Jelenlegi hely

Készítsünk papírból kandallót

Készítsünk otthonra kandallót! Karácsonyi lakásdekorációnkat nagyon jól fel tudja dobni, ha készítünk otthon egy "álkandallót", ami készülhet ingyenes banános dobozokból, gyerekek által festett papír téglákból, de vehetünk rá rendes téglamintákat is a barkácsüzletekben, és ha elkészült tegyünk bele pár élő fa husángot.

Esetleg egy karácsonyi égősorral "gyújtsunk" alá vagy lehet kapni már  kikapcsolható kicsi mécsest, amiben egy kis izzócska van. Ha vége az ünnepeknek egyszerűen csak tegyük el jövőre :)

A leírást Tillné Barcza Claudia olvasónk küldte el nekünk.

1. Papírdobozok az alapok ( Mi a Baumaxban vettük, 5 db kellett 500 Ft /db), azokat ragasztottuk össze, bevontuk barna háztartási csomagolóval azt az Auchanban vettük 8-900 Ft (kb 1 tekercs elég).

2. Piros papírból, vágtunk ki téglákat, kb. 100 db kellett 8 cm vastagok a téglák, ezeket is ragasztottuk (ebből 2 tekercset használtunk el, kb 600 Ft / tekercs).

3. Az alsó dobozokba súlyokat helyeztünk hogy stabil legyen, a tűz is papírból vágva, ragasztva és filccel megrajzolva lett. Mi a rávaló csizmácskákat is az Auchanba vettük 179 Ft / db áron, 5 féle mintával van.
 
 
Hosszú idős meló,de megéri.
 

Köszönjük a leírást Claudiának!

Zókáné Klingler Emese olvasónk papír kandallója ilyen lett:


 

És egy inspiráció a netről:

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére