Jelenlegi hely

Prücsök családja

Beküldő lakhelye: Baranya megye

Pályázat tartalma: szöveges válasz az első két kérdésre, saját fotó

Mi okoz számodra legnagyobb örömöt a gyermekeiddel kapcsolatban?

Látni, ahogy fejlődnek.

Gergő fiúnk most múlt 3 hónapos. Gyönyörűen cseperedik, és mivel nem csak hogy az első gyermekünk, hanem első unoka is a családban, mindenki rajongásig szereti. Egyre ügyesebb, és szinte napról napra valami új "mutatvánnyal" örvendeztet meg minket. Amikor a 3 réteg ruháján is képes átkakilni, akkor egy jókor megvillantott mosollyal teljesen helyére tudja lendíteni a lelkivilágomat. Vagy egyszer, amikor valami dolgomban el voltam maradva, és megkérdeztem Gergőt, mégis hogy fogok elkészülni, erre ő egy teljesen megnyugtatót gügyögött, akkor tudtam, hogy mégis minden a helyén :)

Mi a legnehezebb számodra a gyermeknevelésben?

A hiszti, dac, ellenállás, feleselés kezelése.

A tehetetlenség. Amikor nem úgy érzem, nem tudom hogyan tudnék segíteni a kisfiamon, vagy nem tudom mi a problémája. Legyen szó egy rossz napról, mikor egész nap sír, vagy majd később (reméljük elkerül, de legyünk realisták) a dacról, hisztiről. Ha a "katasztórfahelyzet" el is hárult, ott marad a bűntudat, hogy miért nem tudtam megoldani előbb, miért nem jutott eszembe a megoldás előbb, vagy hogy mit rontottam el.

Miért szeretnél részt venni a szülői kommunikációs tréningen?

Még két hónapos volt, mikor hivatalos ügyben kellet valahova mennem, és mindenképpen el kellett intézni a dolgot, Gergő pedig álmos volt. Amíg én ügyintéztem, ő eleinte csak picit feszengett, tologattam a kocsiban, úgy tűnt elalszik. Kicsit hosszabbra nyúlt a dolog a vártnál, és az utolsó 10 percet hangos ordításban töltöttük. Amint végeztem, és kiléptünk az ajtón, Gergő azzal a lendülettel 2 órás álomba merült. Szeretném nem csak azt megtanulni, hogyan ne veszítsem el a türelmemet, hanem hogy hogyan tudjam én uralni a helyzetet. És szeretnék magammal is elfogadóbb lenni, amit nagyban megkönnyítene az, hogy több olyan praktikákat ismernék, amiről tudom, hogy működik, és nem csak tapogatóznék az ismeretlenben, elsőgyerekesként.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére