Jelenlegi hely

A nagy suliválasztó - fórum nyolcadikosoknak

Először Debrecenben: fórum a továbbtanulásban gondolkodó nyolcadikosoknak Suliválasztó Sulifórumon néven. Kilenc városi középiskola mutatkozik be a program keretein belül, melynek célja, hogy a végzős általános iskolások megalapozott döntést hozzanak tanulmányaik folytatásához.

Minden évben előkerül a Merre, hogyan tovább? nagy kérdése a végzős általános iskolások és szüleik számára. Sokszor nem elegendő a nyílt nap pár órája, hogy a leendő diákok megfelelő benyomást szerezzenek az intézményekről.

A legfontosabb, hogy maguk a diákok érezték fontosnak, hogy bemutassák  intézményüket és az ottani diákéletet a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak. Csontos Flóra, a Diákönkormányzati Tanács elnöke kiemelte, hogy a rendezvény célja, hogy a fiatalok és szüleik céltudatosan és jól válasszanak iskolát, hiszen ez életük egyik legfontosabb döntése.

A Debreceni Tankerületi Központ programjának a Fórum bevásárlóközpont ad otthont. Céljuk, hogy ne csak az iskola épülete, képzési formái, de a leendő diáktársak mutassák meg, hogy milyen az élet az általános iskola után. A fenntartásukban működő középiskolák között olyan nevekkel találkozhatunk majd a rendezvényen, mint az Ady Endre, a Fazekas Mihály, a Tóth Árpád vagy a Csokonai Gimnázium, a Kós Károly vagy a Medgyessy Művészeti Szakgimnázium.

Az újszerű pályaválasztási kezdeményezés a Suliváró Sulifórum november 12-15 között várja a továbbtanulni kívánó fiatalokat. Minden középiskola egy-egy saját standon várja az érdeklődőket, ahol bemutatkoznak az iskolák, az általuk kínált képzési lehetőségek és szakok, és elsőkézből találkozhatnak a látogatók az ottani diákélettel és tanulókkal.

A középiskolai nyílt napokról készült listánkat ITT találod.

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére