Jelenlegi hely

Állatkertek Éjszakája Debrecenben is!

Titokzatos új lakó, illat túra, fényfestés, állatkerti titkok... augusztus utolsó péntekén hagyományokhoz hűen Állatkertek Éjszakája Debrecenben is. Bónuszként a Vidámpark is nyitva lesz!

A Hortobágyi Vadaspark is beszáll

Újdonság idén, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal való összefogás keretében az Állatkertek Éjszakáján résztvevő vendégek a jegyükkel a rendezvényt követő hétvégén 20% kedvezménnyel látogathatják meg a Hortobágyi Vadasparkot is és vehetik igénybe a kisvasutat.

Titokzatos új lakó és izgalmas programok

Ahogy azt korábban már megszokhattátok, ebben az évben is új állattartó helyet fogunk leleplezni. Az est egyik szenzációjaként bemutatjuk Pálmaházunk legújabb lakóját, a világ egyik legritkább állatkerti varánuszát.
Ezen a különleges estén olyan élmények várnak, amelyeket egy évben csak egyszer élhettek át, hiszen az éj leple alatt közelebb kerülhettek az Állatkert lakóihoz és feltárulkoznak az éjszaka titkai, a kert titokzatos élete. Az este különleges varázsában szakvezetéssel leshettek be a kulisszák mögé.

Az állatgondozóink egész este több helyszínen mesélnek a legkülönlegesebb állatokról és állati történetekről, valamint testközelből találkozhattok az állatkert nemrég született és kézből nevelt bébi sztárjaival, így többek között Daahirral, az ifjonc zsiráffal – akiről az este jégszobor is készül - vagy Simonnal, az újszülött mosómedvével, de azt is megtudhatjátok, hogy hogyan mos fogat a víziló. A ragadozók vadon hangulatát megidéző vacsorája keretében az est sztárja a tigris család, ahol az immáron két évessé cseperedő, fiatal tigris lányok esti portyáját követhetitek végig. A tigrisek mellett az ázsiai hím oroszlánok is elfogyasztják műsoros vacsorájukat, de az Állatkert észak-kínai leopárdja is megmutatja, hogyan száll versenybe a finom falatokért. Sőt, utolsó nyáresti sétájukra indulnak a pingvinek is!


Az orrotokra és tapintásotokra hagyatkozva érzékszerveitek tesztelhetitek az Illatkert óránkénti illat-túráján, míg a merészebbek a pálmaházi Bátorságpróbánkon bizonyíthatják rátermettségüket, hogy félelmüket legyőzve megismerjék és megkedveljék az addig talán nem szeretett állatokat is.

A fényfestéssel megvilágított Afrika-röpde fényárban úszó vízesésével mesés éjszakai látványt ígér.

Bónusz Vidámpark

Különleges szolgáltatásként a Vidámpark is üzemel, így a varázskarszalaggal korlátlanul használhatjátok az összes játékgépet! Az Elvarázsolt kastélyban az állatkertben valaha élt különleges állatok különböző relikviáit és az éjszaka különös hangjait ismerhetitek meg. A vidámparki Dombtetőn pedig az állatokról mesélnek a csillagok. A kézműves sátorban világító arcfestést, állatokkal kapcsolatos ékszereket és egyéb emléktárgyakat is készíthettek.

A lampionokkal fáklyafényben úszó varázslatos hangulat garantált, hiszen lesz még; jégszobrász bemutató, gólyalábasok, lángidomárok és tűztáncosok, akrobaták, LED show, hastáncosok és megannyi élmény!

Az augusztus 30-án, 19:00 és 23:00 között vár a Debreceni Állatkert!
A belépők 1.600 Ft/fő kedvezményes áron kaphatók, a korlátlan vidámparki játékgépek használatára is jogosító Varázskarszalag pedig 3.200 Ft/fő áron. A jegyeket megvásárolhatjátok elővételben online:bit.ly/ÁÉJ2019 és a pénztárainkban vagy a helyszínen 23:00-ig.

További információk a +36 52/310-065 telefonszámon, valamint a www.zoodebrecen.huhonlapon.
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!