Jelenlegi hely

DigITér Debreceni Digitális Élményközpont

Cím: Agóra Tudományos Élményközpont (4032 Debrecen, Egyetem tér 1., Botanikus Kert; bejárat a Móricz Zsigmond utca felől, a fahídon)
Tel: +36 30 162 50 92
E-mail: digiter@digiterdebrecen.hu

Szívesen találkoznál egy humanoid robottal? Bejárnád a Földet vagy lemerülnél a tenger legmélyére? Szeretnéd megtudni mitől is lehet „okos” egy otthon? Tarts lépést a XXI. századdal! A DigITérben a legmodernebb technológiák segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők az életünket most már teljesen átszövő digitális világgal.

A debreceni digitális élményközpont kiállítóterében többféle robot és robotkar, 3D nyomtató, a virtuális és kiterjesztett valóság sokszínű eszközei várják a látogatókat.

Emellett megtudhatják például azt is, hogyan irányítható akár távolról, az interneten keresztül is egy okosotthon hűtő- és fűtőrendszere, a garázsajtó, az ablakredőny, a különböző háztartási gépek vagy a biztonsági rendszer, de láthatnak üzemelés közben okosporszívót, okosvilágítást és okoskávéfőzőt is.

Céljuk az iskoláskorú fiatalok játékos, szórakoztató és kreatív módon való megismertetése a legújabb infokommunikációs és digitális eszközökkel, valamint a diákok érdeklődésének felkeltése a digitális tudáson alapuló, informatikai pályák iránt.

A digitális kompetenciák megszerzése gyakorlatilag létfontosságú a most felnövekvő generáció számára, akiknek lépést kell tartaniuk a XXI. század kihívásaival.

A DigITér kiscsoportos foglalkozásain nemcsak a robotok működtetését és irányítását sajátíthatják el a gyerekek, de maguk is építhetnek olyan robotot, amely lát, hall, mozog, sőt harcol. A fiatalok számára kifejlesztett, speciális robotikakészletek lehetőséget adnak arra, hogy a diákok szinte játszva ismerkedhessenek meg a mérnöki gondolkodással, valamint a robotépítés és a modern programozás alapjaival. A változatos tematikájú foglalkozások ezenkívül izgalmas feladatokon keresztül vezetik be a diákokat az elektronika és az áramkörök rejtelmeibe, de készíthetnek saját animációs kisfilmet vagy akár 3D-s műalkotásokat is a gyerekek.

A DigITér a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont első szintjén kapott helyet.

A digitális központ programjai ingyenesek, de kizárólag előzetes regisztráció – és visszaigazolás – után látogathatók.

Keddtől péntekig iskolai csoportok jelentkezését várjuk, a szombati családi programokra, valamint a szakköri foglalkozásokra pedig egyénileg lehet regisztrálni a Programozd a jövőd! weboldalon keresztül.

E-mail cím: digiter@digiterdebrecen.hu; Telefonszám: +36 30 162 50 92

A DigITér Debrecen Digitális Élményközpont a „Programozd a jövőd!” – GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 „Oktatási intézmények és IKT vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése és támogatása” kiemelt projekt keretében valósult meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére