Jelenlegi hely

Milyen ember dobja ki a járókát az út szélére?

November 12-én megint akciózott a debreceni Erdőmentők csapata. Sok mindent találtak a Veres Péter utca környékén...

Az önkéntesekből álló csapat újabb területet tisztított meg a szeméttől Debrecenben:

"Próbáltatok már november közepén meggyet szedni? Na, és esőben? Nem? Mi sem. Viszont mentünk Meggyesre szemetet szedni. Esőben. Hiába, akkor megyünk, amikor „jól esik”. (Persze sikerült kiválasztani a péntek-szombat-vasárnap trióból éppen azt az egy napot, amikor ránk szakadt az égi áldás.) Hét nagyon bátor, de cseppet sem gonosz ember gyűlt össze azon a jeles napon, amikor

a Veres Péter utca - Acsádi és Vámospércsi út közötti ligetes-szántóföldes területet szemeltük ki tisztításra.

Réteges öltözékünkre azért még a biztonság kedvéért felhúztunk egy-egy fehér „Chanel kosztüm-védőruhát” is (ami sosem megy ki a divatból), ki-ki ízlése szerint szájmaszkot is kapott. Akik esetleg messziről láttak volna minket, ezúton közöljük, pánikra semmi ok, nincs veszély…csak mi voltunk.

Autógumi, járóka, tévékészülék...

Sokat látott önkéntesekként a legtöbb akciónkra úgy indulunk, hogy minket aztán már meg nem lephet senki és semmi… De! Az emberi nemtörődömségen és meggondolatlanságon mindig elcsodálkozunk. Nem volt ez másképp most sem, ám szerencsére az, aki csinált nekünk munkát a hulladékaival, gondolt fáradtságos munkánkra, hiszen csak azért helyezhette ki azt a „zsír új” kerti széket a szemétkupacba, hogy megpihenhessünk, miközben próbáljuk eltűntetni a mocskát.

Sajnos most konténerünk nem volt, de segítségünkre volt egyik önkéntesünktől kölcsön kapott Icska, vagyis Tal-icska és az a teljesen használható, gurulós utazóbőrönd – legfeljebb a hálót kellett volna kivágni belőle -, amelyet a kidobó (szemét-kidobó) hagyott ott, gondoltuk, szintén nekünk, hiszen sokkal könnyebb volt így az út szélére szállítani azt a tucatnyi televíziót – amiket aztán akkurátusan a kupac szélén körberaktunk, csakhogy az „esztétikai élvezetet” is tartsuk -, autógumit, járókát és sok más, a természetbe nem illendő dolgot. Hogy egy lepedő és a pelenkák mikkel voltak tele, azt inkább nem ecseteljük…hátha valaki éppen eszik.

Szemetet szedni mások után még mindig megéri. Test-lélek-természet is tisztul, másrészt olyan poénokban lehet részed a hasonszőrű emberekkel, amiket más helyzetek talán sosem hoznának ki belőletek."

Bővebben az Erdőmetőkről a Facebookon!

Forrás és fotók: Erdőmentők

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére