Jelenlegi hely

Időfutár - Közönségtalálkozó

Időpont: 2017. március 24., 17:00–20:00

Helyszín: Csokonai Színház (Kossuth u. 10., Debrecen)

Találkozz az Időfutár-sorozat és színdarab szerzőivel és a darab rendezőjével! Gyere akkor is beszélgetni, ha már láttad a darabot, és akkor is, ha még csak a könyveket olvastad!

Időpont:
Március 24. péntek
17:00 - Közönségtalálkozó (ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött: szervezes@csokonaiszinhaz.hu):
Gemza Péter, Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István, Vészits Andrea
Moderátor: Miklós Eszter

18:00 - Előadás (Jegy: http://www.jegymester.hu/hun/Event/12004237/Idofutar)

A 2012-ben hatalmas hallgatottságot elérő ifjúsági rádiójátékból hatkötetes regénysorozat született, ebből készül most színpadi verzió, mely az egyik legszínesebb és legfordulatosabb epizódot ragadja ki a gazdag cselekményből és formálja önálló, kerek egész történetté.
Az Időfutár sikerének egyik titka, hogy az internet-generáció kamaszok mindennapi közegében játszódik, a digitalizált világban felvett szokások természetes módon jelennek meg. A kalandok, barátságok, szerelemek, érzelmi viharok és a vicces iskolai helyzetek egy időutazásról szóló krimibe ágyazódnak bele: a főszereplő Hanna egy időre a 18. században ragad, a visszajutásban barátai – akikkel a különleges féreglyuktelefonon keresztül tudja tartani a kapcsolatot – minden találékonyságukkal igyekeznek neki segíteni. A több száz éves időeltolódás kiváló alkalmat ad néhány történelmi és művészettörténeti tény izgalmassá tételére: Kempelen Farkas sakkautomatájáról, a felvilágosodásról, Mozart Varázsfuvolájáról szinte észrevétlenül, gyorsan pörgő kalandokon keresztül szereznek ismereteket a kamaszok.

Program időpontja: 
2017. március 24. (péntek)
17:00-tól 20:00-ig
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!