Jelenlegi hely

Új helyen a felnőtt orvosi ügyelet Debrecenben

Július 2-tól, keddtől új időszámítás kezdődik a felnőtt orvosi ügyelet területén Debrecenben. Jóval nagyobb területen, klímatizált rendelőkben várja a betegeket a volt sebészeti klinika épületében.

Átvette a várostól az egészségügyi alapellátási feladatokat a Debreceni Egyetem, ezzel hazánkban elsőként jött létre egyetemi háttérrel működő, komplex intézeti alapellátó rendszer. A fejlesztés első lépéseként új, modernebb helyre költözik a felnőtt háziorvosi ügyelet.

Július elsejétől a Debreceni Egyetem Klinikai Központ új szervezeti egységének, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetnek a keretei között működik a városi felnőtt és gyermek háziorvosi ügyelet, a fogászati alapellátás és ügyelet, továbbá az Egészségfejlesztési Iroda, a Védőnői Szolgálat, valamint az intézet veszi át az iskola- és óvodaegészségügyi szolgáltatásokat is – jelentették be hétfőn a Klinikai Központban tartott sajtótájékoztatón.

Országosan egyedülálló és innovatív az, hogy mostantól egyetemi háttérrel működik az összes városi alapellátási funkció. Az új felnőtt orvosi ügyelet közvetlen összeköttetésben van a sürgősségi osztállyal, így azonnal további ellátást is kaphatnak a betegek.

A debreceni önkormányzat tavasszal kezdeményezte, és 2019. július elsejével át is adta az alapellátási feladatokat az egyetem klinikai központjának. Az új intézet működésétől azt várják, hogy a lehető legátláthatóbb, leggyorsabb és legmagasabb színvonalú ellátást kapja mindenki.

A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy az intézet a jövőben felvállalja a fiatalok prevenciós ellátását. Egy olyan központot alakítanak majd ki, ahol a gyerekek az előírt szűrések mellett többek között speciális vizsgálatokon, egészségfejlesztő és drogprevenciós előadásokon vesznek részt.

Július 2-tól új helyen a felnőtt háziorvosi ügyelet: a Klinikai Központ főépületétől jobbra, a régi I. számú Sebészet, jelenleg az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina épületének bal oldalán.

Az ügyelet egy modern, légkondicionált teret kapott, és ezentúl 24 órában, egy vizsgáló és egy kivonuló orvosi egység áll a városi lakosok rendelkezésére. Amennyiben egy beteg nem sürgősségi vagy mentőszolgálati ellátást igényel,

az ügyeletet házhoz is lehet hívni, vagy tanácsot lehet kérni a 06-52-40-40-40-es telefonszámon.

A gyermek háziorvosi ügyelet változatlanul a Gyermekgyógyászai Klinika épületében működik majd, ahol egy új, önálló ügyeleti szobát alakítottak ki. Itt hétköznap 18-tól 8 óráig, hétvégén pedig éjjel-nappal várják a betegeket, telefonon a 06-52-416-275-ön érhető el.

 

Forrás: Unideb Sajtóiroda-MM

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!