Jelenlegi hely

Párkapcsolati-, munkahelyi-, kamasz viták megoldása, avagy hogyan lesz oroszlánból kezes bárány?

Csaknem minden ember számára egyértelmű, hogy konfliktusok mindig is lesznek. Egy konfliktusok nélküli világ életidegen, utópia.

A konfliktusok fontos jelzései annak, hogy valami (már) nem stimmel, valamit meg kell változtatni, egy lehetőség, egy esély arra, hogy a jelenlegi kapcsolatokat fejleszteni és javítani lehessen. Hogy ezzel a lehetőséggel élni tudunk-e, az attól függ, hogy hogyan bánunk a konfliktussal.

Foto:pexels-cottonbro

A véleményekben való különbözőség gyakran személyes konfliktussá alakul át. A problémák elburjánoznak, a zavarosság és megoldhatatlanság érzését hagyják maguk után. Végül maga a kommunikáció is egyre közvetettebbé és pontatlanabbá válik. Ahogy a konfliktus és az érzelmi bonyodalom egyre intenzívebbé válik, egyre kevésbé vagyunk képesek egymásra odafigyelni, s egymással kommunikálni. A vita gyakran zsákutcába torkollik, ahonnan úgy érezhetjük egyedül képtelenek vagyunk kikerülni.

MEDIÁCIÓ Az egyezségteremtés művészete

Egy olyan szolgáltatást kínálunk, amivel ezek a problémák, konfliktusok orvosolhatók.

A konfliktusok konstruktív megoldását keressük, azáltal, hogy a résztvevők mindnyájan felelősséget vállalnak a problémáért, mi pedig minden segítséget megadunk a békés változtatás eléréséhez.

Debreceni mediátorok: Pap Ágnes és Borbély Erika

Mi is a mediáció?

A mediáció egy olyan speciális módszer, amely segítségével a kilátástalannak tűnő helyzetekben jutnak megegyezésre azok az emberek, akik korábban sokszor még egy asztalhoz sem voltak hajlandók leülni.

A mediáció szó szerint azt jelenti, hogy közvetítés. A mediátorok közvetítenek a vitázó felek között annak érdekében, hogy megegyezzenek, hogy elkerüljék a további vitákat.

A mediáció egy olyan alternatív vitarendezési módszert jelent, ami egy semleges, pártatlan harmadik fél részvételével segíti a feleket a békés megoldás megtalálásában.

A mediátor a konfliktus szereplői közötti tárgyalást, a felek közötti kommunikációt irányítja. A megbeszélés folyamatát tartja kézben, nem hoz döntést, nem ő oldja meg a konfliktust, nem javasol megoldásokat.

Akkor van esély a sikerre, ha az érintettek annak ellenére, hogy az adott pillanatban nem tudnak hatékonyan kommunikálni egymással, fontosnak tartják, hogy megoldást keressenek a problémára, és nem akarnak bírósághoz fordulni, ha nem tudnak jobb módszert elképzelni, mint hogy maguk keresik a megoldást a mediátor segítségével.

A Debreceni Mediátorok páros mediáció keretében, két mediátor részvételével történik.

Pap Ágnes szociálpolitikus, pszichológus és mediátor, valamint Borbély Erika szociális munkás, HR tanácsadó, mediátor végzettséggel. Mindketten éveken át dolgoztak a gyermekvédelem területén, családokkal, szülő-szülő, szülő-gyermek kontextusban, így nyíltan gyerekpárti, a gyermekek érdekeit előtérbe helyező szemléletük van.

Milyen problémák megoldásában tudunk segíteni?

Viták, konfliktusok megoldása szakember segítségével. Irodánk az alábbi esetekben tud hatékony segítséget nyújtani:

 • Békés, kulturált válás közös megegyezéssel
 • Gyermekelhelyezés, láthatás, válás utáni gyereknevelés
 • Vagyonmegosztás
 • Párkapcsolati konfliktusok
 • Egészségügyhöz kapcsolódó konfliktusok
 • Családon belüli konfliktusok
 • Kamasz- szülő konfliktusok
 • Lakóközösségben jelentkező problémák
 • Üzletfelek, üzlettársak közötti konfliktusok
 • Munkahelyi ellenérdekek
 • Iskolai vitahelyzetek
www.debrecenimediatorok.hu
Papp Ágnes: +3620295-2266
Borbély Erika: +3620966-1849

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Ugrás az oldal tetejére