Jelenlegi hely

Diószegi Sámuel Botanikus Kert Debrecen

Cím: 4032 Debrecen, Hollós utca 3.

Kert e-mail: dioszegi.botanikuskert@kkm.edu.hu
Facebook: www.facebook.com/dioszegibotkert/

A híres Magyar Füvészkönyv (1807) szerzőinek egyike, Diószegi Sámuel munkássága előtt tiszteleg a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium botanikus kertje.

Több mint 190 éves múltra tekintenek vissza Debrecenben a füvészkertek, az első a jelenlegi Déri Múzeum helyén — korabeli nevén Pap taván — létesített kert volt, melyet a Déri Múzeum felépültével megszűntetnek. Ennek utódja az Egyetemi Botanikai kert.

A Diószegi Sámuel Iskolai Botanikus Kertet 1983-ban alapították, 1992 óta védett. 2,2 hektáros területén hatalmas fagytűrő bambusz gyűjtemény,120 m2-es üvegház, e mellett gazdag rovar-, madár- és állatvilága van.

További információk a Facebookon ITT és a weboldalon ITT.

Nyitva tartás:

  • Hétfő – Csütörtök 8:00-20:00
  • Péntek 8:00-17:00
  • Szombat – Vasárnap 8:00-17:00 (kizárólag 10-fő feletti csoportok és tematikus fotózások részére előzetes bejelentkezés alapján)
  • Zárva: December-Január-Február

Jeles napokon (Föld napja, Madarak és fák világnapja) egyéb kiállítások, előadások megtekinthetők.  Regisztráció: 06 52 412 000

Forrás: kkm.edu.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére