Jelenlegi hely

Ötszáz titkos vágy a sírós babától a focicsapatig

Új karácsonyi akciójával személyre szóló gyerekkívánságokat szeretne teljesíteni a Magyar Református Szeretetszolgálat. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat egész évi adományozási akciói mellett karácsony tájékán még többet tesz a rászorulókért: a Szeretetdoboz tartós élelmiszergyűjtés, valamint a cipős dobozokba csomagolt játék- és édességgyűjtés, a Nyilas Misi Pakk az elmúlt években egyre ismertebbé vált.

Idén először a Szeretetdoboz-kívánságlista segítségével szeretnék a személyre szabott kívánságokat is teljesíteni. Céljuk, hogy igazi karácsonyt teremtve a rászoruló gyermekek pontosan azokat az ajándékokat kapják meg, amelyekre vágynak. Az adománygyűjtés december 6-ig tart, mellyel ötszáz rászoruló gyermek konkrét karácsonyi kívánságát szeretnék valóra váltani.

Hogyan lehet részt venni az ajándékozásban?

Az alapítvány létrehozott egy online felületet, ahol a gyerekek titkos vágyai megtalálhatóak. A bakancs és baba mellett van, aki távirányítós autót, van ki háziállatot, zenélő ékszerdobozt, sakk-készletet vagy kedvenc focicsapatával kapcsolatban szeretne valamit. Az adományozók maguk választhatják ki, hogy melyik kívánságot szeretnék teljesíteni. A kívánságlista segítségével pedig az adományozó is biztos lehet abban, hogy valóban azzal tud segíteni, amire a választott gyermek a leginkább vágyik.

Az ajándékokat a Magyar Református Szeretetszolgálat budapesti és debreceni irodájába (4029 Debrecen Leány utca 2.) lehet eljuttatni személyesen vagy postai úton.

Az adományokat az MRSZ munkatársai közvetlenül a szülőknek adják át, hogy az ajándékozás családi körben okozzon örömet. Megtalálható az oldalon minden ajándék értéke is, így ha valaki nem tudja megvásárolni a kívánt játékot, árának felajánlásával is segíthet. Az összegyűlt összegből a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai megvásárolják a hiányzó kívánságokat.

A kívánságlista és a program részletes leírása  ITT található meg.

Azzal, hogy részt veszel a programban, tulajdonképpen 2 ajándékot adsz. Egyet a gyermeknek, egyet pedig a szülőknek. Ugyanis azzal, hogy a gyerkőc anyukája, apukája, hozzá legközelebb álló adhatja át a karácsonyi csomagot, számukra visszaadjuk az ajándékozás örömét és méltóságát.

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére