Jelenlegi hely

Szeretnénk Nektek bemutatni azokat a nőket, akik idén nem jutottak be az Év Női Példaképe 2023-as év döntőjébe

Jelöltek, akik nem kerültek be a döntőbe, de akkor is különlegesek, csodálatosak. Sok eltérő sors, példa, életút, de közös bennük, hogy mindenkit a család, a szeretet, a segíteni akarás, a világ jobbá tétele motivál. Ismerjétek meg őket!

Az Év Női Példaképe Hajdú-Bihar Vármegyében pályázat 2023-as jelöltjei

A pályázatra nagyon sok, igazán példaértékű jellemmel, élettel és értékekkel rendelkező, a környezetünkben élő nőkről érkezett jelölés. Az 5 döntöst közülük választották ki az Imami Egyesület alapító tagjai. Ugyan sokan nem kerültek be a döntősök közé, de nem mehetünk el mellettük szó nélkül! Szeretnénk megmutatni olvasóinknak, mennyi példaértékű ember él körülöttünk.

Köszönjük, hogy vagytok!

Szeretnénk Nektek bemutatni az Év Női Példaképe 2023-as év jelöltjeit Hajdú-Bihar Vármegyéből

FEDOR SÁNDORNÉ

A Debreceni Airportnál dolgozik, takarít. Nagyon szeret ott lenni, élvezi maga körül a sok utazó embert, lenyűgöző az utazók és úticélok sokszínűsége. 
Igazi áldozatkész édesanya, teljes odadással nevelte a gyermekeit, szabadnapjain külön feladatokat vállalt.
Három gyermeke, és már két unokája van.
Két nagyobb gyermeke komoly pozicíóban dolgozik, már kirepültek otthonról, saját családjukkal élnek. A "legkisebb" is 20 éves, még tanul, otthon lakik az édesanyjával, szerencsére így több időt tudnak együtt tölteni. A munka mellett, mikor csak lehet, az unokáival tölti az idejét, nagy élmény az unokáknak, nagy segítség a szülőknek.

 


KISS ANIKÓ

Okleveles babahordozási tanácsadó és CIMI (Certified Instant Massage Instructor) okleveles babamasszázs oktató,  tíz éve tart babahordozási tanácsadásokat és babamasszázs tanfolyamokat. A Debreceni Hordozós Klub alapítója. Férjével és négy gyermekükkel Debrecenben élnek, a 16 éves kamasztól a 2 évesig és 3 cica családtagjuk is örömmel kertészkedik kicsiny kertjükben.  Az állandó figyelem megosztás, a jó időgazdálkodás a legnehezebb számára. A feladatok családon belüli felosztásával, a rugalmassággal és a gyors újratervezéssel próbál a feladatok között egyensúlyozni.

„Amikor új család születik, nagyon fontos a megértés, és a támogatás. Megtisztelő számomra, hogy bizalmukba fogadnak. Ez jelenti számomra a szakmai sikert”

 


KISS ANIKÓ ÉVA

Közel 28 éve közgazdász a Debreceni Egyetemen, pár éve Rektori Elismerő Oklevélben is elismerték munkáját. 18 éves kora óta dolgozik, munka mellett végezte el a főiskolát. Másodállásból lett férjével közös családi vállalkozásuk. A férjével közel 25 éve egy párként nevelik 16 és 10 éves fiaikat. Nem könnyű, de folyamatosan próbál haladó szellemű, laza, modern szülőnek lenni, gyerekeikkel kölcsönös tiszteleten alapuló, de baráti viszonyt kialakítani. Gyakorolja elengedni a tökéletes háztartás ideáját, a házimunkákba bevonni a családtagokat, így teremtve közös minőségi időt a kalandokra, utazásra. Maximalizmusából megtanult engedni,  és rangsorolni a feladatokat. Az énidő számára az együttlét, a kikapcsolódás a családdal, „az együtt töltött idő a legnagyobb érték”.

„Szeretem a kihívásokat, igyekszem nem problémaként, hanem a lehetőségként megélni azokat. Hiszem, hogy minden rosszban van valami jó, semmi sem ok nélkül történik.”


KOPÓCS ÉVA

Két bölcsészdiploma megszerzése, öt év tanítás és több ezer oldal lefordítása után három fiúgyermek mellett 2012-ben az országban az elsők között kezdett el újrahasznosítással foglalkozni. Ebből mára főállás és Maminvent néven ismert márka lett, alkotásai New York-i divatáruházig jutottak. A CSAK Design vásár, workshopok szervezője, jelenleg is tanul, bőrtermékkészítő szakképzésre jár. Azóta hattagúra bővült családjával Martinkán élnek, hogy egy természetközelibb életteret tudjanak fiaik számára biztosítani. Férjével elsős egyetemista koruk óta egy pár. A legnagyobb kihívás az idő beosztása, a priorizálás. A túlélő üzemmód, a rengeteg feladat és szerepkör józan észt és multitasking hozzáállást kíván.

"Munkásságommal azt a harmóniát és szépséget kívánom megteremteni, amelyre én is törekszem az életben, miközben a nőisségemet is meg tudom így élni."


NAGY DÁNIELNÉ SZERENCSI ERIKA

Lelkipásztorként 21 éve szolgálja a református egyházat, jelenleg Kismacs-Nagymacs-Ondódon. Feladata a hitéleti alkalmak megtartása, a hivatal vezetése, a kertvárosi gyülekezeti élet megszervezése. A legnagyobb kihívás munkájában modern, autonóm szakrális tér nélkül közösséget szervezni. A gyülekezeti szolgálat mellett másodállásban szakmai és életvezetési tanácsadással foglalkozik. A UNICEF önkénteseként pedagógusoknak szervezett teamszupervíziós folyamatot visz. Családjával Ondódon él, büszke gimnazista versíró lányára és férjére, aki a szociális szférában idősekkel foglalkozik.  Nagy kihívás a „nagyhajtásban” fáradtan minőségi figyelmet adni a másiknak. A megoldás a jó szervezés és elfogadni tudni a segítséget.
Komoly erőforrás számára a saját csendes idő, melyben a Bibliája is társa.

„ ... a kihívások meghívások is. Meghívnak minket erőpróbára, önmagunk megfejlődésére is”


TÓTH JUDIT

Informatika-francia szakos tanárként és közgazdászként, gyermekei születése után 40 évesen gyökeresen változtatott életén. Az egészséges életmód, az egészségtudatos gondolkodást tartja küldetésének, vállalkozó, egészség- és üzleti mentorként tevékenykedik. Családja, 3 gyermeke a legnagyobb csoda az életében, természetközeli életmódra, önállóságra és önbecsülésre nevelik őket. A legnagyobb feladat számára a szervezés, az időbeosztás és a hatékonyanság, hogy munka után minőségi időt tudjon a családjával tölteni. Mentorál, tanít: szakmára, életre, a legjobb önmaguk megtalálására, kiteljesedésre, a harmónia és szabadság elérésére.

"Fontos számomra, hogy a gyermekeim, a párom és az üzleti partnereim, mentoráltjaim is a tőlem telhető maximumot kapják. Számíthatnak rám anyaként, nőként, társként és vezetőként egyaránt."


VARGÁNÉ NÉMETH VERONIKA

13 évnyi debreceni informatikai multi cégnél töltött sikeres karrier után váltott egy nagyon más, szintén kreatív területre. Öt év hobbi után főállásban kezdett el foglalkozni mézeskalács díszítéssel. Kis vállalkozása országosan teljesíti a megrendeléseket, akár a Köztársasági Elnökségig. Mikepércsen él férjével, 3 gyermek édesanyjaként. Mindhárman - 10, 6 és 4 évesek - szabadidejükben sportolnak, amire a logisztikázás szintén összetett feladat.
Férje hivatásos katona, jelenleg Irakban teljesít féléves külszolgálatot szeptember óta, így már nem az első alkalommal házasságuk óta hosszú hónapokra hárulnak rá egyedül a feladatok, kihívások, gyerekek és a családi élet megszervezése.

„Nem szeretek unatkozni, s minden egyes nehézséget kihívásnak, a kudarcokat (mert hát kinek nincsenek rossz napjai...) pedig tapasztalatnak élem meg”


VIRÁGNÉ DR. BUDAI KRISZTINA

Jelenleg főállású anya, végzettsége szerint háziorvos szakorvosjelölt. Érettségi után vendéglátást tanult, külföldön dolgozott is szakmájában. Álmait követve elindult a gyógyítás irányába. Hiányosságait pótolva bejutott az orvosira. A rengeteg tanulás után mégis karrierje elé helyezte a családját. Azóta már három gyermek édesanyja. Nagyon összetartó család, férjével 10 éve vannak együtt. Legnehezebb számára az egyensúlyt megtartani a munka és a család között, nem hazavinni a munkahelyi gondokat.

„Tudatosan oda kell figyelnem a gondolataimra, az adott pillanatban lenni annak ellenére hogy a gondolataim úgy néznek ki mint egy roskadásig telejegyzetelt határidőnapló.”

 


ZEKE EDIT

Egyfős vállalkozásból 14 főssé nőtte ki magát kismama látványruhákat tervező cége, a ZeBu Be You, mely mára a világ minden országába szállít, hírességek viselik, szakmai lapok címlapján szerepelnek ruhái. Fontos számára a környezettudatosság, egyedi vintage menyasszonyi ruhákat tervez régi anyagokból, csipkékből. Férjével 10 éve házasok, 2 kisgyermek édesanyja. Hajdúböszörményben laknak, a gyerekek ide járnak iskolába, viszont Debrecenbe a különórákra, sportra heti több alkalommal. Egyik legkedvesebb családi kikapcsolódásuk vegyszermentesen megművelt hobbikertjük, ahol mind a négyen együtt dolgoznak. A legnagyobb kihívás számára, hogy gyermekeit ne szippantsa be a digitális világ. Próbál példát mutatni nekik munka melletti elfoglaltságaival is: magánénekórára jár, aeriel jógázik, alapított egy női kosárlabdacsapatot.

"Amit gondolsz azzá válsz. Amit érzel, azt vonzod be. Amit elképzelsz, azt valósítod meg. - Buddha"

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére