Jelenlegi hely

Már harminc éve mesélnek nekünk

Bizony, harminc éve lepnek meg minket újabb és újabb mesékkel. Hogy ki az a harmincéves? A Vojtina Bábszínház, Debrecen és az ország ikonikus intézménye. Ha lemaradtál a születésnapi programokról, azért akad még mivel ünnepelni!

Különleges évadhoz ért a Vojtina társulata, ugyanis 2023. október 1-jén ünnepelte városi hivatásos bábszínházzá válásuk 30. évfordulóját. 

A születésnapi programsorozat néhány eleme a végéhez ért, de biztos akadnak, akik szeretnének még együtt ünnepelni a Vojtinával, visszaemlékezni a közös pillanatokra. Íme programajánlatunk:

Kölcsönös ajándék, avagy 30 éves a Vojtina

Gyere, játszunk közösen! A születésnapost általában megajándékozzák, jókívánságokkal és kedves gesztusokkal látják el. Mi lenne, ha ezen a születésnapon egymást ajándékozná meg ünnepelt és ünneplő?
A bábszínház kíváncsi, hogy milyen emlékeket őriztek a 30 éves Vojtináról, előadásaikról és programjaikról egyaránt, illetve hogy bábszínházuk milyen szerepet tölt be életetekben.

A születésnapjukra azt kérik, hogy jelöljétek meg bábszínházukat megosztott képeiteken, posztjaitokban, ők pedig cserébe ajándék jegyeket sorsolnak ki közöttetek.
A játék (Facebook, Instagram) egészen december 31-ig tart. 

Ünnepeljünk együtt!

Születésnapi rajzpályázat

Megérkezünk végre a bábszínházba! Letesszük a kabátokat, körbefutunk a kiállításon, és már rohanunk is az első sorok egyikébe. Kapunk magasító párnát is-még szép-, hogy jobban lássuk a bábokat! Mindjárt kezdődik a mese. Sötét lesz. Megszólal a zene! Kezdődjön a bábszínház! Kezdődjön a csoda! Kezdődjön a varázslat!

Ti miért szerettek bábszínházba járni?

Mostani, születésnapi rajzpályázatukban arra kérnek titeket, rajzoljátok le, hogy miért szerettek bábszínházba járni!

Alkotásaitokat 2023. december 31-ig küldjétek el postai úton, vagy hozzátok be személyesen a következő címre: 4026 Debrecen, Kálvin tér 13. Ne felejtsétek el megírni neveteket, életkorotokat, otthoni címeteket vagy iskolátok, óvodátok nevét és címét és a rajzpályázat címét is: „Szeretem a bábszínházat!

Képeitek közül társulatunk tagjai választják ki a számukra legkedvesebbeket. A kiválasztott képek alkotóinak jutalma egy
3 fős családi belépő egy tetszőlegesen választott vasárnapi bábelőadásunkra. Képeiteket bábszínházunk Gyerkőcfalán is kiállítjuk, így ha betértek hozzánk, viszontláthatjátok alkotásaitokat.

Kiállítás az elsőből

Az önálló, hivatásos városi Vojtina Bábszínházban 1993. november 7-én tartottak először bemutatót Móra Mesék címmel.

Forrás

Most, 30 évvel később szeretnének veletek közösen megemlékezni erről a fontos eseményről. A rövid ideig látható kiállításon az első darab harcedzett eredeti bábjai, kellékei, az előadásról és a szereplőkről készült fotók láthatóak. 

Móra Mesék című előadás eredeti bábjaiból készített kiállítást 2023. november 30-ig lehet megtekinteni a Kálvin téri játszóhelyen.

ADL - Deli Adél

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére