Jelenlegi hely

Hogy védjük meg a gyermekünk immunrendszerét?

Egy ágyban az ellenséggel? Meghitt hálószoba, puha ágy... és millióan osztozunk rajta. Hogy kikkel? Azokkal az apró, de annál nagyobb gondokat okozó poratkákkal. Boldogan dőzsölnek a matracban, ágyneműben. De mit tehetünk ellenük?

Társbérlők a hálószobában

A poratka egy aprócska élőlény, mely testünk elhalt hámsejtjeivel táplálkozik, vagyis tetszik, nem tetszik, belőlünk lakmároznak. Ágyneműink, matracaink, szőnyegeink tele vannak bőrsejtjeinkkel, így ezeken a helyeken poratkák milliói lubickolnak és élnek boldogan. A legrosszabb hír azonban az, hogy társbérlőink nem szobatiszták. Az allergiában szenvedők a poratkák ürülékében található fehérjére allergiásak, a tünetek kialakulásához ennek belégzése vezet.

Pár éve nagy figyelmet kapott az a hír, miszerint a párnák, matracok súlyának akár 10 százalékát is kiteszik az atkák és ürülékük. Ez a szám egyáltalán nem rugaszkodik el a valóságtól. Sőt! További ismert tény, hogy 1 gramm porban nagyságrendileg 10.000-20.000 poratka is élhet.

Nyakunkon az újabb allergia szezon!

A legtöbb allergiás ősszel fellélegzik, vége a pollenszezonnak, jöhetnek a problémamentes hónapok. A szülők megnyugszanak, eltelt a nyár, ki így, ki úgy, de túl van a kellemetlen időszakon. Tüsszögés, orrfolyás, állandó orrdugulás, pihentető alvás hiánya. Csak néhány azok közül a mindenki számára jól ismert tünetek közül, melyek a legtöbb család életét megnehezítik, és az érintetteket a felhőtlen boldog nyaralás örömteli időszaka helyett a kétségbeesés mélyére taszítja.

Az allergiában szenvedők nagy része azonban nem könnyebbülhet meg, a poratka allergiások számára csak most indul az igazi szezon. Bár a poratka egész évben jelen van otthonainkban, igazán csak ősszel, a fűtési időszak kezdetekor jelentkeznek erőteljesen a tünetek.

Téves az az elképzelés, hogy az allergiás tünetek kiváltó oka a por. A porallergiának nevezett betegséget a közhiedelemmel ellentétben nem a házipor, hanem a már említett poratka ürülék okozza. A tisztaság nincs összefüggésben a poratkák előfordulásával. A legnagyobb odafigyeléssel takarított lakás sem pormentes, a levegő tele van porszemcsékkel, melyek folyamatosan keringenek, és láthatatlanul, de jelen vannak életterünkben. 

Egy alaposan kiporszívózott szőnyegből a Kobold még ennyi port és egyéb szennyeződést távolít el.

A poratkák fogságában

Ezek a számok már önmagukban is rémisztőek, de igazán nagy keserűséget a tünetek okoznak, melyek a felnőttek számára is kellemetlenek, igazán azonban a gyerekeket viselik meg. Orrfolyás, orrdugulás, tüsszentés, szemviszketés, asztmás tünetek, hogy csak a leggyakoribbakat említsük.És itt van az ekcéma is, melyet szintén okozhat a poratka.

A mi történetünk
Krisztina kislányának, Zsófinak tavaly decemberben súlyosbodott az ekcémája, a megszokott gyógymódok nem segítettek. ,,A magánklinikán végzett egy csepp vérből történő allergia teszt nem hozott eredményt – fals információt kaptunk: ételallergiát mutatott. A tej, és búzamentes diéta sem segített, két hónap alatt semmit nem javult Zsófi állapota, sőt inkább romlott!Akórházi allergiavizsgálaton minden negatív lett, kivéve a poratka.
A teszt magas reakciót mutatott: 6-os kategória. Az allergia felső határértéke 158, de Zsófinak 618 lett ez az érték.”
,,Kiderült, sajnos az érzékeny bőrt irritálja az atkák jelenléte, és ez a bőr felszínén gyulladást okoz. Emiatt nem is hatott semmi korábban bevált készítmény, amit az ekcémára használtunk.”
„Kétségbeestünk, mert minden ötletünk zsákutcába vezetett, sehogy sem tudtunk a kislányunknak segíteni. Az állandó viszketés és fájdalom, a tehetetlenség az egész családot felőrölte. Már mindent kipróbáltunk, mindenen túl voltunk. Barátnőm a Koboldot ajánlotta ekkor nekünk, amit minden mindegy alapon kipróbáltuk. A lakás összes kárpitját és Zsófi matracát is alaposan kitisztítottuk. A hatás tényleg azonnali volt. Már néhány nap múlva megszűntek a tünetek, és Zsófi azóta is az önfeledt kisgyerekek életét éli.”

Kemény küzdelem –Mindennapi élet a hívatlan vendégekkel

Az őszi-téli időszakban a lakás páratartalmát próbáljuk meg 60 százalék alatt tartani, és a hőmérséklet se legyen több 20-22 Celsiusnál. Az ágyneműt cseréljük hetente, a kárpitos felületeket tisztítsuk, frissítsük rendszeresen. Az alapos takarítás és porszívózás az egyik legeredményesebb módszer az atkák elleni harcban. A porszívózás azonban csak akkor hatékony igazán, ha a porszívónak ún. HEPA-szűrője van (HEPA filter = high-efficiencyparticulate air filter - "nagy hatékonyságú részecskeszűrő"). A legjobb megoldás, ha maga a porzsák készül ebből a speciális anyagból, mert így egészen biztos, hogy a szennyeződés, az apró részecskék nem kerülnek ki a készülékből, és nem keverednek bele a lakás levegőjébe. A hagyományos porszívó használata során az atkák méretük miatt könnyen átjutnak a porzsákon, így jelentősen növelik a levegőben lévő allergének számát. A HEPA-szűrő viszont 99,97%-os hatékonysággal szűri ki a por részecskéket. A hatékonyságot tovább növeli, ha olyan készüléket használunk, melynek nincs hosszú gégecsöve, amelyen keresztül el kell jutnia a pornak a porzsákba, és így nincs elvesztegetett energia sem.

A német Vorwerk cég Kobold rendszere úgy lett kifejlesztve, hogy minden elvárásnak megfeleljen. Az otthonokban előforduló különböző felületek mindegyikére megoldást nyújt. A Vorwerk berendezések TÜV és HEPA tanúsítvánnyal és csúcstechnológiával rendelkeznek, hatékonyak és a világszabadalmaknak köszönhetően prémium minőséget képviselnek.

Az életminőség javítása, a vásárlók igényeinek minél komplexebb kiszolgálása érdekében a Vorwerk allergénmentes programjával elkötelezte magát az innováció és a maximális hatékonyság mellett. A Kobold használata megkönnyíti az otthonok tisztántartását, lerövidíti a takarításra fordított időt és használata valós megoldást nyújt a porallergiás megbetegedésekre. Csúcsminőségű szűrőrendszere, mely a szennyeződések 99 százalékát magában tartja, garantálja az allergénmentes környezetet.

A Koboldot emberek milliói vásárolják világszerte, elengedhetetlen tartozéka a tiszta és allergénmentes otthonoknak. Hatékonyságának, a hazai és nemzetközi tanúsítványoknak köszönhetően gyógyászati segédeszköznek minősül, és így egészségpénztári kártyára is megvásárolható.

Most itt a lehetőség! A Vorwerk nem csak minőségi termékeket kínál, hanem egy minőségi szolgáltatást is ajánl, amiért a bababaratszallasok.hu olvasói közé tartozik: saját otthona kényelmében most Ön is kipróbálhatja ezt a világhírű készüléket. Ez az egyedi lehetőség biztosítja az olvasóknak, hogy kötelezettségek nélkül megbizonyosodjon a Vorwerk minőségről és az igazi tisztaságról. Vesztenivalója nincs, biztosítson Ön is egy tiszta környezetet gyermeke számára!

Egy napig teljesen ingyenesen kipróbálhatjátok, használhatjátok a Vorwerk Kobold otthoni takarító rendszert! KAtt ide>>>

Top tippek az allergiamentes otthonért

  1. A szőnyegeket rendszeresen porszívózzuk, atkátlanítsuk.
  2. A matracokat félévente érdemes felfrissíteni.
  3. Kis kedvenceinket lehetőség szerint tartsuk távol a hálószobától, rendszeresen fürdessük meg őket.
  4. Portörlésre nedves ruhát használjunk, ami összegyűjti a port ahelyett, hogy felkavarná.

És mindezt akár egy géppel?

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére