Jelenlegi hely

Zenés tízóraira várják a debreceni gyerekeket

November 17-én, szombaton kezdődik a Kodály Filharmónia családi bérletsorozata.

A szezon újdonságaként indította el szombati napokon családoknak szóló programjait a debreceni intézmény. A 6 év alatti korosztálynak szóló első alkalmat október 27-én zsúfolásig megtöltötték a családok. A „Zajgás, nevetés” program további foglalkozásait ezért megduplázták: december 8-án, február 2-án és március 30-án 10 és 16 órai kezdettel is tartanak majd előadást a Kodály Filharmonikusok próbatermében.

A nagyobb, 4-12 éves korosztály számára szól a Három hangos kaland, melyben három mesei keretbe foglalt hangversenyt kínálnak: a 45 perces mesekoncerteken a gyerekek megtanulhatnak egy kicsit csendben lenni, a zenére figyelni, s mindeközben a szimfonikus zenekar hangszereivel is megismerkednek.

Először, november 17-én a Zenés tízórait hallhatják-láthatják, melyen jól ismert mesék ritkábban hallott feldolgozásait játssza el a Kodály Filharmonikusok kamarazenekara, például a Hófehérke és a hét törpét vagy a Jancsi és Juliska mézeskalácsházikóját. A sorozat helyszíne a Belvárosi Közösségi Ház Pódiumterme.

Bővebb információk itt

Koncertek:

„Zajgás, nevetés”

2018. december 8. 10:00 és 16:00 LISZTES KÖTÉNY, FAHÉJILLAT

2019. február 2. 10:00 és 16:00 ÁLARCOS ZENÉK CSÖRÖGEFÁNKHOZ (részletek)

2019. március 30. 10:00 és 16:00 KANKALIN ÉS HARMATCSEPP (részletek)

Jegyár előadásonként: felnőtteknek 1000 Ft, gyerekeknek 500 Ft

 

Három hangos kaland

2018. november 17., 10:00 ZENÉS TÍZÓRAI (részletek)

2019. március 9., szombat, 10:00 KÉT BORS ÖKRÖCSKE (részletek)

2019. május18., szombat, 10:00 ÁLLATI ZENÉK

 

Bérletár 3 előadásra: felnőtteknek 3000 Ft, gyerekeknek 2000 Ft

Jegyár előadásonként: felnőtteknek 1200 Ft, gyerekeknek 800 Ft

Információ, jegy- és bérletvásárlás: Kölcsey Központ, jegypénztár (Debrecen, Hunyadi u. 1-3; +36 52 518 400, e-mail: info@fonixinfo.hu);

Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó, Turisztikai Információs Pont (Debrecen, Nagytemplom mögötti Emlékkert, tel.: 70/933-99-08, e-mail: visitdebrecen@fonixinfo.hu)

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére