Jelenlegi hely

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet kicsi fürdőszobánkból?

A fürdőszoba sok lakásátalakítás során merül feledésbe, hiszen legtöbbször a könyha és nappali átalakításán van a hangsúly. Ez valahol érthető ugyan, azonban az igényes fürdőszoba minden lakásban elengedhetetlen.

Mi van azonban akkor, ha fürdőszobánk kicsi és ezáltal nehezen berendezhető? Ha te is hasonló problémával küzdesz, ez a cikk biztosan segíteni fog!

Színek és minták

Annak érdekében, hogy optikailag nagyobbnak tűnjön fürdőszobád, mindenképpen világos színeket válassz. A fehér mellett a bézs és a pasztell árnyalatok is nagyszerű válaszások lehetnek, azonban fontos a letisztultságra törekedni. Minták szempontjából – bár elsőre nem gondolnánk – a hosszanti irányú, erős minták szintén nagyobbnak láttatják majd a teret. 

Megfelelő bútorok

A fürdőszoba bútorok kiválasztásakor is van néhány kritikus szempont, melyet észben kell tartanod. Egyrészt, érdemes lehet a sarkokat minél inkább kihasználnod. Tehát egy megfelelően beépített sarokkád vagy zuhanyzó az egyik legjobb megoldás lehet. Ezzel egyszerre biztosítod az esztétikát és a praktikusságot is. A polcok esetében nehéz dolgod lesz, hiszen sok tároló helyre lenne szükség, azonban kicsi a tér hozzájuk. A megfelelő elrendezéshez meg kell találnunk az egyensúlyt a zárt és nyitott polcok között, hiszen egyikből sem jó a túl sok. A túl sok zárt szekrény ugyanis beszűkíti a teret, a túl kevés viszont rendetlenséget tükröt. Utóbbit nagyszerűen tudod elkerülni dizájnos tároló dobozok beszerzésével, melyek rendet eredményeznek majd a polcokon. 

Tükrök és üvegajtók

Ez a két trükk szintén segíteni fog optikailag csalni. Az üvegajtó azért lehet jobb választás, mert egy átlátszatlannal szemben nem választ le teret a teljes fürdőszobádból – tehát a tér nem csökken. A tükrök pedig szintén térnagyító funkcióval rendelkeznek, tehát érdemes egy nagyobb darabot kiválasztanod. Itt akár tükörvilágítást is választhatsz, hiszen ez még inkább erősíti a hatást. Világítás kapcsán pedig fontos megjegyezni, hogy minél több fényt kell biztosítanod – legyen szó süllyesztett lámpákról és természetes fényről egyaránt!

A fenti tanácsok megfogadásával neked is igazán stílusos és igényes fürdőszobád lehet a kis méret ellenére is.

A fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

Ólom, higany, króm.. nem csak a kémiaóráinkon szereplő elemek. Nap mint nap kapcsolatba kerülünk velük, krómozott eszközök és aluminium edények állnak a konyhákban, ólom van a nem étkezési célokra szánt kerámiamázakban... soroljam?
Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Akárhogy nézzük, hosszú volt az a 72 nap nyári szünet.  Biztos lehetsz benne, nem Te vagy az egyedüli, aki csemetéje minden imádata mellett ne érezne időnként így. A sulikezdés okozta féktelen örömképekkel szeretnénk erőt adni a szünet utolsó napjaira.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére