Jelenlegi hely

Dr. Code Debrecen Programozó Iskola Gyerekeknek

Tábor helye: 4029 Debrecen, Kígyó u. 36.
Telefonszám: 06 30 978 1199

Lego Robotika alsósoknak a Sziget-kékben

Motorral, mozgásérzékelővel, giroszkóppal rendelkező Lego projekteket tudnak a gyerekek építeni, melyet egy ikon alapú szoftverrel programoznak, vezérelnek. A kurzus célja megismertetni a gyerekeket a számítógép használattal, valamint a programozás és a robotika alapjaival. Ajánlott korosztály 1-3 osztályig.

Ingyenes bemutató óra 2023. Szeptember 16-án!

Két alkalommal, 13:00-tól és 14:30-tól az érdeklődő gyereknek tartunk egy izgalmas projekt órát, amelyen egy feladat elvégzésével betekintést nyerhetnek a kurzusba. A bemutatón való részvétel ingyenes és nem jár kötelezettséggel. JELENTKEZÉS ITT!

A kurzus főbb jellemzői:

  • Élmény alapú oktatás - Siker a kezdetektől
  • Minden órán sikerélmény mindenkinek
  • Laza, vidám hangulat
  • Kiscsoportos, gyakorlatorientált oktatás
  • Folyamatos megerősítés
  • Differenciált segítségnyújtás

Bővebb információ: https://drcodedebrecen.hu/

DrCode Élményalapú Programozóiskola kurzusai Debrecenben 2023/24-es tanévben

LEGO® ROBOTIKA - robotika alapok kicsiknek

A kurzus célja megismertetni a gyerekeket a számítógép használattal, a programozás és a robotika alapjaival. A WeDo robotokhoz tartozó szoftver ikon-alapú, nem használ írott szöveget, csak piktogramokat, ezért a kurzus elkezdésének nem feltétele az írás / olvasás tudás. A kurzuson motorral, mozgásérzékelővel, giroszkóppal rendelkező Lego projekteket tudnak a gyerekek építeni, melyet az ikon alapú szoftverrel programoznak, vezérelnek.

A robotika összetett és hihetetlenül sokrétűen fejleszt: a tervezéshez problémaérzékenység, kritikus gondolkodás, lényeglátás, kreativitás, megoldás fókuszú gondolkodás, absztrakciós képesség szükséges. Az építés fejleszti a szem-kéz koordinációt, a finommotorikát, a koncentrációt. A programozáshoz nélkülözhetetlen algoritmikus gondolkodás bármilyen probléma megoldásában segíthet az élet más területein is: az jelenti, hogy valaki képes egy folyamatot megérteni, részfolyamatokra bontani, a feladatokat megfelelő sorrendbe állítani, csoportosítani.

Hossza / Korosztály: Ajánlott korosztály 1-3 osztályig

SCRATCH programozás

A Scratch programozó kurzus tökéletes bevezetés a “valódi” programozás világába. Ezt a vizuális programozási környezetet világszerte használják a programozás alapjainak oktatására, segítségével élvezetesen és játékosan megy a tanulás. A kurzus folyamán a gyerekek megtanulják, hogy hogyan kell algoritmusokat létrehozni, valamint megismerkednek a programozásban is ismert alapfogalmakkal.

Hossza / Korosztály: 1-3 féléves kurzus (korosztálytól függően), 7 éves kortól 14 éves korig ajánljuk.

Ingyenes bemutató óra!

A kurzus főbb jellemzői:

  • Élmény alapú oktatás - Siker a kezdetektől
  • Minden órán sikerélmény mindenkinek
  • Laza, vidám hangulat
  • Kiscsoportos, gyakorlatorientált oktatás
  • Folyamatos megerősítés
  • Differenciált segítségnyújtás

Bővebb információ: https://drcodedebrecen.hu/scratch/

SCRATCH MESTER

A Scratch Mester a Scratch alapú kurzusaink legutolsó lépcsőfoka, ahol a diákjaink az korábbi félévek során nálunk tanultakat egy nagyobb projektbe tanulják meg integrálni. Célunk a csapatorientált munkavégzés megismertetése, így diákjaink betekintést kapnak, hogy milyen is csapatban, közös projekteken dolgozni, pontosan úgy, ahogy ez a munka világában is történik. Az 1 féléves kurzus előfeltétele: 10 éves kor alatt 3 félév, 10 éves kor felett 2 félév, 12 éves kor felett 1 félév Scratch alapozó kurzus elvégzése.

KODU

A Kodu – a Microsoft FUSE Labs részlege által – kifejezetten kisgyerekeknek fejlesztett programozási környezet. A Kodu programozási modellje rendkívül egyszerű. A Kodu-ban a gyerekek könnyedén és játékosan sajátítják el a programozási alapokat. A kurzus célja fejleszteni a programozáshoz szükséges gondolkodásmódot, és a kreativitást.

Hossza / Korosztály: 1 féléves alapozó kurzus, 6-7 éveseknek ajánlott.

WEBOLDAL FEJLESZTÉS: HTML - CSS - JavaScript

Ultra haladó kurzus diákoknak, kifejezetten az írott programozás oktatására, saját weboldal létrehozására, kreatív feladatmegoldásokra, és projektszerű gondolkodás fejlesztésére. A kurzus folyamán a diákok megtanulják a weboldalak programozásának alapjait. Ezen a kurzuson tanultak alapján már a valódi IT munka világába vezetjük be diákjainkat.

Hossza / Korosztály: 2 féléves kurzus, előfeltétel legalább 4 félév programozás tanulás, és minimum 14 éves kor.

KODULAR - Applikáció programozás

Kodular egy webes, Java alapú internetes fejlesztői felület, ahol az androidos appok fejlesztéseinek csak a diákok kreativitása szab határt.

Itt a diákok magyar nyelven programozhatnak hosszú, bonyolult írott kódok használata nélkül, ezzel pedig élménnyalapuvá téve többek között a logikus programozás tanultást és mobilapplikáció fejlesztést. A kurzus során a diákok jó közösségben, hangulatban tanulnak változatos applikációkat (pl: számológép, csevegő) és játékokat (pl: amőba, kvíz) készíteni, amelyeket később fel is telepíthetnek a diákok a saját vagy akár a barátjuk telefonjára is. 

APP INVENTOR - Alkalmazás fejlesztés

A kurzus során a Google és az MIT által közösen létrehozott online, felhő alapú felületén ismerkednek meg a diákok az androidos applikáció fejlesztés alapjaival. A programozói ismereteiket tovább fejlesztve, betekintést kapnak az applikációk programozásának világába, így a kurzus végére megtanulnak önállóan működő telefonos alkalmazásokat készíteni. Haladó kurzus, mely tartalmaz számos magasabb szintű programozási elméletet.

Hossza / Korosztály: A kurzus 1 illetve 2 féléves (korosztálytól függően), és előfeltétele legalább 2 félév programozási ismeret, és minimum 12 éves kor.

YOUTUBE SZTÁRKÉPZŐ - Élménykurzus

A kurzuson a gyerekek megismerkednek a videó készítés modern fortélyaival, valamint megtanulnak minőségi videó anyagokat létrehozni. Célunk, hogy a kurzus végére a gyerekek saját médiatartalmakat legyenek képesek alkotni, önálló ötletből kiindulva, fejlesztve a kreativitásukat, és ösztönözzük a projekt jellegű feladatok önálló elvégzését.

Hossza / Korosztály: 2 féléves kurzusunkat 10 éves kortól ajánljuk.

UNITY 3D - Játékfejlesztés

A Unity kurzuson kezdődik el az „igazi írott programozás”! Az eddig használt vizuális programnyelvek helyett – ahol a gyerekek kész parancsokat kaptak, amiket egymásba kellett illeszteni – itt a diákok már írott programnyelvvel ismerkednek meg. A haladó kurzus végére minden diák megtanulja az igazi kódolást, valamint hogy hogyan építsen fel egy valódi, a mai kor elvárásainak megfelelő 2D/3D-s játékot küldetésekkel és célokkal.

Hossza / Korosztály: A 2 féléves kurzus előfeltétele legalább 3 félév programozói kurzus elvégzése, és minimum 13 éves kor.

 

Bővebb információk és regisztráció a DrCode Debrecen weboldalán itt!
További információk: Tel 06 30 978 1199 Bóné Sándor ügyvezető, Dr.Code Debrecen Programozó Iskola
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére