Jelenlegi hely

Családvédelmi Szolgálat

Debreceni Kistérségi Népegészségügyi Intézet
Cím: 4028 Debrecen, Rózsahegy u. 4. (4001 Debrecen, Pf.: 115.)
Tel: 52/ 550-700
E-mail: debrecen@ear.antsz.hu

Debreceni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály Családvédelmi Szolgálat (Nem azonos a Családsegítő Szolgálattal!)

A Családvédelmi Szolgálat a Magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény alapján oktatási intézményekben és azon kívül szervezi a családtervezéssel kapcsolatos ismeretek terjesztését, az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén a terhességmegszakítás a Családvédelmi Szolgálatnál kérelmezhető.

A CSVSZ tanácsadás önkéntes mindenkinek, aki tanácstalan, kérdése van a gyermekvállalással, családdal kapcsolatban, el szeretne igazodni a családvédelemmel kapcsolatos jogszabályokban többek között. Kötelező viszont, ha a nő meg kívánja szakíttatni terhességét, illetve ha a 16. életévét betöltött fiatalkorú házasodna. Ugyancsak kötelező, ha a terhesség-megszakítást súlyos helyzet miatt kérelmezik – ide tartozik például a bűncselekmény következtében létrejött terhesség. Ebben az esetben az állam a magzat- és családvédelem érdekében kötelezővé tette a CSVSZ tanácsadás felkeresését, hogy a trauma feldolgozásában szakember is segíthesse a válságba került nőt.

A súlyos válsághelyzet, illetve a bűncselekmény következtében létrejött terhesség esetén a terhes nő kérelmére a terhesség-megszakítás a terhesség 12. hetéig végezhető el. Korlátozottan cselekvőképes, vagy cselekvőképtelen egyén esetén a terhesség 18. hetéig van lehetőség beavatkozni. Ezekben az esetekben a felelős döntés meghozatala érdekében a jogszabály minimum kétszeri tanácsadást ír elő.

Ügyfélfogadási idő: Hétfő - Péntek 8.00-12.00

Családvédelmi Szolgálat: hétfőtől csütörtökig 9:00-15:00 óráig, pénteken 9.00-13.00 óráig

A tanácsadások igénybevétele ingyenes, szabadon választható, azaz lakóhelytől függetlenül bármelyik CSVSZ-t fel lehet keresni. A várakozási idő elkerülése és a megfelelő tanácsadási idő biztosítása érdekében a CSVSZ-ek előjegyzés alapján működnek, időpontot személyesen vagy telefonon is lehet kérni. Az országban összesen 116 állami tanácsadót kereshetnek fel az ügyfelek. A címlista a területi védőnőknél, a nőgyógyászati rendelőkben és a megyei kormányhivatalok Népegészségügyi Szakigazgatási Szerveinél is megtalálható.

Forrás: www.kormanyhivatal.hu , www.antsz.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére