Jelenlegi hely

DigITér Debreceni Digitális Élményközpont

Cím: Agóra Tudományos Élményközpont (4032 Debrecen, Egyetem tér 1., Botanikus Kert; bejárat a Móricz Zsigmond utca felől, a fahídon)
Tel: +36 30 162 50 92
E-mail: digiter@digiterdebrecen.hu

Szívesen találkoznál egy humanoid robottal? Bejárnád a Földet vagy lemerülnél a tenger legmélyére? Szeretnéd megtudni mitől is lehet „okos” egy otthon? Tarts lépést a XXI. századdal! A DigITérben a legmodernebb technológiák segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők az életünket most már teljesen átszövő digitális világgal.

A debreceni digitális élményközpont kiállítóterében többféle robot és robotkar, 3D nyomtató, a virtuális és kiterjesztett valóság sokszínű eszközei várják a látogatókat.

Emellett megtudhatják például azt is, hogyan irányítható akár távolról, az interneten keresztül is egy okosotthon hűtő- és fűtőrendszere, a garázsajtó, az ablakredőny, a különböző háztartási gépek vagy a biztonsági rendszer, de láthatnak üzemelés közben okosporszívót, okosvilágítást és okoskávéfőzőt is.

Céljuk az iskoláskorú fiatalok játékos, szórakoztató és kreatív módon való megismertetése a legújabb infokommunikációs és digitális eszközökkel, valamint a diákok érdeklődésének felkeltése a digitális tudáson alapuló, informatikai pályák iránt.

A digitális kompetenciák megszerzése gyakorlatilag létfontosságú a most felnövekvő generáció számára, akiknek lépést kell tartaniuk a XXI. század kihívásaival.

A DigITér kiscsoportos foglalkozásain nemcsak a robotok működtetését és irányítását sajátíthatják el a gyerekek, de maguk is építhetnek olyan robotot, amely lát, hall, mozog, sőt harcol. A fiatalok számára kifejlesztett, speciális robotikakészletek lehetőséget adnak arra, hogy a diákok szinte játszva ismerkedhessenek meg a mérnöki gondolkodással, valamint a robotépítés és a modern programozás alapjaival. A változatos tematikájú foglalkozások ezenkívül izgalmas feladatokon keresztül vezetik be a diákokat az elektronika és az áramkörök rejtelmeibe, de készíthetnek saját animációs kisfilmet vagy akár 3D-s műalkotásokat is a gyerekek.

A DigITér a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont első szintjén kapott helyet.

A digitális központ programjai ingyenesek, de kizárólag előzetes regisztráció – és visszaigazolás – után látogathatók.

Keddtől péntekig iskolai csoportok jelentkezését várjuk, a szombati családi programokra, valamint a szakköri foglalkozásokra pedig egyénileg lehet regisztrálni a Programozd a jövőd! weboldalon keresztül.

E-mail cím: digiter@digiterdebrecen.hu; Telefonszám: +36 30 162 50 92

A DigITér Debrecen Digitális Élményközpont a „Programozd a jövőd!” – GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 „Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása” kiemelt projekt keretében valósult meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára Beküldési határidő: 2023. április 23.
Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Pályázat típusa: alkotópályázat több korcsoportban Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Pályázat típusa: alkotópályázat felnőtteknek Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Pályázat típusa: alkotópályázat óvodásoknak és alsósoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére