Jelenlegi hely

Közös felkéSZülés , kiscsoportos szülésfelkészítő találkozó

Időpont: 2020. november 6., péntek 16 óra
Helyszín: Debrecen, Józsaház

 

A várandósság időszaka sok kérdést hoz magával mindenki életében:

  • Mire számítsak a szüléssel kapcsolatban?
  • Milyen lehet a szülési fájdalom, vajon hogy fogom bírni?
  • Hogyan kell gondozni egy újszülöttet?
  • Mit tehetek a sikeres szoptatás érdekében?

Sokáig lehetne folytatni a sort. Jó hír, hogy nem vagy ezzel egyedül és egyre több szakember áll rendelkezésedre, ha tájékozódni szeretnél.
4 alkalmas interaktív előadás-sorozatomban együtt igyekszünk feltárni és megválaszolni minden benned felmerülő kérdést. A hétről hétre visszatérő csoport biztonságos közösséget nyújt, ahhoz, hogy egymást támogatva, a lehető legszélesebb körű információkkal ellátva készülj babátok közelgő érkezésére. Apák, kísérők jelenléte nemcsak lehetséges, de kifejezetten ajánlott.

1. Október 16. péntek, 16.00-19.00
SZÜLÉS TERMÉSZETESEN!
Az első alkalom keretében áttekintjük a természetes szülés folyamatát. Megtudhatod, milyen jelek kísérik kisbabád születésének megindulását, mit tapasztalsz a vajúdás és a szülés alatt, és milyen segítő módszerekre támaszkodhatsz. Mi történik mindeközben veled és babáddal testben és lélekben.

2. Október 22. csütörtök, 16.00-19.00
ESEMÉNYEK A SZÜLÉS KÖRÜL

Már biztos vagy benne, hogy ez az érzés AZ az érzés, de hogyan tovább? Második alkalmunkon áttekintjük a szülőszoba történéseit, az érkezéskor és utána várható eseményeket. Praktikus tanácsokat kaptok a szülőszobai csomag összeállításához. Számba vesszük a szülés körüli kísérőket, azt, hogy ki milyen támogatást tud számotokra nyújtani, hogy érdemes választani közülük. Beszélgetünk a leggyakoribb szülészeti beavatkozásokról (a beöntéstől a császármetszésig), azok előnyeiről, kockázatairól és arról, hogyan tudjátok meghozni a számotokra és kisbabátok számára legmegfelelőbb döntéseket. Ezen az alkalmon támpontokat kaptok szülési tervetek összeállításához is.

3. Október 30. péntek, 16.00-19.00
FÁJDALOMKEZELÉS A SZÜLÉS IDEJÉN

Ezen az alkalmon megismerkedhetsz a fájdalomérzékelés természetével, különösen a szülés körüli időszakban. Sorra vesszük azokat az egyszerű természetes fájdalomcsillapító módszereket, amelyeket könnyedén elsajátíthattok és begyakorolhatok a nagy nap elérkezéséig. Ezen a kifejezetten gyakorlat-orientált alkalmon megismerhettek néhány hatékony masszázs-, légzés- és relaxációs technikát is.

4. November 06. péntek, 16.00-19.00
AZ ELSŐ ÓRÁK, AZ ELSŐ HETEK

Záró alkalmunkon megtudhatod mi történik a kisbaba érkezésekor benned és benne, hogyan érkezik közénk az újszülött. Beszélünk az aranyórák jellemzőiről és jelentőségéről, a szoptatás kezdetéről. Kitekintünk a szülést követő hetek várható történéseire, a gyermekágy időszakára, a regenerálódást segítő tényezőkre. Támpontokat kaphattok a jövevény igényeivel, szükségleteivel kapcsolatban, és szóba kerülnek a szűkebb családot és a tágabb környezeteteket érintő változások és az azokra való felkészülés, az új családi dinamika kialakulása is.

A kurzus ára:
Kismamáknak: 24000 Ft / 4 alkalom
Pároknak: 32000 Ft / 4 alkalom
Keress a részelekért vagy jelentkezz a kurzusra emailben, telefonon vagy üzenet formájában:
duladebrecen@gmail.com
+36302515988

https://www.facebook.com/duladebrecen/

Várlak szeretettel
Ferenczi Gabi
Dúla, perinatális szaktanácsadó, kismamajóga oktató

Ferenczi Gabi
Dúla, perinatális szaktanácsadó, kismamajóga oktató

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére