Jelenlegi hely

9 dolog, amit érdemes figyelembe venned, mielőtt fagyasztóládát rendelsz

Mielőtt kosárba teszed a legolcsóbb fagyasztóládát, olvasd el ezt a bejegyzést, hogy biztosan olyan modellt rendelj, amely nemcsak megfelel az igényeidnek, de például be is fér abba a helyiségbe, ahol tárolni fogod.

Próbálj meg figyelni minden apró részletre, hiszen egy minőségi fagyasztóláda egy hosszú távú befektetésnek minősül, így semmiképp se kapkodd el a vásárlást.

Külső méret (cm)

Menj be abba a helyiségbe, ahol tárolni fogod a fagyasztóládát, és mérd le, hogy mekkora helyed van. Így már legalább tudni fogod, hogy mekkora méretű modellek között lesz érdemes keresgélned.

Belső kapacitás (liter)

A mostani fagyasztóládák már sokkal vastagabbak, mint amiket például 20 évvel ezelőtt gyártottak. Emiatt lehet, hogy egy ugyanakkorát fogsz kiválasztani külső méret alapján, mint amilyen a régi volt, viszont a belső kapacitása kisebb lesz.

Energiabeosztás

Ennek a Liebherr fagyasztóládának például a lehető legjobb, azaz A+++ energiabeosztása van, amely ennek a modellnek az esetében azt jelenti, hogy évente körülbelül 175 kwh-át fogyaszt.

 

Lehet fűtetlen garázsban vagy kint tárolni?

Mivel egy aránylag nagy háztartási gépről van szó, így sokan a fagyasztóládájukat a garázsban tárolják. Viszont itt érdemes megnézni azt, hogy fagyásbiztos-e a készülék vagy sem. Ez azért fontos, mert a garázsban télen gyakran lehet nulla fok alatt a hőmérséklet, amit nem minden elektronikai berendezés tud elviselni.

Milyen a belső elosztása? Van benne kosár?

Ha hozzászoktál már ahhoz, hogy van a fagyasztóládában néhány kosár, amelyekbe az apróbb dolgokat tudod tenni, akkor érdemes lehet erre a részletre is odafigyelned, hogy ne a kiszállítás után szembesülj azzal, hogy még egy aprócska polc sincsen kialakítva a fagyasztóládában.

Van benne belső világítás?

Ez azoknak fontos, akik sötét helyen tartják majd a fagyasztóládájukat. Alapvetően ki lehet bírni belső világítás nélkül, de a téli időszakban nagyon hálás leszel magadnak, ha olyan modellt választasz, amelynek van beépített világítása, hogy mindig lásd, mit veszel ki belőle vagy teszel bele.

Jelez a fagyasztóláda, ha nyitva felejted?

Ez főképp azokban a háztartásokban fontos, ahol gyerekek vannak, hiszen ha nyáron rájárnak a jégkrémre, s nem csukják vissza rendesen a láda tetejét, akkor bizony sok értékes élelmiszer melegedik majd fel és romlik meg a nyári hőségben.

Ez egyben idegesítő is lehet, ha hosszadalmasan szoktál pakolászni, hiszen egy idő után elkezd majd pittyegni a gép, hogy emlékeztessen, hogy becsukd a tetejét. Gondold át, hogy mit szeretnél.

Hogy kell leolvasztani?

Sokat könnyítesz a helyzeteden azzal, ha olyan fagyasztóládát rendelsz, amelyet egyszerűen lehet leolvasztani. A legtöbb modellnek van egy belső és egy külső dugója, amit ki kell csavarozni, s a külső alá egy tálat tenni, hogy abba csordogáljon a víz.

Van a fogantyún zár?

Ha nyílt helyen tárolod majd a fagyasztóládát, fontos, hogy legyen rajta zár, mert így el tudod zárni a nem kívánatos látogatók elől a felhalmozott élelmiszereidet.

Ez akkor is jó döntés, ha kicsik a gyerekeid és nem szeretnéd, hogy bármilyen baleset érje őket, ha esetleg a fagyasztóláda közelében játszanak.

Szponzorált tartalom

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére