Jelenlegi hely

Módszertani ajánló és hasznos weboldalak a digitális oktatáshoz

Ugyan már három hetet jártunk digitális iskolába, de még mindig rengeteg a kérdés, folyamatosan keresgélik a pedagógusok a legoptimálisabb feladatokat diákjaiknak. Végre itt a módszertani ajánló, és több hasznos linkgyüjtemény is.

Időigényes feladat a tanároknak a napi digitális tananyag összeállítása. Nem lehet könnyű a megtalálni a megfelelő feladat és adatforrásokat a pedagógusoknak. Figyelembe kell venniük diákjaik életkorát, tudásszintjét, a tananyaghoz és az oktatók igényeikhez is igazodó hatékony online anyagokat és módszereket.

Még összetettebb feladat ez annak, aki eddig is ritkábban használta a számítógépet, mentalitása, érdeklődése az élő tanításban szerzett rutinja eddig más módszereken alapult.

Módszertani ajánló

Végre megjelent a várva-várt módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett, tantermen kívüli, digitális munkarendre. Itt található.

Az anyagban az iskolák, óvodák és a pedagógusok számára fogalmaztak meg ajánlásokat több területen, témában is.

Hasznos weboldal-gyűjtemények

Az oktatas.hu weboldalon március végén közzétettek több hasznos linkgyűjteményt is.

A tantermen kívüli tanulást támogató további hasznos anyagok között a matematikához, nyelvtanuláshoz, történelemhez, művészeti és egyéb tárgyakhoz találunk összegyűjtött ajánlott weboldalakat, alapítványok oldalait, módszertani segédanyagokat, adatbázisokat.

A Digitális oktatási tartalmak elérhetőségei között archivumok, az M5 csatorna oktatást támogató műsorai, könyvtárak és kiadók oldalait találhatják meg a pedagógusok, szülők.

A listák nem véglegesek, folyamatosan bővítik őket.

 

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére