Jelenlegi hely

Indiso Debrecen Pet - Betegségek nélkül tavaszig!

Legtöbbünk nagyon várja már a tavaszt, napsütést, a náthás, influenzás időszak végét. Sajnos azonban még tart a tél, és vele együtt a betegeskedések sora is. Az orvosi rendelőkben ilyenkor hosszú sorban állásra kell számítani, az ember pedig gondolkodhat, hogyan oldja meg a betegállományt.

Sokan tudják már, hogy a téli időszakban a felnőttek és a gyermekek körében gyakran előforduló influenzás légúti tünetek kezelésére, megelőzésére létezik természetes, mellékhatás-mentes módszer is, az egészségügyi száraz sóterápia. Ez a hatékony és természetes megoldás az Indiso Debrecen Pet Sóklinikán elérhető és kipróbálható.

Szóljon ezúttal az egészségről a tél vége, majd a tavasz és a nyár is!

Az Indiso Debrecen Pet akciókkal várja mindazokat, akik egészségmegőrzés és betegségmegelőzés céljából szeretnék felkészíteni szervezetüket.

Indisoval az allergia ellen is

Magyarországon már csaknem kétmillióan szenvednek a pollenallergia tüneteitől. Egyes fák – nyír, fűz, kőris, juhar, ciprusfélék – pollenjei már az év első szakaszában támadnak. A hazánkban található 2000-féle virágzó növény közül 250 növény pollenjei okozhatnak allergiát.

Asztma lehet az allergiából

A belélegzett pollenek a légutak nyálkahártyáján megtapadva okoznak kellemetlenségeket már gyermekkorban is: köhögés, sípoló légzés, légszomj, zihálás. Minden ötödik allergiás – különösen, ha nem kap megfelelő kezelést – idővel asztmás lesz, az asztma elhanyagolása pedig súlyos szövődményekkel is járhat. Allergiás asztma esetén a tünetek a környezetben található allergének – pollenek, házi poratka, penészgomba, háziállatok szőre – hatására felerősödnek. Asztmás állapotban a légutakat a hörgő-nyálkahártya speciális gyulladása miatti duzzanat és a hörgők sima izomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti, ami miatt a beteg nem tud megfelelően lélegezni.

A sóterápia segíthet

A légúti allergia tüneteinek enyhítésére ma már nagyon sokféle gyógyszer létezik, azonban a pirulák szedése sokszor kellemetlen mellékhatásokkal is járhat, ilyen például az álmosságérzet vagy a fokozott étvágy. A mellékhatások csökkentése érdekében a megfelelő sóterápia hatékony kiegészítő megoldás lehet.

Tévhitek – mit kell tudni, mielőtt elmegyünk egy sószobába?

Az emberek nagy része hallott már arról, hogy a só belélegezve hasznos lehet. A só-belégzés pozitív hatása azonban életre hívott olyan termékeket, szolgáltatásokat is, amelyek nemcsak hatástalanok, hanem akár károsak is lehetnek. Részletesen kevesen ismerik a lehetőségeket, ami nem is csoda, mert rengeteg helytelen információt találunk a világhálón. Pedig fontos lenne tájékozódni, mert a látszólag ártalmatlannak tűnő kezelés komoly kockázatokkal járhat.

Hatástalan látvány: sólámpa és sótégla

A sólámpák hangzatos hirdetéseivel ellentétben, semmi nem bizonyítja, hogy bármilyen gyógyító hatásuk lenne. Esztétikusak, ám semmiféle javulást nem okoznak, az általuk levegőbe jutó sórészecskék száma méréssel nem mutatható ki. Hasonló a helyzet a sótéglás szobákban, sokan ettől remélik a gyors gyógyulást. Rossz hírünk van: tévhit a sótéglától relaxációs és esztétikai funkción kívül többet remélni. A szakirodalom egyértelmű álláspontja, hogy azon helyiségeknek, melyek sóból épültek, nincs igazolható hatása a légutakra, porlasztó nélkül nem alkalmasak arra, hogy megfelelő sótartalmú légkört hozzanak létre. Ezekben a helyiségekben szintén nem áll rendelkezésre az a mennyiségű és minőségű hatóanyag, amelynek terápiás gyógyhatása lehet.

Betegség a sóhomokozóban?

Sok szülő az asztmás, allergiás gyermekét sóhomokozóba, vagy olyan óvodákba viszi, ahol van ilyen. Ám ezek a sóhomokozók akár veszélyesek is lehetnek: ha fertőzött gyermek látogatja, hamar tovább terjedhet a betegség, elszaporodhatnak a baktériumok. A sóhomok semmilyen módon nem fertőtleníthető, a kristályos sórészecskéknek ebben a formában pedig nincs fertőtlenítő hatásuk, így a szükséges higénés körülmények nem biztosíthatók. Ráadásul a légúti problémákra gyakorolt hatás sem igazolható. A magas betegségkockázat és fertőzésveszély miatt országos felmérés indult és szabályozási terv is készül.

A nedves sóterápia veszélyei

Nedves eljárásoknál a részecskék mérete lényegesen nagyobb, amelyek a légutak páratartalma miatt tovább növekednek. Méretüknél fogva nem képesek a kishörgőkig eljutni, így alsó légúti betegségek kezelésére nem alkalmasak. Ám még ennél is fontosabb, hogy a nedves sószobákban keletkező meleg és magas páratartalom leginkább egy dohos pincéhez hasonlítható. Közismert tény, hogy az ilyen környezet kedvez a baktériumoknak és a gombák elszaporodásának, amelyek akár asztmás rohamot is generálhatnak.

Természetes mérgek?

A természetes sófajtákat (például Holt-tengeri, vagy himalájai) alkalmazó sószobáknál a kezelésekhez használt anyagok összetétele nem állandó, nem kontrollálható, belégzésük kifejezetten káros is lehet az egészségre. A nemzetközi szakirodalom kifejezetten tiltja használatukat. Szennyezőanyagok, illetve kálium klorid, jód, bróm, festékanyagok, radioizotópok kerülhetnek az ilyen sókba, amelyek, a tüdőn át a testbe jutva életveszélyesek is lehetnek.        
Ha a belélegzett aeroszol nehézfémeket, izotópokat, vagy más szennyező anyagokat tartalmaz, azok a felszívódás után felhalmozódnak a szervezetben, ártalmasak az egészségre.

Mi a biztonságos, hatékony megoldás?

A két legfontosabb tényező, hogy minél kisebb és minél tisztább sószemcse kerüljön belégzésre. Minél kisebb a szemcseméret (0,2 mikron), annál kedvezőbb hatást gyakorol a só a légúti nyálkahártyára, hiszen annál mélyebbre juthat – a tüdő legapróbb hörgőcskéibe is. Itt feloldja a szennyeződéseket, s azok váladék formájában távoznak a tüdőből, így segítve a természetes tisztulás folyamatát. Az Indiso, magyarország legelismertebb egészségügyi száraz sóterápiája természetes és hatékony kiegészítő megoldást kínál, és egy kúra jótékony hatása akár 8-9 hónapig is tarthat. Allergiásoknál normalizálódik az egyébként tüneteket kiváltó hisztamin- és IgE-szint, megszűnik a szem-, orr-, fül- és szájpad viszketése. Az Indiso számos más légúti betegség esetében is javasolt, például hörghurut, orrmelléküreg gyulladás, mandulagyulladás, torokgyulladás, COPD. A nagy hatékonyságú, kockázatmentes egészségügyi terápia sóklinikákon, orvosi indikáció és kontroll mellett zajlik, országszerte több száz orvossal és egészségügyi intézményekkel együttműködésben.

Mit kell tudni az INDISO egészségügyi száraz sóterápiáról?

Az INDISO Magyarország legelismertebb egészségügyi száraz sóterápiája. Az alsó- és felső légúti betegségek és allergiás tünetek enyhítésének leghatékonyabb, 100%-ban természetes gyógyszer- és adalékanyag-mentes és biztonságos kezelési módszere.

Légzőrendszerünk egészsége létfontosságú kérdés, sajnos azonban a világ vezető betegségei között több légzőszervi betegség is szerepel, de az allergiás és az asztmás megbetegedések száma is meredeken emelkedik.

A légúti betegségek közismerten leghatékonyabb természetes kezelési módszere a SPELEO (sóbánya) terápia.

A természetes sóbánya gyógyító hatásának alkalmazása azonban sajnos korlátozott és helyhez kötött. Így került sor a sóbányák mikroklímájának mesterséges előállítására, az Indiso Speleo eljárás kifejlesztésére. A mostanra sokak számára elérhető terápia egy magyar kutató-fejlesztő csoport által kifejlesztett, hatóságok által minősített precíziós orvostechnológiai berendezésnek köszönhető.

Az Indiso magas színvonalú egészségügyi szolgáltatás iránti elkötelezettségét példázza az Országos Környezetegészségügyi Intézettel (OKI) elindított közös kutatás is, melynek célja, hogy az egészségügyi száraz sóterápia-kezelés módszerét, annak hatását vizsgálja, és megalapozott protokollokat állítson fel a területen.

Mitől egyedi az INDISO száraz sóterápia?

  • A speciális INDISO berendezés segítségével reprodukáljuk a természetes sóbányák mikroklímáját, annak minden pozitív élettani hatásával!
  • Különlegesen tiszta, egészségügyi hatóanyagot alkalmazunk (ISO minősített, gyógyszer- és adalékanyag-mentes 99,99 % NaCl egészségügyi só).
  • A kezelés 100%-ban természetes, gyógyszer- és adalékanyag-mentes, kockázatmentes, mellékhatásoktól mentes.
  • A levegőbe juttatott részecskék nyálkaoldó hatásának köszönhetően tisztítja a légutakat, csökkenti a nyálkahártya duzzanatát, javítja a légzést és a tüdő kapacitását, növeli az ellenálló képességet, enyhíti a tüneteket.

A terápiával kapcsolatos orvosi tapasztalatokat ITT, páciensek véleményét pedig ITT olvashatod.

A sóterápiáról, programjainkról naprakész információkat kapsz az alábbi oldalakon:
Facebook : https://www.facebook.com/debrecenpet/?modal=admin_todo_tour
Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/525677367928123/
www.indiso.hu
Előzetes bejelentkezés szükséges! Telefon: +36 70 376 1221

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére