Jelenlegi hely

ÖkoKör Kamra indul Debrecenben!

Gyermekeink születése után legtöbbször - talán nem is tudatosan – indulunk el az egészséges étkezés útján. Szeretnéd, ha otthonod környezetbarát és fenntartható módon működne? Még most tervezed, vagy már el is kezdted a háztartásod zöldítését, és szeretnél még több dolgot kipróbálni?  Várlak ingyenes csoportomba a debreceni ÖkoKör Kamrába!

Az ÖkoKör csoportok a Tudatos Vásárlók Egyesülete segítségével megvalósuló önkéntes szerveződések, melyek gyakorlati segítséget, elindulást nyújtanak egy egészségesebb, zöldebb háztartás megvalósításában. 

Miről szól majd a debreceni ÖkoKör Kamra?

A debreceni ÖkoKör Kamra egy olyan 6 alkalmas kiscsoportos (5-10 fős) találkozó, ahol személyes élményeken keresztül tanulhatod meg, hogyan lehet egészségesebben és környezetkímélőbben étkezni, bevásárolni, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és szemétkupacot.

Kinek ajánlom?

Várlak szeretettel a csapatba, ha

 • szeretnél egészségesebben, szezonálisan, akár húsmentesen is étkezni
 • szeretnéd a háztartásodat zöldíteni, vagy már el is kezdted
 • fontos számodra a környezetvédelem
 • érdekel a fenntarthatóság
 • szeretnéd csökkenteni a konyhai hulladékot
 • szeretnél pénzt spórolni
 • szívesen osztod meg másokkal a tapasztalataidat
 • szeretnél egy jó kis csapathoz tartozni

Az ÖkoKör Kamra nem kész megoldásokat kínál, inkább saját lehetőségeiteknek megfelelően mutatja meg az egyéni megoldásokat.

Mi vár rád?

A 6 alkalom alatt lesz idő kipróbálni a felmerült ötleteket, ráfókuszálhatunk a saját megoldásra váró pontjainkra, és közben körüljárjuk a témaköröket.
Témáink között szerepel sok más mellett az egészséges táplálkozás, a hulladékcsökkentés, a fenntartható környezet. Izgalmas kihívásokkal, beszélgetésekkel, játékokkal és igazi közösségi élménnyel várlak, ahol egymás támogatásával fogunk alkalomról alkalomra fejlődni a saját környezettudatos konyhánk kialakításában!

A hétről-hétre való feladatmegoldások igényelnek kis felkészülést, de ezek a játékos fókuszálások segítenek a megoldásokban, ebből áll össze az együtt tanulás! 

Tudatos Vásárlók Egyesület csoportvezető képzés (Fotó: Debrecenimami)

Tervezett alkalmak:

6 alkalomra kerül majd sor 17.00-19.00 óra között

 1. 2021. december 03. péntek
 2. 2021. december 10. péntek
 3. 2021. december 17. péntek
 4. 2021. december 27. hétfő
 5. 2022. január 07. péntek
 6. 2022. január 14. péntek

Helyszín: Borsos-villa közösségi tér (Debrecen, Borsos József tér 1.) 

Ha a járványhelyzet úgy kívánja, átváltunk digitális módra.

A részvétel ingyenes, de elkötelezettséget igényel! Kérlek tehát, csak akkor jelentkezz, ha lehetőleg minden alkalommal el tudsz jönni.  Ha tudsz, gyerek nélkül gyere. / ha nem, ne ez tartson vissza :-) /

Hogyan jelentkezhetem?

Kattints erre a linkre, és töltsd ki az alábbi űrlapot

Jelentkezési határidő: 2021. november 27. szombat

Tudatos Vásárlók Egyesület csoportvezető képzés (Fotó: Debrecenimami)

A Tudatos Vásárlók Egyesületéről

"A Tudatos Vásárlók Egyesületének célja, hogy a magyar társadalom életmódja fenntarthatóvá és etikusabbá váljon, a társadalom tagjai elkötelezetté váljanak e célok elérése iránt. Célunk továbbá, hogy tudatosítsuk az egyéni és közösségi felelősséget a fenntartható életmód megvalósulásában.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete ennek érdekében innovatív programokkal tájékoztatja a fogyasztókat a tudatos vásárlás, a fenntartható életmód mibenlétéről, megvalósítási lehetőségeiről. Ösztönzi, támogatja a magatartásváltozást, képessé tesz a fenntartható életmód kialakítására és fenntartására egyéni és közösségi szinten. Mindezt pozitív szemlélettel, támogató hozzáállással, az egyénekkel szemben nem ítélkező módon teszi.

A fogyasztók tájékoztatása és közösségépítő tevékenységei mellett az Egyesület programjait kutatásokkal alapozza meg, illetve érdekérvényesítő, nyomásgyakorló tevékenységet folytat. Az egyesület együttműködik az érintett szereplőkkel és csoportokkal. Tudását megosztja a hasonló célokért dolgozó hazai és nemzetközi szereplőkkel, céljainak elérése érdekében tanul tőlük."

További információkat találsz az ÖkoKörökről a TVE oldalán itt és ide kattintva, korábbi résztvevők élményeről itt.

Kálmánczhey Edit - Debrecenimami - 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

Minden évben drukkolunk, hogy idén ne kapjuk el az influenzát, és most már a covid is erre a listára került. Tudtad, hogy az omikron vírus műanyag felületen akár 200 órán keresztül is életképes? 13+1 tipp, amire eddig nem is figyeltünk, hogyan védekezzünk ellene otthon.
100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

Tételezzük fel, hogy te is abba a táborba tartozol, aki nem vesz bolti jelmezt farsangra a gyerkőcnek, hanem magának varr egyet. De tételezzük fel, hogy nem tudsz varrni és ez örökké csak álom marad…
Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Előfordult már veled, hogy bármennyire is szeretted volna, drága gyermeked nem nyitotta ki a száját és nem köszönt ismerősnek, barátnak, szomszéd néninek, bárkinek? Felhúztad magad vagy elfogadtad, hogy ő ilyen és kész? Teveliné Horváth Melinda szakpszichológus véleményét kérdeztük a "nemköszönés" jelenségről.
Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Pályázat típusa: ösztöndíjBeküldési határidő: 2022. február 10.Korcsoport: felsőoktatásban tanulók részére
Ugrás az oldal tetejére