Jelenlegi hely

Köszönöm az Anyák napját, de ezt a hivatalosat és kötelezőt én nem kérem

Csak szeretnék egy olyan napot, amikor minden olyan normális. Úgy működik. Mindenki tudja, hol a szennyestartó, a mosogatógép, a lábtörlő, a fogas, az iskolatáskája...

Anyaaa, gyere velem verset tanulni! Anyaaa, ez a póló nem jó, mert piros!! Annnyaaa, nem jó a tornacipőm, nyomja a lábamat!

- hangzik fel a lakás több pontjáról esténként szinte egyszerre, miközben az anyai mantra adja a ritmust: Könyörgöm, menjél már fürdeni! Ne felejts el hajat mosni! Fogmosás megvolt?! Táskába a nyelvtanfüzeted betetted? Ott láttam a nappaliban…

Klasszikus esti körkép a családoknál.

És képzeljétek, igen, tanultam verset a gyerekkel, viccesen átismételtük fogsikálás közben a nyelvtanszabályokat és nem piros pólót is kerítettem. Miközben elpakoltam a vacsora maradványait, összerántottam a nappalit, menetközben begyűjtöttem a szivacslövedékeket és pár szennyest a bútorok alól, találtam mosásra váró maszkokat, kioperáltam egy legofigurát a beszorult szekrényajtóból, wcpapírt vittem, tiszta törölközőt hoztam, kivettem a mélyhűtőből a másnapi ebédhez a húst, visszahordtam a szerelőládába pár apróságot…

Te is? Ja, értem, nálatok nem a lego szorult be, hanem Peti feje…

És ez így minden nap… de vannak különleges napok, mikor az Anyák napi verset tanulod egész héten a gyerekekkel, meló után futkorászol, hogy beszerezd technika és/vagy rajz órára szükséges különleges alapanyagot a különleges ajándékodhoz; persze gyerekenként mást; egész vasárnap délután a konyhát sikálod, mert valakinek kell valami ehetőt is főzni és rendet is tenni a meglepetés ebéd után; egész héten magyarázol a családnak, hogy ne szórják feleslegesen a családi vagyont általad utált desszertekre és másnap meghervadó virágokra; sírva tudnál fakadni, hogy gyanútlan és gyakorlatlan családtagjaidra rásózták a cukrászdában a régi, száraz sütiket…

Köszönöm, de nem kérek Énidőt sem, nem akarok mantrázni, jógázni, önképezni, hogyan válasszak tökéletes szobanövényt, coach-okat, lélekmegváltást és szépségszalonbeutalót, különleges dizájn ajándékokat és 2 napos wellnesst egy hotelben.

A megváltást nem a sinusgörbeként felívelő anyák napi törődés adja majd meg az egész éves monoton vagyás után. Ez hiteltelen, akár fogyni az édesítőszeres kólától.

Csak egyet szeretnék, de igazán. Nyugalomban, Magam lenni a saját testemben és agyamban. Köszönöm az Anyák napját, de ezt a hivatalosat és kötelezőt én nem kérem, nálunk az van az év 365 napján. Félreértés ne essék, szeretem a családom. És nem akarok máshol és más lenni. De 365 nap ott vannak az agyamban, zsong tőlük a fejem egész nap, ha látom őket, azért, ha nem látom őket, azért.

Csak szeretnék egy olyan napot, amikor minden olyan normális. Úgy működik. Mindenki tudja, hol a szennyestartó, a mosogatógép, a lábtörlő, a fogas, az iskolatáskája;

nem felejti el a maszkot, kulacsot, kulcsot. Ne hívjanak fel az iskolából, hogy eltört, betört; ne szakadt gatya és elveszett üzenőfüzet fogadjon az iskolakapuban. Nem verik egymást a gyerekeim azon veszekedve, hogy kinek nagyobb a csokija, amit vonalzóval osztottam el köztük és kinek jutott több eper.

Ne attól érezzem magam Anyukának, hogy pakolok és emlékeztetek, békítek és könyörgök, sikálok és közben tökéletes Instaképként jógázom a lelkibékét a világra.

Attól szeretnék Anyuka lenni, hogy együtt vagyunk, játszunk, beszélgetünk, toleránsak és türelmesek vagyunk, meghalljuk egymás szavát és megköszönjük a törődést. Csak olyan halkan, csak úgy egyszerűen, minden nap.

Örüljünk, hogy együtt lehetünk, oly illékony az idő, és az élet.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Ugrás az oldal tetejére