Jelenlegi hely

Ötszáz titkos vágy a sírós babától a focicsapatig

Új karácsonyi akciójával személyre szóló gyerekkívánságokat szeretne teljesíteni a Magyar Református Szeretetszolgálat. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat egész évi adományozási akciói mellett karácsony tájékán még többet tesz a rászorulókért: a Szeretetdoboz tartós élelmiszergyűjtés, valamint a cipős dobozokba csomagolt játék- és édességgyűjtés, a Nyilas Misi Pakk az elmúlt években egyre ismertebbé vált.

Idén először a Szeretetdoboz-kívánságlista segítségével szeretnék a személyre szabott kívánságokat is teljesíteni. Céljuk, hogy igazi karácsonyt teremtve a rászoruló gyermekek pontosan azokat az ajándékokat kapják meg, amelyekre vágynak. Az adománygyűjtés december 6-ig tart, mellyel ötszáz rászoruló gyermek konkrét karácsonyi kívánságát szeretnék valóra váltani.

Hogyan lehet részt venni az ajándékozásban?

Az alapítvány létrehozott egy online felületet, ahol a gyerekek titkos vágyai megtalálhatóak. A bakancs és baba mellett van, aki távirányítós autót, van ki háziállatot, zenélő ékszerdobozt, sakk-készletet vagy kedvenc focicsapatával kapcsolatban szeretne valamit. Az adományozók maguk választhatják ki, hogy melyik kívánságot szeretnék teljesíteni. A kívánságlista segítségével pedig az adományozó is biztos lehet abban, hogy valóban azzal tud segíteni, amire a választott gyermek a leginkább vágyik.

Az ajándékokat a Magyar Református Szeretetszolgálat budapesti és debreceni irodájába (4029 Debrecen Leány utca 2.) lehet eljuttatni személyesen vagy postai úton.

Az adományokat az MRSZ munkatársai közvetlenül a szülőknek adják át, hogy az ajándékozás családi körben okozzon örömet. Megtalálható az oldalon minden ajándék értéke is, így ha valaki nem tudja megvásárolni a kívánt játékot, árának felajánlásával is segíthet. Az összegyűlt összegből a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai megvásárolják a hiányzó kívánságokat.

A kívánságlista és a program részletes leírása  ITT található meg.

Azzal, hogy részt veszel a programban, tulajdonképpen 2 ajándékot adsz. Egyet a gyermeknek, egyet pedig a szülőknek. Ugyanis azzal, hogy a gyerkőc anyukája, apukája, hozzá legközelebb álló adhatja át a karácsonyi csomagot, számukra visszaadjuk az ajándékozás örömét és méltóságát.

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére