Jelenlegi hely

Milyen ember dobja ki a járókát az út szélére?

November 12-én megint akciózott a debreceni Erdőmentők csapata. Sok mindent találtak a Veres Péter utca környékén...

Az önkéntesekből álló csapat újabb területet tisztított meg a szeméttől Debrecenben:

"Próbáltatok már november közepén meggyet szedni? Na, és esőben? Nem? Mi sem. Viszont mentünk Meggyesre szemetet szedni. Esőben. Hiába, akkor megyünk, amikor „jól esik”. (Persze sikerült kiválasztani a péntek-szombat-vasárnap trióból éppen azt az egy napot, amikor ránk szakadt az égi áldás.) Hét nagyon bátor, de cseppet sem gonosz ember gyűlt össze azon a jeles napon, amikor

a Veres Péter utca - Acsádi és Vámospércsi út közötti ligetes-szántóföldes területet szemeltük ki tisztításra.

Réteges öltözékünkre azért még a biztonság kedvéért felhúztunk egy-egy fehér „Chanel kosztüm-védőruhát” is (ami sosem megy ki a divatból), ki-ki ízlése szerint szájmaszkot is kapott. Akik esetleg messziről láttak volna minket, ezúton közöljük, pánikra semmi ok, nincs veszély…csak mi voltunk.

Autógumi, járóka, tévékészülék...

Sokat látott önkéntesekként a legtöbb akciónkra úgy indulunk, hogy minket aztán már meg nem lephet senki és semmi… De! Az emberi nemtörődömségen és meggondolatlanságon mindig elcsodálkozunk. Nem volt ez másképp most sem, ám szerencsére az, aki csinált nekünk munkát a hulladékaival, gondolt fáradtságos munkánkra, hiszen csak azért helyezhette ki azt a „zsír új” kerti széket a szemétkupacba, hogy megpihenhessünk, miközben próbáljuk eltűntetni a mocskát.

Sajnos most konténerünk nem volt, de segítségünkre volt egyik önkéntesünktől kölcsön kapott Icska, vagyis Tal-icska és az a teljesen használható, gurulós utazóbőrönd – legfeljebb a hálót kellett volna kivágni belőle -, amelyet a kidobó (szemét-kidobó) hagyott ott, gondoltuk, szintén nekünk, hiszen sokkal könnyebb volt így az út szélére szállítani azt a tucatnyi televíziót – amiket aztán akkurátusan a kupac szélén körberaktunk, csakhogy az „esztétikai élvezetet” is tartsuk -, autógumit, járókát és sok más, a természetbe nem illendő dolgot. Hogy egy lepedő és a pelenkák mikkel voltak tele, azt inkább nem ecseteljük…hátha valaki éppen eszik.

Szemetet szedni mások után még mindig megéri. Test-lélek-természet is tisztul, másrészt olyan poénokban lehet részed a hasonszőrű emberekkel, amiket más helyzetek talán sosem hoznának ki belőletek."

Bővebben az Erdőmetőkről a Facebookon!

Forrás és fotók: Erdőmentők

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére