Jelenlegi hely

Ferenczi Beáta dúla, pszichológus és családterapeuta

Tel: 30/833-5562
Email: beaferenczi@gmail.com
 

Bemutatkozás

 
Ferenczi Beának hívnak, 1968-ban születtem.
1991-ben végeztem pszichológia szakon Debrecenben. Már pszichológia szakos hallgatókat oktató tanársegédként is úgy éreztem, hogy a gyakorlati terepen – a konkrét segítségnyújtás területén – van dolgom, ezért hat év egyetemi tanítás után gyermekekkel és családokkal foglalkozó pszichológus lettem. Előbb családterapeuta, majd klinikai gyermek szakpszichológusi címet szereztem, s közben született három gyönyörű kislányom. A várandósságaim és szüléseim kapcsán fordultam a gyakorlati és elméleti tudnivalók felé a várandóssággal, a szüléssel és a szoptatással kapcsolatban, egyre inkább érezve azt, hogy ez az a terep, ahol otthon érzem magam. Találkozásomat a szüléstámogató, szüléskísérő dúlasággal és a kismama ( perinatális ) pszichológiával sorsfordító erejűnek érzem. Ez az a terület, ahol egyszerre dolgozhatok felnőttekkel, gyerekekkel, egyénekkel, párokkal, családokkal, valamint egységes egészként (holisztikusan) közelíthetek fizikai-testi, lelki-érzelmi tudati és kapcsolati vonatkozású jelenségekhez, kérdésekhez, problémákhoz.
 
A dúlaszemlélet tükrözi saját hitvallásomat is a segítés kapcsán. A támogatás során a másik fél egyéni igényeihez, szükségleteihez igazodva abban segíteniŐt, hogy felfedezze alkotó-teremtő erejét, átélje a fejlődés és a változás gazdagító élményét, és megtalálja saját megoldásait.
 
Szüléstámogatás, kismama- és szüléspszichológia
 
Minden ember közös jellemzője az, hogy nőtől született és átélte a méhen belüli élet és a születés csodáját. Mindannyian őrzünk érzéseket, emlékeket, élménymaradványokat ebből az időből és elsőként az anyánkkal való kapcsolat által találkozunk a világgal. Éppen ezért a várandósság és a szülés egész életünkre kiható élménnyé válik, akár szülőként, akár megszületett gyermekként vagyunk részesei ennek a folyamatnak.
A szülés nem tekinthető önmagában álló, elszigetelt eseményként, hiszen a várandósság, a szülés és a gyermek egyéves koráig tartó időszak (perinatális időszak) érzései, élményei összefüggenek, egyaránt érintik az anyát, az apát és a gyermeket. A várandósság, a szülés és a korai szülői tapasztalatok felkínálják annak a lehetőségét, hogy elfeledettnek hitt régi problémáinkat újra átdolgozzuk. Érési folyamat megy végbe ekkor mind az anyában, mind az apában, ami a szülővé válás mellett az egyéni személyiségfejlődésben is szerepet kap, hiszen a perinatalis időszak egyfajta krízis helyzetként tekinthető, ahol a belső pszichés egyensúly megingása, majd stabilizálódása a személyiséget érettebbé teszi, ami természetesen javítja a szülői képességeket.
 
A perinatális (szülés körüli) időszakban igénybe vehető általam biztosított támogatási formák:
 
– Konzultáció gyermekáldásra vágyó, szülővé válásra készülő nőknek és pároknak
– Várandós életvezetési- és pszichológiai tanácsadás a várandósság minél koraibb időszakától
– Szülésfelkészítés – legkésőbb a 35. hét után történő egyéni és páros beszélgetések a vajúdás, illetve a szülés folyamatáról.
– Szüléskísérés asszonytársi segítőként – dúlaként a szülőszobán
– Szülésélmény-feldolgozás
– A szülővé válás nehézségei és a gyermekneveléssel kapcsolatos problémák esetén pszichológiai tanácsadás, családterápia
– Párkapcsolati nehézségek esetén párterápia
 
Az anyaság pszichológiája - hírlevelek
 
A hírlevelekben szeretnék abban segíteni, hogy megismerjétek milyen lelki jelenségek, helyzetek, nehézségek kísérik a szülés körüli időszakot a gyermekvállalás gondolatától a várandósság idején és a szülésen át a gyermek egy éves kora körüli időszakig.
A felvázolt témák gondolatokat, kérdéseket indíthatnak el Bennetek – várom, hogy megoszthassuk ezeket egymással, ezen az oldalon, illetve válaszoljak a felmerülő kérdéseitekre, reagálhassak aktuális felvetéseitekre.
 
A személyes találkozás igénye esetén a bejelentkezés és időpont egyeztetés telefonon és e-mailben lehetséges:
Ferenczi Beáta +36 30 833 5562
beaferenczi@gmail.com

http://pszichologus-dula-debrecen.blogspot.hu
 

 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

Szelektív hulladék gyűjtés. Műanyagmentes élet. Zero Waste. Manapság oly divatos szavak ezek. Valami újabb divathullám? A csapból is ez folyik....mondhatnánk stílusosan, azonban ez az új divat, nem tekinthető divathóbortnak. Sőt. A csapból valóban műanyag folyik lassan. Rajtunk múlik, hogy így lesz-e vagy teszünk ellene. Tarts velünk!
Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére