Jelenlegi hely

Ezért érdemes már gyermekkorban megtanulni hangszeren játszani!

A zene csak és kizárólag hozzáadhat az élethez. El nem vehet belőle semmit sem. Még időt sem, mert bár a próbálás kétségtelenül időigényes feladat, de valójában már a percek elmúlása során is milliószor megtérül minden belefektetett energia. Nincsen sem túl korán, sem túl későn a zenélés elkezdéséhez. S teljesen mindegy, hogy hobbiról, amatőr vagy profi szintről beszélünk, mert a lényeg az öröm, amit a hangjegyek birodalmában való barangolás jelent.

Milyen hangszerrel érdemes kezdeni?

Sokan teszik fel ezt a kérdést, amire azonban igazság szerint univerzális felelet aligha adható. Hogy miért? Azon egyszerű oknál fogva, mert minden gyermeknek más az, ami tetszik a szimfóniák világában. Persze a statisztikák árulkodóak, ezek alapján ugyanis vitathatatlanul az egyik befutó a gitár. A legtöbb gyermek erre vágyik, és az is vitán felül áll, hogy a tanulás akár még autodidakta módon is megtörténhet, legalábbis egy bizonyos szintig. Ma már zseniális szoftverek is rendelkezésre állnak. Ha a lelkesedés adott, akkor pedig senki és semmi nem szabhat határt az álmok megvalósításának.

Arra célszerű odafigyelni, hogy ha a gitárra esik a választás, akkor mindenképpen gyermek verzióval ildomos kezdeni. Még akkor is, ha nagy a csábítás a szintugrásra. Eljön majd erre is az idő, de a fokozatosságot mindig kifizetődő taktika szem előtt tartani.

A fekete-fehér billentyűk tánca is vonzó? 

Igen, ha a statisztikákat vesszük górcső alá a továbbiakban is, akkor a zongora joggal kér magának figyelmet. Akad, aki a hagyományokra esküszik és kisebb pianínó beszerzésében gondolkodik. Ez is lehetséges, igen, viszont az elektromos, digitális variációk is kellően kezesek és sokoldalúan paraméterezhetőek. Ráadásként helytakarékosság tekintetében abszolút az élen teljesítenek, miközben a hangzásukat nem érheti kritika. Ha továbbá a jó szomszédi viszony megőrzése is cél, akkor jó ötlet inkább ebben az irányban gondolkodni. Az a kincs, ami a zenetanulással már gyermekkorban megszerezhető, felnőttként felbecsülhetetlen értékűvé, örök talizmánná válik.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére