Jelenlegi hely

Tengerre Debreceniek!

Rendhagyó új kiállítási helyszín 2022 eleje óta a a Kálvin téri Új Városháza földszinti fogadótere. De még ennél is különlegesebb a látvány, ami június 24-ig fogadja a látogatókat. Két ügyintézés morózus valósága között pár percre a tengerparti nyaralások hangulata fogad.

Tudtad, hogy létezik olyan csiga, melynek házát évszázadokon át fizetőeszközként használták és azt, hogy a tengeri puhatestűek még a szépségipar használta krémekben, a divatiparban is jelen vannak? Hallottál arról, hogy még a szépség istennőjéről is neveztek el csigát?

Fedezd fel a Természettárral a tengerek csodálatos élővilágát!

A Természettár új kiállítása segítségével számos érdekességet tudhatunk meg az óceánok, tengerek világáról.

A mostani kiállítás apropóját a nyár adja, a tengerparti hangulatot is elhozta ide az alföldi sívóhomokra.

A kiállítás helyszíne a Kálvin téri Új Városháza földszinti fogadótere. A tárlat június 24-ig tekinthető meg nyitva tartási időben (hétfőn és szerdán 8 -18 óra, kedden és csütörtökön 8 -16 óra, pénteken 8 -12 óra között). 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére