Jelenlegi hely

Ajándék komposztáló a debreceni kerttulajdonosoknak

Hogy hogyan és mikor juthatnak ingyenes kerti komposztálóedényhez a kerttulajdonosok Debrecenben? Gyorsan kell regisztrálnia annak, aki szeretne élni az önkormányzat ajánlatával.

Komposztáló városilag

Ingyenesen juthatnak a házikertekben használható komposztáló edényekhez Szeptember 15-ig a debreceni kerttulajdonosok. A komposztálás természetbarát hasznosítási módja a kertben keletkező zöldhulladéknak. Védjük vele a környezetünket, az elégetés környezetszennyező módja helyett a keletkező zöld hulladékot újra tudjuk hasznosítani, ugyanakkor természetes tápanyagforrást is biztosítunk a kertünknek.

A Te Szedd! De inkább ne dobd el! kezdeményezést és a Debrecen, a mi kertünk programot 2019 tavaszán hirdette meg Debrecen városa azzal a céllal, hogy faültetéssel, virágosítással, parkosítással és közterületeink tisztán tartásával együtt tegyük szebbé és zöldebbé városunkat.

Hogyan igényelhető?

Írásban vagy online az önkormányzatnál. Ha online módon szeretné, a www.debrecenamikertunk.hu felületen lehetséges regisztrálni. Egy ingatlanhoz csak egy edény igényelhető, de egy személy több érdeklődőnek is kitöltheti a regisztrációs adatlapot. Az online igényléseket mostantól szeptember 15-én, vasárnap éjfélig várják.

A hagyományos formákat kedvelők számára az egyéni önkormányzati képviselők fogadóóráikon is segítenek kitölteni az igénylőlapot.

Az igénylések szeptember 16-i összesítése után a jelentkezőket értesítik a 300 literes komposztáló edények átvételi helyéről és idejéről. Fontos: az edények méretét vegyék figyelembe a szállítás megszervezésekor.

Az akció fontosabb időpontjai:

2019. szeptember 4-15.: ONLINE REGISZTRÁCIÓ - Online is lehetséges a regisztráció a www.debrecenamikertunk.hu weboldalon
2019. szeptember 9-15.: PAPÍR ALAPÚ REGISZTRÁCIÓ - Az önkormányzati képviselők fogadóóráin lehetséges a papír alapú regisztráció (pontos időpontok az itt letölthető táblázatban)
2019. szeptember 16-17.: ÉRTESÍTÉS - Az igénylő értesítése e-mailben vagy levélben, melyben megkapja az átvétel helyét és idejét
2019. szeptember 18-26.: ÁTVÉTEL - A erti komposztáló edények átadásának időpontjai

Komposztálnál, de nem tudod, hogyan?

Nem bonyolult, de néhány aranyszabályt mindenképp be kell tartanunk, hogy a folyamat végén értékes humuszra tegyünk szert. Hogyan, mit érdemes, mit nem szabad a komposztálóba dobni, hogyan zajlik a komposztálás folyamata? Részletes írásuk ITT TALÁLHATÓA Természettár és alapítója, Váradi Zoltán írása segít Neked az indulásban. 

Az avar összeszedése közben vigyázz a már bevackolt sünikre!

 

ADL - Debrecenimami

Forrás: dehir.hu; pixabay.com

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

Szelektív hulladék gyűjtés. Műanyagmentes élet. Zero Waste. Manapság oly divatos szavak ezek. Valami újabb divathullám? A csapból is ez folyik....mondhatnánk stílusosan, azonban ez az új divat, nem tekinthető divathóbortnak. Sőt. A csapból valóban műanyag folyik lassan. Rajtunk múlik, hogy így lesz-e vagy teszünk ellene. Tarts velünk!
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
Ugrás az oldal tetejére