Pap Zsuzsa írása
Medvehagyma krémleves recept
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
-
3 csokor medvehagyma
-
1 nagyobb fej hagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál zsír
-
2 teáskanál liszt a sűrítéshez
-
6 dl hús alaplé, húsleves vagy víz (utóbbi esetben még 1 kávéskanál Vegeta Naturella)
-
2 dl 20 %-os főzőtejszín
-
1 csomag kis méretű szarvasi mozzarella
-
1 kiskanál fehér bors
-
só (feltételesen)
-
2 kisebb szelet kenyér
Előkészítés
-
A medvehagyma szárait levágod, megmosod, lecsepegteted, vastagabb csíkokra vágod.
-
A hagymát és fokhagymát megtisztítod, apróra vagdalod (1 gerezd fokhagyma kivételével).
A medvehagyma krémleves elkészítése
-
A hagymát a zsíron megpárolod, kissé lepirítod.
-
Beleteszed a fokhagymát fél percre. (Ne legyen a forró zsírban tovább, mert megkeseredik.)
-
Kevés vizet öntesz rá. Beleteszed a csíkokra vágott medvehagymát és fedő alatt párolod addig, amíg összeesik.
-
Közben kenyérpirítóban megpirítod a 2 szelet kenyeret, bedörzsölöd a félretett gerezd fokhagymával és kockákra vágod (ez sokkal gyorsabb, mintha a kenyérkockákat pirítanád fokhagymás olajon). Így nem lesz ugyan a kenyérkockák minden oldala megpirítva, de ezt evés közben nem fogod érezni.
- A megpárolt medvehagymát turmixolod vagy botmixerrel összetöröd. Ha egyik kisgéped sincs, az sem baj, akkor szűrőn átpasszírozod.
-
Visszateszed a lábosba, megszórod a liszttel, jól összekevered, hozzáadod a tejszínt és a fehér borsot, majd ismét összekevered.
-
Felhígítod az alaplével. Ha szükséges, teszel még bele sót és/vagy fehér borsot. A sóval vigyázz, mert a húslevesben is és a Vegeta Naturellában is van só!
-
Az egészet keverés közben felforralod. (Ezt ne hagyd el, mert liszt ízű lesz az étel.
-
A leves elkészült. Ha a mennyiséget kevésnek vagy túl sűrűnek találod, kicsit még tovább hígíthatod.
Tálalás
A levest csészékbe vagy tányérokba mered, megszórod a kenyérkockákkal és a sajtokat félbevágva a tetejére teszed.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei
Még több fortély Zsuzsától:
Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges