Jelenlegi hely

Nemcsak új tornaterem, de sportközpont is lesz az Epreskertben

Új tornaterem és ezzel együtt egy, szabadidős sportlétesítmény építését tervezi a város az Epreskertben. A jelenlegi tornaszoba méretei még a kötelező óraszámot sem teszik lehetővé.

Az iskola 16 osztályának 400 tanulója jelenleg egy 80 négyzetméteres tornaszobában végzik a testnevelési gyakorlatokat. Így a kötelező nyolcvan helyett csak heti harminc testnevelés órát tudnak tartani.

A tervezett tornacsarnok az iskolai sportpálya területére épül majd 2019 első negyedévében. A várhatóan 8 hónapot igénybe vevő kivitelezés után az új tornacsarnok az oktatási feladatok mellett az Epreskert városrészben élők és a közeli ipari parkban dolgozók szabadidős igényeit is kiszolgálja majd. Az 1025 négyzetméteres csarnok az Epreskerti Általános Iskola telkén, az iskolai sportpálya területére építik fel.

A tervekről

A tervezett sportcsarnok játéktere két részre osztható, a legnagyobb szabad játéktér 26,00 m x 38,12 m (tiszta, pillérek közötti méret). A tornaterem küzdőterének bruttó alapterülete 1024,88 négyzetméter.

A tornateremben szabvány szerinti méretű kosárlabda- és a teniszpálya használható majd. Akár NB I B-s kosárlabda mérkőzésekre is alkalmas lesz. A 300 férőhelyes mobil lelátót használva ugyancsak szabványos, de csökkentett méretű kézilabdapálya alakítható ki benne. A tornacsarnok akadálymentes épületében lesz négy öltözőblok összesen 64 főre, vizesblokkokkal.

A földszinten körülbelül 50 négyzetméter alapterületű konditerem is lesz, mely igény szerint összenyitható a tornaterem szertárával, melynek alapterülete körülbelül 90 négyzetméter.

Finanszírozási háttér

Az iskola fenntartója vállalta az iskola számára szükséges sporteszközök biztosítását, több mint 10 és fél millió forint értékben.

A projekt több, mint 900 millió forintos értékű beruházás. Ennek 70 százalékát a TAO látvány-csapatsport támogatásból a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatja, míg az önrészt, 304 millió forintot szponzorok, helyi támogatók állják, így a városnak nem okoz költségeket.

Fotó, látványterv: Epreskert Ált. Iskola; Polgármesteri Hivatal

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére