Jelenlegi hely

Ajándék komposztáló a debreceni kerttulajdonosoknak

Hogy hogyan és mikor juthatnak ingyenes kerti komposztálóedényhez a kerttulajdonosok Debrecenben? Gyorsan kell regisztrálnia annak, aki szeretne élni az önkormányzat ajánlatával.

Komposztáló városilag

Ingyenesen juthatnak a házikertekben használható komposztáló edényekhez Szeptember 15-ig a debreceni kerttulajdonosok. A komposztálás természetbarát hasznosítási módja a kertben keletkező zöldhulladéknak. Védjük vele a környezetünket, az elégetés környezetszennyező módja helyett a keletkező zöld hulladékot újra tudjuk hasznosítani, ugyanakkor természetes tápanyagforrást is biztosítunk a kertünknek.

A Te Szedd! De inkább ne dobd el! kezdeményezést és a Debrecen, a mi kertünk programot 2019 tavaszán hirdette meg Debrecen városa azzal a céllal, hogy faültetéssel, virágosítással, parkosítással és közterületeink tisztán tartásával együtt tegyük szebbé és zöldebbé városunkat.

Hogyan igényelhető?

Írásban vagy online az önkormányzatnál. Ha online módon szeretné, a www.debrecenamikertunk.hu felületen lehetséges regisztrálni. Egy ingatlanhoz csak egy edény igényelhető, de egy személy több érdeklődőnek is kitöltheti a regisztrációs adatlapot. Az online igényléseket mostantól szeptember 15-én, vasárnap éjfélig várják.

A hagyományos formákat kedvelők számára az egyéni önkormányzati képviselők fogadóóráikon is segítenek kitölteni az igénylőlapot.

Az igénylések szeptember 16-i összesítése után a jelentkezőket értesítik a 300 literes komposztáló edények átvételi helyéről és idejéről. Fontos: az edények méretét vegyék figyelembe a szállítás megszervezésekor.

Az akció fontosabb időpontjai:

2019. szeptember 4-15.: ONLINE REGISZTRÁCIÓ - Online is lehetséges a regisztráció a www.debrecenamikertunk.hu weboldalon
2019. szeptember 9-15.: PAPÍR ALAPÚ REGISZTRÁCIÓ - Az önkormányzati képviselők fogadóóráin lehetséges a papír alapú regisztráció (pontos időpontok az itt letölthető táblázatban)
2019. szeptember 16-17.: ÉRTESÍTÉS - Az igénylő értesítése e-mailben vagy levélben, melyben megkapja az átvétel helyét és idejét
2019. szeptember 18-26.: ÁTVÉTEL - A erti komposztáló edények átadásának időpontjai

Komposztálnál, de nem tudod, hogyan?

Nem bonyolult, de néhány aranyszabályt mindenképp be kell tartanunk, hogy a folyamat végén értékes humuszra tegyünk szert. Hogyan, mit érdemes, mit nem szabad a komposztálóba dobni, hogyan zajlik a komposztálás folyamata? Részletes írásuk ITT TALÁLHATÓA Természettár és alapítója, Váradi Zoltán írása segít Neked az indulásban. 

Az avar összeszedése közben vigyázz a már bevackolt sünikre!

 

ADL - Debrecenimami

Forrás: dehir.hu; pixabay.com

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!