Jelenlegi hely

Változóban a tudományos oktatás

Nemzetközi online konferencia pedagógusoknak angol nyelven április 14-től.

Milyen változásokat hozott a koronavírus okozta világjárvány az európai oktatásban? Milyen kihívásokkal találták szembe magukat az oktatás résztvevői, és hogyan kezelték a helyzetet?

 

Többek között ezeket a kérdéseket járják körbe a 2021. április 14. és 16. között megvalósuló, Education in Action című, pedagógusoknak szóló, nemzetközi online konferencia résztvevői. 

 

 

A rendezvény a Science Inspired projekt keretében valósul meg, amelyben egy lengyel, egy cseh és egy görög science center, valamint a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont fogott össze, hogy pedagógusok bevonásával élményalapú, természettudományos oktatási módszereket dolgozzanak ki.

 

Az angol nyelvű konferenciára várják az érdeklődő pedagógusok jelentkezését. Az eseményen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. A helyek korlátozott számban érhetők el.


A Science Inspired nemzetközi pályázat 2018-ban indult, a lengyelországi Experyment Science Center, a cseh VIDA! Science Center, a görög NOESIS Science Centre and Technology Museum tudományos központok, valamint a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont közreműködésével valósult meg. A nemzetközi pályázat célja ráirányítani a figyelmet arra, hogy a tudományos élményközpontok a természettudományos tantárgyak oktatásának izgalmas színterévé válhatnak.
 

Education in Action

A projekt keretében 2021. április 14. és 16. között Education in Action címmel nemzetközi online konferenciát szerveznek, amelyre várják az érdeklődő pedagógusok jelentkezését. A rendezvény első napján az érdeklődők oktatási szakemberek által tartott előadásokon vehetnek részt, valamint bemutatják a Science Inspired projektet, annak résztvevőit és a nemzetközi együttműködés eredményeit. A második, illetve a harmadik napon az élményközpontok online műhelymunkáira kerül sor.

Bővebb információ és regisztráció ITT.

 

A projektben résztvevő szakemberek a tudásátadást, a közös munkát a 2019-ben megrendezett tanulmányutakon kezdték el. Szervezetenként 5 pedagógust és 5 munkatársat delegáltak a partnereknél megrendezett eseményekre. A szakmai csapat workshopokon, oktatásokon ismerkedett meg olyan újszerű és izgalmas módszertanokkal, eszközökkel, melyek a pályázatban a későbbiekben jól integrálhatók az iskolai oktatási folyamatba, valamint az élményközpontok számára is remek lehetőségeket kínálnak.
 

Élményközpontonként kidolgoztak három digitális kalandtúrát, melyek során természettudományos ismereteket előhívva, telefonos applikáción keresztül játszható végig egy-egy izgalmas történet. Az interaktív játékokat – melyek hamarosan elérhetőek lesznek – az élményközpontok dolgozói a pedagógusokkal közösen fejlesztették ki.

 

A játékok elsősorban középiskolás diákoknak készültek, de az idősebb korosztály számára is élményekben gazdag kikapcsolódást jelenthetnek.
A Science Inspired célkitűzéseinek megvalósítását is nagyban befolyásolta a pandémiás helyzet. Mivel a projektben az élményközpontok és pedagógusok együttműködése
főszerepet kap, kézenfekvő volt, hogy a zárókonferencia témájának középpontjában is a megváltozott helyzet, valamint a megoldások keresése áll majd.

 

A projektről bővebb információ az Agóra honlapján illetve a Science Inspired saját oldalán található.

 

ADL - Debrecenimami

 

Forrás: agoradebrecen.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére