Jelenlegi hely

Egészségtelen a levegő Debrecenben

Bármilyen szépen süt a nap, jobb most nem kivinni a kicsiket.

A szálló por magas koncentrációja miatt Nyíregyházán veszélyes, négy másik településen, köztük Debrecenben egészségtelen a levegő minősége.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) környezet-egészségügyi igazgatóságának csütörtöki adatai szerint északkeleten a legmagasabb a légszennyezettség. Nyíregyházán a legutóbbi 48 órában a szálló por (PM10) koncentrációja meghaladta a 100 mikrogramm köbméterenkénti határértéket, emiatt érvénybe lépett a riasztási fokozat.

A levegő szennyezettsége miatt érdemes kerülni a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát vagy a sportolást, jobb csak a déli órákban szellőztetni az épületeket. Utazáshoz a saját járműveik helyett lehetőleg a tömegközlekedési eszközöket válasszuk.

Hétfőn tisztulhat a levegő

A levegő tartós kitisztulását a hétfőn viharos széllel érkező hidegfront hatásától várják a szakemberek. Az OKK környezet-egészségügyi igazgatóságának adatai szerint a szálló por magas koncentrációja miatt Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Miskolcon és Debrecenben egészségtelennek, Salgótarjánban és Egerben kifogásoltnak számít a levegő minősége. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön elsősorban a Kisalföld térségében lesz élénk, néhol erős a szél. Pénteken és szombaton többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Forrás: MTI I Fotó: Mti, Czeglédi Zsolt

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére