Jelenlegi hely

Múzeumok őszi fesztiválja - Minden lében kanál Jókai gasztronómiai múltidéző

Időpont: 2024. október 13. vasárnap 14.00 órakor 
Helyszín: Debreceni Irodalom Háza (Debrecen, Péterfia u. 28.)

 

Jókai Mór 1862-ben felhívást intézett a magyar asszonyokhoz, hogy küldjenek neki eredeti recepteket, ő pedig ezeket megjelenteti „Valódi magyar szakácsnék könyve” címmel

A felhíváshoz ajánlásként felsorolta 36 korabeli kedvenc magyar étel (pl.: kolozsvári levelen sült, görheny, kőrelebbencs, katakönyöke, vetrecze, nyögvenyelő) nevét is. Ezek között szerepel a különleges debreceni fánk, a debreceni fonatos is. A Debreceni Irodalom Háza ehhez a felhíváshoz és Jókai Mórt bemutató időszaki kiállításához (Jókai másKÉPp) kapcsolódva bemutatja a látogatóknak a Jókai felsorolta 36 étel receptjét. A programhoz  szervezünk egy kerekasztal-beszélgetést is - neves szakács és irodalomtörténész felkérésével - a Jókai korabeli ételekről, étkezési szokásokról. Emellett a Debreceni Irodalom Háza udvarán látványsütés, workshop keretében elkészítjük a híres debreceni fonatosfánkot, melyet a nagyérdemű kedvére meg is kóstolhat.


Még több családi program érdekelne? Hírlevelünkkel nem maradhatsz le semmiről!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére