Jelenlegi hely

Ki lesz Ákusz-Mákusz és Zoé hörcsög utódja? Gyere, mutasd meg Te!

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár rajzpályázata az Ünnepi Könyvhétre készülve ovisoknak és alsós iskolásoknak.
 

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár rajzpályázatot hirdet óvodásoknak és alsó tagozatos diákoknak a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok debreceni kabalafigurájának megtervezésére. A szervezők keresik Ákusz-Mákusz és Zoé hörcsög – a két korábbi kabalaállat – utódát, a programsorozat „arcát”.

A pályázat részletei

Technika: Az alkotásokat a jelentkezők szabadon választott technikával A/4-es méretben készíthetik el. A kabalafigura nem lehet rajzfilm vagy animációs film szereplője: kitalálni és megrajzolni a pályázók feladata!
Nyeremény: A győztes rajz alkotóját értékes könyvcsomaggal jutalmazzuk, a legszebb alkotásokat közzétesszük a Debreceni Ünnepi Könyvhét Facebook-oldalán.
Leadási határidő és mód: Az elkészült pályamunkákat 2019. május 25-ig várjuk személyesen vagy postai úton a Méliusz Központi Könyvtárába (4026 Debrecen, Bem tér 19/D, 
Városi Szolgáltatási Osztály). A beérkezett rajz hátoldalán a név és az életkor mellett fel kell tüntetni az iskola nevét és szülők elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím) is.

Eredményhirdetés: 2019. június 13-án 17 órától a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok ünnepélyes megnyitóján, Debrecenben, a Csapó utcai sétálóövezetben. A nyertes pályázót előre értesítjük.
A debreceni Ünnepi Könyvhét programsorozata 2019. június 12-16. között zajlik a Csapó utcán és más helyszíneken.


Debreceni Ünnepi Könyvhét – irodalmi találkozások a Csapó utcán


Immár 90. alkalommal rendezik meg országszerte az Ünnepi Könyvhét programsorozatát júniusban. A debreceni Ünnepi Könyvhét – a legnagyobb vidéki könyvheti rendezvény – június 12-től 16-ig tart a Csapó utcai sétálóövezetben, aminek keretében mintegy 20 standon várják majd a könyvesboltok, könyvkiadók és könyvkereskedők az olvasókat.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár által szervezett rendezvény díszvendége Bereményi Géza lesz, aki június 13-án, csütörtökön 17 órakor nyitja meg a debreceni könyvhét hivatalos programját – ami valójában már a szerdai nulladik napon elkezdődik.

A kedvezményes könyvvásárlási lehetőség mellett dedikálások, interaktív közösségi programok, gyerekprogramok, koncertek és más programok várják az érdeklődőket.
Az Ünnepi Könyvhét eredeti célkitűzése az volt, hogy az élő, kortárs szerzőket népszerűsítse, és ez kilenc évtized elteltével sem változott. 

A Móra Kiadó 2018-as könyvbemutató programja


Lehetőség az olvasóknak, hogy személyesen találkozhassanak kedvenc szerzőikkel, hiszen ez alkotónak és befogadónak ez egyaránt fontos. A szerzők bemutatkozása mellett kerekasztal-beszélgetések, előadások, rendhagyó irodalomórák során a könyvekkel „hivatalból” foglalkozó előadókat hallgathatnak meg.

Kiemelt vendég Nagyvárad lesz, ahonnan a Várad folyóirat több szerzője is vendég lesz, és számos rendezvényen mutatkoznak be Debrecen testvérvárosából érkező művek és alkotók.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére