Jelenlegi hely

Kossuth és Debrecen – virtuális kiállítás a Méliuszban

"Kossuth 1849. január 7-én, vasárnap délután egy órakor lépett a városba a Miklós utcai kapun." Azóta is az egyik legfontosabb pillanata ez az 1849-es szabadságharcnak és Debrecen városának. Virtuális kiálítás március 15-i ünnepükön a Méliusz szervezésében.

Második alkalom, hogy Március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából online emlékezünk a forradalom hőseire. Virtuális tárlattal készült a Méliusz Könyvtár is, Kossuth és Debrecen kapcsolatát bemutatva.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár Helytörténeti Gyűjteménye és Fotótára az 1848-49-es forradalom- és szabadságharcra emlékezve Kossuth és Debrecen címmel virtuális kiállításon mutatja be a korszak legfontosabb debreceni eseményeit. Kossuth 1849. január 7-én, vasárnap délután egy órakor lépett a városba a Miklós utcai kapun. A szolgálatot teljesítő kapuőr így jegyezte be a naplókönyvbe: „Kossuth Magyarok’ Mó’sesse”.

A kapunapló részlete: a szolgálatot teljesítő kapuőr így jegyezte be a naplókönyvbe Kossuth Debrecenbe érkezését: „Kossuth Magyarok’ Mó’sesse”.

A tárlat lépésről lépésre mutatja be az ezt követő eseményeket, helyszíneket. Az érdeklődők megtudhatják, honnan intézte beszédét Kossuth Lajos a debreceniekhez, hol ülésezett a képviselőház, de azt is, hol szállásolta el a város ez idő alatt a politikust és családját. A virtuális kiállítás 2021. március 13-tól érhető el az Intézmény honlapján ITT.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 
Ugrás az oldal tetejére