Jelenlegi hely

Általános iskolai beiratkozás Debrecenben

Hallottál már a KRÉTÁRÓL? Na nem arra a lassan elavuló fehér íróeszközre gondolok, hanem a KRÉTA elektronikus iskolai rendszerre. Tájékoztatónkból megtudod adebreceni általános iskolai beiratkozás menetét a 2019/2020-as tanévre és hogy a KRÉTA hogyan könnyíthet ezen.

BEIRATKOZÁS

Az állami fenntartású általános iskolai beiratkozáshoz a szülőknek április 11-12-e a beiratkozás a 2019/2020-as tanévre. Az idei évben előszőr lehetőség nyílik az elektronikus ügyintézésre és beiratkozásra is a KRÉTA rendszerén keresztül.

Hogy mi az a KRÉTA?

A KRÉTA azaz a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer célja, hogy felhasználói intézményfenntartók, intézményvezetők, pedagógusok, tanulók, szülők részére gyors, mindenki számára elérhető és egységes kötelező tanügyi nyilvántartási rendszer. Egyszerre 

  • osztálynapló;
  • csoportnapló;
  • egyéb foglalkozási napló;
  • órarend;
  • tantárgyfelosztás,
  • ellenőrző.

Nemcsak a jegyeket, de az iskolai étékeléseket és igazolásokat is itt tudod majd nyomon követni. Számítógépes és mobiltelefonos alkalmazása is van. Nem árt majd gyakran nézni, mert ugyan aláírni a szó klasszikus értelmében már nem kell, de az intézmények is nyomon tudják követni a szülői aktivitásokat, a gyermek tanulmánya iránti érdeklődést.

Az elektronikus beiratkozás mikéntje

Kipróbáltuk, és működik! Mielőtt nekilátnátok, ne felejtsetek el szert tenni a beiratkoztatandó gyermek oktatási azonosítójára. Az óvodában az óvónénik tudnak benne segíteni. Ez a szám végigkíséri a gyerekeket az iskolai tanulmányaik végéig, jó lesz megjegyezni. Szerencsére a diákigazolványukon majd rajta lesz.

BEIRATKOZÁSI ÚTMUTATÓ A KRÉTA RENDSZERHEZ

Az elektronikus beiratkozás során a beiratkozáshoz szükséges adatokat, nyilatkozatokat online módon otthonról is továbbíthatják az iskola felé. Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ezzel is gyorsabbá és kényelmesebbé válik az adminisztráció.

Az elektronikus ügyintézés lépései:

1. https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldal megnyitása

2. BEIRATKOZÁS menüpont kiválasztása

3. Beiratkozás általános iskolába – BÁI menüpont megnyitása

Ha a szülőnek már van állami fenntartású általános iskolai intézményben tanuló gyermeke, akkor a gondviselői jogosultsághoz tartozó felhasználónévvel és jelszóval be tud lépni a KRÉTA rendszerbe és ott kezdeményezheti a testvér elektronikus úton történő beiratkozását.

Ha a szülőnek nincs hozzáférése a KRÉTA rendszerhez (új felhasználó), a megjelenő ablak bal alsó sarkában kék színnel jelölt: Új ideiglenes felhasználó feliratra kattintva juthat el a Regisztrációs felületre, ahol a név, e-mail cím, felhasználónév és a jelszó kétszeri megadásával ideiglenes felhasználói jogosultságot kap. Ennek birtokában az elektronikus úton történő beiratkozást el tudja végezni. A sikeres regisztrációt követően a rendszer visszairányítja a felhasználót a bejelentkezéshez. A felhasználónevet és a jelszót be kell írni, viszont az intézményt nem szabad kiválasztani, mivel nem KRÉTA azonosítóval történik a belépés.

Az állami fenntartású általános iskolák első évfolyamára történő beiratkozás ideje:

2019. április 11. (csütörtök)

2019. április 12. (péntek)

Az online ügyintézés nem helyettesíti a beiratkozáson való megjelenést.

 

És ami nem mindig áll a papírokban

Rutinos szülők már szembesültek azzal, hogy a gyerek még óvodába jár ugyan, de az első - néha 10ezer forintot is elérő - első iskolai költségeket már be is kell fizetnie. Sok helyen beiratkozáskor dönteni kell, hogy hány és milyen méretű iskolai tornapolót, egyenpólót, egyenruhát vagy kiegészítőt szeretne a szülő a leendő iskolásának. Szóba kerülhet még az iskolai menza kérdése is, oda is fel kell iratkozni.

Valószínüleg kellhet majd a gyermek státuszáról, oltási könyvéről másolat az iskolaivédőnőnek, és el kell majd intézned a diákigazolványt is a nyár folyamán. Ezekre is érdemes majd rákérdezni, időt spórolsz vele magadnak.

Vigyél magaddal egy noteszt az infók jegyzeteléséhez, egy kis vizet és rágcsát, a türelmes várakozáshoz. 

 

ADL - Debrecenimami

 

Forrás: tudasbazis.ekreta.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére