Jelenlegi hely

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet kicsi fürdőszobánkból?

A fürdőszoba sok lakásátalakítás során merül feledésbe, hiszen legtöbbször a könyha és nappali átalakításán van a hangsúly. Ez valahol érthető ugyan, azonban az igényes fürdőszoba minden lakásban elengedhetetlen.

Mi van azonban akkor, ha fürdőszobánk kicsi és ezáltal nehezen berendezhető? Ha te is hasonló problémával küzdesz, ez a cikk biztosan segíteni fog!

Színek és minták

Annak érdekében, hogy optikailag nagyobbnak tűnjön fürdőszobád, mindenképpen világos színeket válassz. A fehér mellett a bézs és a pasztell árnyalatok is nagyszerű válaszások lehetnek, azonban fontos a letisztultságra törekedni. Minták szempontjából – bár elsőre nem gondolnánk – a hosszanti irányú, erős minták szintén nagyobbnak láttatják majd a teret. 

Megfelelő bútorok

A fürdőszoba bútorok kiválasztásakor is van néhány kritikus szempont, melyet észben kell tartanod. Egyrészt, érdemes lehet a sarkokat minél inkább kihasználnod. Tehát egy megfelelően beépített sarokkád vagy zuhanyzó az egyik legjobb megoldás lehet. Ezzel egyszerre biztosítod az esztétikát és a praktikusságot is. A polcok esetében nehéz dolgod lesz, hiszen sok tároló helyre lenne szükség, azonban kicsi a tér hozzájuk. A megfelelő elrendezéshez meg kell találnunk az egyensúlyt a zárt és nyitott polcok között, hiszen egyikből sem jó a túl sok. A túl sok zárt szekrény ugyanis beszűkíti a teret, a túl kevés viszont rendetlenséget tükröt. Utóbbit nagyszerűen tudod elkerülni dizájnos tároló dobozok beszerzésével, melyek rendet eredményeznek majd a polcokon. 

Tükrök és üvegajtók

Ez a két trükk szintén segíteni fog optikailag csalni. Az üvegajtó azért lehet jobb választás, mert egy átlátszatlannal szemben nem választ le teret a teljes fürdőszobádból – tehát a tér nem csökken. A tükrök pedig szintén térnagyító funkcióval rendelkeznek, tehát érdemes egy nagyobb darabot kiválasztanod. Itt akár tükörvilágítást is választhatsz, hiszen ez még inkább erősíti a hatást. Világítás kapcsán pedig fontos megjegyezni, hogy minél több fényt kell biztosítanod – legyen szó süllyesztett lámpákról és természetes fényről egyaránt!

A fenti tanácsok megfogadásával neked is igazán stílusos és igényes fürdőszobád lehet a kis méret ellenére is.

A fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére