Jelenlegi hely

Ferenczi Beáta dúla, pszichológus és családterapeuta

Tel: 30/833-5562
Email: beaferenczi@gmail.com
 

Bemutatkozás

 
Ferenczi Beának hívnak, 1968-ban születtem.
1991-ben végeztem pszichológia szakon Debrecenben. Már pszichológia szakos hallgatókat oktató tanársegédként is úgy éreztem, hogy a gyakorlati terepen – a konkrét segítségnyújtás területén – van dolgom, ezért hat év egyetemi tanítás után gyermekekkel és családokkal foglalkozó pszichológus lettem. Előbb családterapeuta, majd klinikai gyermek szakpszichológusi címet szereztem, s közben született három gyönyörű kislányom. A várandósságaim és szüléseim kapcsán fordultam a gyakorlati és elméleti tudnivalók felé a várandóssággal, a szüléssel és a szoptatással kapcsolatban, egyre inkább érezve azt, hogy ez az a terep, ahol otthon érzem magam. Találkozásomat a szüléstámogató, szüléskísérő dúlasággal és a kismama ( perinatális ) pszichológiával sorsfordító erejűnek érzem. Ez az a terület, ahol egyszerre dolgozhatok felnőttekkel, gyerekekkel, egyénekkel, párokkal, családokkal, valamint egységes egészként (holisztikusan) közelíthetek fizikai-testi, lelki-érzelmi tudati és kapcsolati vonatkozású jelenségekhez, kérdésekhez, problémákhoz.
 
A dúlaszemlélet tükrözi saját hitvallásomat is a segítés kapcsán. A támogatás során a másik fél egyéni igényeihez, szükségleteihez igazodva abban segíteniŐt, hogy felfedezze alkotó-teremtő erejét, átélje a fejlődés és a változás gazdagító élményét, és megtalálja saját megoldásait.
 
Szüléstámogatás, kismama- és szüléspszichológia
 
Minden ember közös jellemzője az, hogy nőtől született és átélte a méhen belüli élet és a születés csodáját. Mindannyian őrzünk érzéseket, emlékeket, élménymaradványokat ebből az időből és elsőként az anyánkkal való kapcsolat által találkozunk a világgal. Éppen ezért a várandósság és a szülés egész életünkre kiható élménnyé válik, akár szülőként, akár megszületett gyermekként vagyunk részesei ennek a folyamatnak.
A szülés nem tekinthető önmagában álló, elszigetelt eseményként, hiszen a várandósság, a szülés és a gyermek egyéves koráig tartó időszak (perinatális időszak) érzései, élményei összefüggenek, egyaránt érintik az anyát, az apát és a gyermeket. A várandósság, a szülés és a korai szülői tapasztalatok felkínálják annak a lehetőségét, hogy elfeledettnek hitt régi problémáinkat újra átdolgozzuk. Érési folyamat megy végbe ekkor mind az anyában, mind az apában, ami a szülővé válás mellett az egyéni személyiségfejlődésben is szerepet kap, hiszen a perinatalis időszak egyfajta krízis helyzetként tekinthető, ahol a belső pszichés egyensúly megingása, majd stabilizálódása a személyiséget érettebbé teszi, ami természetesen javítja a szülői képességeket.
 
A perinatális (szülés körüli) időszakban igénybe vehető általam biztosított támogatási formák:
 
– Konzultáció gyermekáldásra vágyó, szülővé válásra készülő nőknek és pároknak
– Várandós életvezetési- és pszichológiai tanácsadás a várandósság minél koraibb időszakától
– Szülésfelkészítés – legkésőbb a 35. hét után történő egyéni és páros beszélgetések a vajúdás, illetve a szülés folyamatáról.
– Szüléskísérés asszonytársi segítőként – dúlaként a szülőszobán
– Szülésélmény-feldolgozás
– A szülővé válás nehézségei és a gyermekneveléssel kapcsolatos problémák esetén pszichológiai tanácsadás, családterápia
– Párkapcsolati nehézségek esetén párterápia
 
Az anyaság pszichológiája - hírlevelek
 
A hírlevelekben szeretnék abban segíteni, hogy megismerjétek milyen lelki jelenségek, helyzetek, nehézségek kísérik a szülés körüli időszakot a gyermekvállalás gondolatától a várandósság idején és a szülésen át a gyermek egy éves kora körüli időszakig.
A felvázolt témák gondolatokat, kérdéseket indíthatnak el Bennetek – várom, hogy megoszthassuk ezeket egymással, ezen az oldalon, illetve válaszoljak a felmerülő kérdéseitekre, reagálhassak aktuális felvetéseitekre.
 
A személyes találkozás igénye esetén a bejelentkezés és időpont egyeztetés telefonon és e-mailben lehetséges:
Ferenczi Beáta +36 30 833 5562
beaferenczi@gmail.com

http://pszichologus-dula-debrecen.blogspot.hu
 

 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére