Jelenlegi hely

Milyen ember dobja ki a járókát az út szélére?

November 12-én megint akciózott a debreceni Erdőmentők csapata. Sok mindent találtak a Veres Péter utca környékén...

Az önkéntesekből álló csapat újabb területet tisztított meg a szeméttől Debrecenben:

"Próbáltatok már november közepén meggyet szedni? Na, és esőben? Nem? Mi sem. Viszont mentünk Meggyesre szemetet szedni. Esőben. Hiába, akkor megyünk, amikor „jól esik”. (Persze sikerült kiválasztani a péntek-szombat-vasárnap trióból éppen azt az egy napot, amikor ránk szakadt az égi áldás.) Hét nagyon bátor, de cseppet sem gonosz ember gyűlt össze azon a jeles napon, amikor

a Veres Péter utca - Acsádi és Vámospércsi út közötti ligetes-szántóföldes területet szemeltük ki tisztításra.

Réteges öltözékünkre azért még a biztonság kedvéért felhúztunk egy-egy fehér „Chanel kosztüm-védőruhát” is (ami sosem megy ki a divatból), ki-ki ízlése szerint szájmaszkot is kapott. Akik esetleg messziről láttak volna minket, ezúton közöljük, pánikra semmi ok, nincs veszély…csak mi voltunk.

Autógumi, járóka, tévékészülék...

Sokat látott önkéntesekként a legtöbb akciónkra úgy indulunk, hogy minket aztán már meg nem lephet senki és semmi… De! Az emberi nemtörődömségen és meggondolatlanságon mindig elcsodálkozunk. Nem volt ez másképp most sem, ám szerencsére az, aki csinált nekünk munkát a hulladékaival, gondolt fáradtságos munkánkra, hiszen csak azért helyezhette ki azt a „zsír új” kerti széket a szemétkupacba, hogy megpihenhessünk, miközben próbáljuk eltűntetni a mocskát.

Sajnos most konténerünk nem volt, de segítségünkre volt egyik önkéntesünktől kölcsön kapott Icska, vagyis Tal-icska és az a teljesen használható, gurulós utazóbőrönd – legfeljebb a hálót kellett volna kivágni belőle -, amelyet a kidobó (szemét-kidobó) hagyott ott, gondoltuk, szintén nekünk, hiszen sokkal könnyebb volt így az út szélére szállítani azt a tucatnyi televíziót – amiket aztán akkurátusan a kupac szélén körberaktunk, csakhogy az „esztétikai élvezetet” is tartsuk -, autógumit, járókát és sok más, a természetbe nem illendő dolgot. Hogy egy lepedő és a pelenkák mikkel voltak tele, azt inkább nem ecseteljük…hátha valaki éppen eszik.

Szemetet szedni mások után még mindig megéri. Test-lélek-természet is tisztul, másrészt olyan poénokban lehet részed a hasonszőrű emberekkel, amiket más helyzetek talán sosem hoznának ki belőletek."

Bővebben az Erdőmetőkről a Facebookon!

Forrás és fotók: Erdőmentők

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
10 perces nyári fogások: olasz klasszikusok

10 perces nyári hideg fogások: olasz klasszikusok

Utálsz a nagy melegben főzni? Itt vannak a világ legegyszerűbb és legnagyszerűbb receptjei, ideális könnyű és gyors nyári fogások. 4 olasz klasszikus a tányéron.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére