Jelenlegi hely

SÓKLINIKA DEBRECEN, SZÁRAZ SÓTERÁPIA ÉS ORRMOSÁS

Várunk Benneteket arcüreggyulladás esetén, ha köhögtök és/vagy csorog az orrotok! 

Az őszi szeles, nedves, hideg időben a nyálkahártya felszínének lehűlése kedvez a vírusok megtelepedésének és szaporodásának. Hatásukra az orrüreget bélelő nyálkahártya megduzzad és egyre több orrváladékot termel. Az orrfolyás, orrdugulás miatt, a beteg szájon át lélegzik és emiatt megbetegszik a torka is. Ekkor már nem tud érvényesülni az orr hármas védelmi rendszere, hogy az orrüreg megszűri, megnedvesíti és megmelegíti a belélegzett levegőt. Az orrdugulás egyik következménye, hogy a fülkürt szellőzése romlik, és a füldugulás miatt alig észrevehetően, de fokozatosan romlik a hallás, később kezdetét veszi a száraz majd hurutos köhögés.

A száraz sóterápiás kezelések során feloldódik a pangó nyák, váladék, mely orron vagy szájon keresztül ürül a szervezetből.

Az „orrmosás” során fájdalommentesen, tű használata nélkül tudjuk az orrmelléküregben, arcüregben lévő váladékot kimosni. A kezelés alatt, a páciens hanyatt fekszik kissé hátralógatott fejjel. Az egyik orrnyíláson néhány ml folyadékot csepegtetünk az orrba, amelyet az ürülő váladékkal együtt a másik orrnyíláson visszaszívunk. Az orrnyílások cserélgetésével, ezt az öblögetést 10-15 percen keresztül végezzük.

Bejelentkezés: +36 30/451-3030

Facebook oldal

WEB

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére