Jelenlegi hely

Kajlával könnyű a nyaralás: utazz ingyen vonattal, busszal, hajóval!

Idén is sok-sok kedvezményt ad az utazáshoz a Kajla útlevél hogy megtaláld Magyarország csodáit, kincseit, legyenek akár a Balatonnál, akár a Dunán!

Mivel és hova mehet a gyerkőc ingyen?

Vidd magaddal Kajla útleveledet kirándulásaidra, utazásaidra, és mindig vigyázz rá! Azért is fontos, hogy magadnál tartsd, mert saját Kajla útleveleddel és diákigazolványoddal

  • 2022. június 16 - augusztus 31. között díjmentesen vonatozhatsz a MÁV-START és a GYSEV belföldi vonatain,
  • 2022. június 16 - augusztus 31. között díjmentesen buszozhatsz a VOLÁNBUSZ belföldi helyközi menetrendszerinti járatain,
  • 2022. június 16 - augusztus 31. között díjmentesen hajózhatsz a BAHART települések közötti járatain,
  • 2022. június 16 - augusztus 31. között díjmentesen utazhatsz a MAHART PassNave egyes hajójáratain

A Kajla útlevélről az információkat ITT tudod megnézni!

Vonatoznál? 

2022. június 16 - augusztus 31. között minden gyermek, aki a vonaton bemutatja érvényes Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), díjmentes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. belföldi járatain.

Nemcsak a gyerekeknek de szülőknek is jár kedvezmény a vonatútra!

A szülő, kísérő részére a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. Díjszabásában meghirdetett viteldíjat meg kell fizetni, az utazás részletes feltételeit a vasúti szolgáltatók Személyszállítási Üzletszabályzata tartalmazza.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33%-os kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Kajla Balaton24 avagy korlátlanul a Balaton partján

A Kajla útlevél alapján a Balaton partján korlátlan számú utazást biztosító díjmentes KajlaBalaton24 jegy váltására jogosult a gyermek. A KajlaBalaton24 jegy a rajta megjelölt időponttól számított +23:59 percig, de legkésőbb 2022. augusztus 31-én 23:59 percig érvényes. A feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet vagy a helyjegyet a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni.

Fontos: Az előre megváltott Kajla jeggyel együtt a vonaton be kell mutatni a gyermek érvényes Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány)!

Volánbusszal szerte az országban

2022. június 16. – 2022. augusztus 31. között minden gyermek, aki utazása során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a Volánbusz valamennyi belföldi helyközi autóbuszjáratán.

Ne felejtsétek el, érdemes előre megvenni a helyjegyet vagy a távolsági kiegészítő jegyet!  A gyermekekkel együtt utazó kísérők a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere szerint válthatnak menetjegyet.  A Kajla kedvezményt az érintett tanulók 2022. június 16. – 2022. augusztus 31. között korlátlan alkalommal vehetik igénybe.

A Volánbusz járatain is elfogadják a Kajla Balaton24 jegyet, a Balaton24 díjtermék területi érvényessége szerint (a Kajla útlevél együttes bemutatásával). A további részleteket ITT tudod megnézni.

Kalandozz a Balatonon hajóval!

Ismerd meg a Balaton-parti települések látnivalóit, és persze utazz díjmentesen hajóval! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) 2022. június 16 - augusztus 31. között minden 6-11 éves tanuló számára, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és diákigazolványát, díjmentes utazást (100% kedvezmény) biztosít a Balaton-parti települések között közlekedő meghirdetett menetrendi hajójárataira.

A BAHART Kajla kedvezményt az érintett tanulók korlátlan számban igénybe vehetik jegyvásárlás során.

A „Kajla” diákkal együtt utazók (felnőtt, testvér, stb.) a BAHART hatályos díjszabásában és egyéb kedvezményrendszere alapján válthatják ki a hajójegyüket. A „Kajla” kedvezmény kizárólag a települések között közlekedő normál menetrendi járatokra vehető igénybe, így séta-, program- vagy egyéb tematikus hajójáratra (pl. Tűzijáték, stb.) nem. Online jegyvásárlás esetén a kedvezmény nem vehető igénybe, csak a jegypénztárakban, személyesen érvényesíthető.

A BAHART jegypénztárak jegyvásárlás nélküli pecsétgyűjtő pontként nem működnek.

Még ne tudod, merre mennél? A BAHART honlapján biztos megtalálod a megfelelő hajójáratot! A kikötői jegypénztárban mutasd be Kajla útleveled és diákigazolványod, és máris kezedben a díjmentes hajójegyed. 

Hajóval a Dunán...

2022. június 16 - augusztus 31. között minden Kajla útlevéllel rendelkező gyermek díjmentesen utazhat a MAHART PassNave Kft. alábbi hajójáratain:

- Budapest-Szentendre-Budapest
- Budapest-Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád
- Budapest-Vác-Verőce-Visegrád
- Valamennyi Dunakanyari körjárat

A Kajla útlevél más kedvezménnyel nem vonható össze. A Kajla útleveles gyermek kísérői a hatályos díjszabás szerint kötelesek jegyet váltani. A Kajla útleveles gyermek utazás előtt köteles Kajla útlevelét és diákigazolványát a pénztárban felmutatni és regisztrációs jegyet váltani.

Időpontot, a járatokról a részleteket a MAHART honlapján találod.

Sárga, elveszett és augusztusig... azaz melyik, hogyan és meddig?

Azt tudod, jelenleg melyik Kajla útlevél van érvényben?

2021 őszétől a sárga színű Kajla útlevél van érvényben, amellyel a pecsétgyűjtés mellett lehetséges a különböző kedvezmények és az iskolai szünetekben a díjmentes utazás igénybevétele.
A kék színű Kajla útlevél már nem érvényes. Ugyan pecsétgyűjtésre még használható, de a különböző kedvezmények és a díjmentes utazás igénybevételére már nem alkalmas.

Elveszett? Igényelhetsz újat!

Minden általános iskolás alsó tagozatos diák tanév elején megkapta a 2021/2022-es sárga színű Kajla útlevelet.
Ha 1-4. osztályos tanuló vagy és nem kaptad meg, elveszett vagy megrongálódott Kajla útleveled, kérd meg szüleidet, hogy a weboldalon szereplő űrlap kitöltésével igényeljenek Neked egy újat vagy érdeklődj a nyitvatartó Tourinform irodákban.

Ötödikes lesz a gyermeked? Aggódsz, hogy használhatod-e az útlevelet?

Kajla útlevelet az általános iskola alsó tagozatos diákjai kaphatnak. Az a gyermek aki idén (2022) befejezi a negyedik osztályt és szeptemberben kezdi a felső tagozatos tanulmányait, az őszi szünet végéig még használhatja sárga színű Kajla útlevelét a különböző kedvezmények igénybevételére.

Nem csak az utazáshoz, de máshol is kaphatsz kedvezményt a Kajla útlevélhez belépők, programok... a részleteket itt tudod megnézni.

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére