Jelenlegi hely

Olvasás éjszakája gyerekprogramokkal, beszélgetésekkel és könyvbemutatókkal

A könyv-, e-könyv-, és folyóirat-kultúrához kapcsolódó programok, köztük beszélgetések, gyerekfoglalkozások és könyvbemutatók is várják az érdeklődőket szombaton a harmadik Olvasás éjszakáján országszerte.

    A rendezvény központi helyszínei a Nyugati téri Alexandra Könyvesház, a Libri Allee, a Duna Plaza Könyvesbolt, a Libri Könyvpalota, valamint a Fókusz Könyváruház és a Hátsó Kapu. Az esemény elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be - közölte a szervező Supka Géza Alapítvány az MTI-vel.
 
    A Nyugati téri Alexandra Könyvesházban Mikola Péter és Bíró Eszter mesél és zenél a gyerekeknek, majd Réz Anna a szülővé válásról és a kríziseken átsegítő praktikákról kérdezi Jónás Annát és Nagy Annát. Jónás Anna könyve, a Kicsivel - könnyebben júniusban jelent meg, Nagy Anna egyedülálló szülőknek szóló kézikönyve pedig novemberre várható. Gerhes Gábor, az Európa Könyvkiadó művészeti vezetője gyűjteményeiről, Bereczki Zoltán színművész A Lepkegyűjtő című előadásról mesél. A Lecsó című irodalmi vetélkedőben Kiss Judit Ágnes, Nádasdy Ádám és Barna Imre feladványait fejthetik meg az érdeklődők. Tiboru, a Konteó-könyvek szerzője hírszerzőként is tevékenykedő írókról tart előadást, Vámos Miklós Karácsony Jánossal beszélget zenéről és irodalomról.
 
    A K&H Gyógyvarázs program keretében bárki olvashat mesét a beteg gyerekeknek, a videófelvételeket országszerte 30 kórház gyermekosztályára juttatják el a szervezők a rendezvényen összegyűjtött mesekönyvek mellett.
 
    A Könyvkihívás és a Kossuth Kiadó kerekasztal-beszélgetésén Vekerdy Tamás pszichológus, Sára Júlia író-filmrendező, Horváth Péter író-rendező-dramaturg, Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója és Kruzslicz Dávid, a szeretlekmagyarorszag.hu főszerkesztője ajánl könyveket az Örkény István Könyvesboltban. 
 
    A Libri Könyvpalotában Térey Jánossal beszélget Bazsányi Sándor A Legkisebb Jégkorszak című regényéről, Lukáts János a Vadliba voltam én is című verseskötetből ajánl. A Libri Allee Könyvesboltban Rados Virág a Bipoláris című könyvből olvas fel, Závada Péter a MÉSZ című legújabb kötetéről, Gárdos Péter a Hajnali láz című műről beszél. A Duna Plaza Könyvesboltban óvodásai mondanak Benedek Elek-meséket, valamint bemutatják a Ringató-mesék első kötetét is. 
    A Libri Szeged Plaza Könyvesboltban Magos Judit ismerteti a Deményista filozófia alapjait, majd Győri Ildikó és Sárvári Töttős Györgyi mesél a Varázspálca szakszervizről és a gyerek-szülő konfliktusokról. A Libri Szeged Könyvesboltban Ferdinandy György, Berta Zsolt és Csender Levente az életükről és a műveikről  beszélgetnek. A debreceni Libri Fórum Könyvesboltban Papp-Für János, Náray Tamás és Forgách András műveit ismerheti meg a közönség.
 
    A Dohány utcai Hátsó Kapuban Fűzfa Balázs irodalomtörténész és Nádasdy Ádám tart előadást, Tóth Vera zenés stand-up műsora után Spiró György, Cserna-Szabó András, Bartis Attila, Nyáry Krisztián, Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva is színpadra lép. A programkínálatbant OlvÉjsz Band-minikoncert, Karafiáth Orsolya, Hevesi Judit és Kalapos Éva zenés borzongása, valamint Laboda Róbert és Tóth Kinga zenés performansza is szerepel. Éjféltől karaoke buli lesz.
    A Fókusz Könyváruház földszintjén Mad Nemere Bajnokság, színezés, Szabó Imola Julianna Kinőtt szív című könyvének bemutatója és kannibálos játék is szórakoztatja a résztvevőket. A sztoriautomatából Cserna-Szabó Andrástól, Nyáry Krisztiántól, Karafiáth Orsolyától, Spiró Györgytől, Gerlóczy Mártontól, Jolsvai Andrástól, Száraz Miklós Györgytől, Ungvári Tamástól és Orbán János Dénestől lehet szavakat vásárolni, a befolyt összeg a Mosoly Alapítványt, gyerekek mese- és művészetterápiás foglalkozásait támogatja. Az emeleten Leitner Olgát Sándor András faggatja legújabb könyvéről, M. Kiss Csaba Czeizel Endrére emlékezik, emellett könyvesküvőt is rendezhetnek az érdeklődők.
 
     A debreceni Líra Könyváruházban többek között a Főnix Irodalmi Kör alkotói mutatják be saját verseiket és prózáikat, az Abakusz Gyermekszínjátszó Egyesület Romhányi József Szamárfül című kötetéből ad elő négy rövid darabot. A Versbarát Kör Teremtés című antológiájából a szerzők olvasnak fel, majd Lakner Lajos, a Déri Múzeum igazgató-helyettese, Dallos Nagy Kriszta sajtóreferens és R. Somor Katalin olvasnak fel megjelent könyveikből és legkedvesebb olvasmányaikból.
 
     A szegedi Fókusz Könyváruházban színezés és slam-est lesz, majd Szilasi László író, irodalomtörténész és Bíró-Balogh Tamás író, irodalomtörténész tart előadást Bevezetés a szépirodalomba címmel.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére