nap:
Széchenyi utca: Antall József utca/Tisza István utca – Nyugati utca/Külsővásártér közötti szakasz

Lezárása 7-16 óra között történik meg. A Széchenyi utca külső szakasza felől egyenesen csak buszforgalom lesz megengedve, illetve a Külsővásártér felől a jobbra kanyarodó sáv is le lesz zárva. Ebben az ütemben meg lesz tiltva az Antall József utcáról Széchenyi utca felé balra kanyarodás és a Tisza István utca irányából a Széchenyi utca felé történő jobbra kanyarodás.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!