Jelenlegi hely

Már harminc éve mesélnek nekünk

Bizony, harminc éve lepnek meg minket újabb és újabb mesékkel. Hogy ki az a harmincéves? A Vojtina Bábszínház, Debrecen és az ország ikonikus intézménye. Ha lemaradtál a születésnapi programokról, azért akad még mivel ünnepelni!

Különleges évadhoz ért a Vojtina társulata, ugyanis 2023. október 1-jén ünnepelte városi hivatásos bábszínházzá válásuk 30. évfordulóját. 

A születésnapi programsorozat néhány eleme a végéhez ért, de biztos akadnak, akik szeretnének még együtt ünnepelni a Vojtinával, visszaemlékezni a közös pillanatokra. Íme programajánlatunk:

Kölcsönös ajándék, avagy 30 éves a Vojtina

Gyere, játszunk közösen! A születésnapost általában megajándékozzák, jókívánságokkal és kedves gesztusokkal látják el. Mi lenne, ha ezen a születésnapon egymást ajándékozná meg ünnepelt és ünneplő?
A bábszínház kíváncsi, hogy milyen emlékeket őriztek a 30 éves Vojtináról, előadásaikról és programjaikról egyaránt, illetve hogy bábszínházuk milyen szerepet tölt be életetekben.

A születésnapjukra azt kérik, hogy jelöljétek meg bábszínházukat megosztott képeiteken, posztjaitokban, ők pedig cserébe ajándék jegyeket sorsolnak ki közöttetek.
A játék (Facebook, Instagram) egészen december 31-ig tart. 

Ünnepeljünk együtt!

Születésnapi rajzpályázat

Megérkezünk végre a bábszínházba! Letesszük a kabátokat, körbefutunk a kiállításon, és már rohanunk is az első sorok egyikébe. Kapunk magasító párnát is-még szép-, hogy jobban lássuk a bábokat! Mindjárt kezdődik a mese. Sötét lesz. Megszólal a zene! Kezdődjön a bábszínház! Kezdődjön a csoda! Kezdődjön a varázslat!

Ti miért szerettek bábszínházba járni?

Mostani, születésnapi rajzpályázatukban arra kérnek titeket, rajzoljátok le, hogy miért szerettek bábszínházba járni!

Alkotásaitokat 2023. december 31-ig küldjétek el postai úton, vagy hozzátok be személyesen a következő címre: 4026 Debrecen, Kálvin tér 13. Ne felejtsétek el megírni neveteket, életkorotokat, otthoni címeteket vagy iskolátok, óvodátok nevét és címét és a rajzpályázat címét is: „Szeretem a bábszínházat!

Képeitek közül társulatunk tagjai választják ki a számukra legkedvesebbeket. A kiválasztott képek alkotóinak jutalma egy
3 fős családi belépő egy tetszőlegesen választott vasárnapi bábelőadásunkra. Képeiteket bábszínházunk Gyerkőcfalán is kiállítjuk, így ha betértek hozzánk, viszontláthatjátok alkotásaitokat.

Kiállítás az elsőből

Az önálló, hivatásos városi Vojtina Bábszínházban 1993. november 7-én tartottak először bemutatót Móra Mesék címmel.

Forrás

Most, 30 évvel később szeretnének veletek közösen megemlékezni erről a fontos eseményről. A rövid ideig látható kiállításon az első darab harcedzett eredeti bábjai, kellékei, az előadásról és a szereplőkről készült fotók láthatóak. 

Móra Mesék című előadás eredeti bábjaiból készített kiállítást 2023. november 30-ig lehet megtekinteni a Kálvin téri játszóhelyen.

ADL - Deli Adél

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére