Jelenlegi hely

Óvodai, bölcsődei nyitvatartások, közétkeztetés az újabb bezárás alatt

A március elején történt szigorítások között a gyerekekre vonatkozó ellátások, intézményi nyitvatartások körül több információ is kering. Ugyan bezártak az iskolák, de mi van az ovikkal, bölcsikkel?

A Kormány döntése alapján 2021. március 8-tól 2021. április 7-ig minden óvoda zárva tart, rendkívüli szünet lép életbe. Debrecen város hivatalos Facebook oldalán megjelent tájékoztatás alapján:

Óvodai, bölcsődei nyitvatartás

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021. március 8. napjától a fenntartásában működő valamennyi óvodában gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

Az óvodákban a gyermekfelügyeletet elsősorban azoknak a gyermekeknek biztosítják, akiknek szülei munkavégzés vagy a védekezésben való részvétel miatt nem tudnak gyermekük felügyeletéről más módon gondoskodni.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő bölcsődék nem zárnak be,

változatlanul fogadják a gyermekeket, de az eredményes járvány elleni védekezés érdekében kérjük csak a legszükségesebb esetekben vegyék igénybe a bölcsődei ellátást.

A magánműködtetésű bölcsődék között is sokan nyitva tartanak. A gyerekek száma a megszokotthoz képest alacsony, sokan hiányoznak, ami nem szokatlan ebben a koratavaszi időszakban.

Közétkeztetés

A jogszabályokban foglaltak szerint a rendkívüli szünet ideje alatt is biztosított az óvodás és iskolás korú gyermekek és tanulók számára a gyermekétkeztetés,

melyet a saját intézményén keresztül kérhet a szülő.

Amennyiben az étkezést elvitel formájában igénybe kívánja venni, a Debreceni Intézményfentartót kell megkeresni ITT!
Középiskolás tanulók is kérhetnek elhordásos ebédet.

Koronavírus-járvány info vonal

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Debrecen polgárait érintően meghozott önkormányzati intézkedésekről megfelelő ismeretekkel rendelkező munkatársak adnak információt munkanapokon – hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.00 óra között, pénteken 08.00 és 14.00 óra között. A hívható telefonszámok a következők: 06-52-517-768; 06-52-517-614.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 
Ugrás az oldal tetejére