Jelenlegi hely

Debrecen - Varga Utcai Tagintézmény

Cím: 4024 Debrecen Varga utca 23. sz.
Tel:.52/326-699, 30/924-1074

Bölcsődénk 1980-ban nyitotta meg kapuit, jelenleg 100 férőhelyes. Az épületrész emeletén található az Egyesített Bölcsődei Intézmény Igazgatósága, Gazdasági Egysége, és a továbbképzéseket szolgáló 50 fős előadóterem.

 Az intézmény városunk valamennyi tömegközlekedési eszközével jól megközelíthető - akár a Petőfi tér, akár a Varga utca irányából - mégis csendes, forgalomtól mentes belvárosi övezetbe tartozik.

Az épületben négy gondozási egység található egyenként két-két csoportszobával, s az azokhoz kapcsolódó fürdőszobákkal, gyermeköltözőkkel. A szinte teljesen hasonló alaprajzú, de egymástól függetlenített, külön udvarrésszel funkcionáló gondozási egységek osztottságukkal, családias hangulatot kölcsönöznek intézményünknek.

A csoportszobákhoz közvetlenül kapcsolódó, árnyékolóval ellátott teraszokon minden évszakban lehetőség nyílik a szabad levegőn való tartózkodásra. Tudatosan törekszünk a beépített udvari játékok EU szabványnak való megfelelésére, melyeket mobil udvari eszközök bővítésével teszünk színesebbé, így minden gyermek megtalálja a számára kedves mozgáslehetőséget.

Az elmúlt években folyamatos, a fenntartó által finanszírozott felújítási munkálatok zajlottak az egyes épületrészekben. A „Debrecen bölcsődés gyermekeiért” Alapítvány adta lehetőségeknek is köszönhetően, intézményünk eszközei megfelelnek a modern kisgyermeknevelés elvárásainak, a szobák berendezése figyelembe veszi az életkori és egyéni sajátosságokat. A külső kép kialakításánál arra törekszünk, hogy környezetünk esztétikája, rendezettsége segítse elő a gyermekek érzelmi gazdagodását; a meleg színek, a kellemes hangulatú, világos csoportszobák hívogassák őket. A tárgyak tartóssága, esztétikuma és minősége szolgáljon megelégedésére az azokat használó gyermekek és szüleik, továbbá az ott dolgozó szakemberek számára egyaránt.

Bölcsődénkben az alapellátás prioritása mellett, a családi nevelést támogató gyermekfelügyelet szolgáltatást is nyújtunk. Sószobánkat a bölcsődénkbe járó gyermekek családjai vehetik igénybe.

A mindennapokban közvetlen, nyitott, családias légkör megteremtésére törekszünk. A szülői bizalomra építő, a családok igényeire nyitott kollegákkal biztosítjuk az egyéni bánásmód érvényesülését. Összességében elmondható, hogy egy viszonylag állandó, összeszokott kollektíva áll az intézmény rendelkezésére. Törekszünk úgy kialakítani a csoportbeosztást, a nevelőpárokat, hogy figyelembe vesszük nevelési stílusukat, életkorukat, kölcsönös szimpátiájukat. Tisztában vagyunk azzal, hogy minden dolgozónk munkája hatással van intézményünk összképére, különös tekintettel kisgyermeknevelőink modell értékére.

Bölcsődénk keresett a debreceni kisgyermekes családok körében.  Köszönhető ez kedvező elhelyezkedésének, a Holló János Utcai Óvodával való közös épületegységnek, s együttműködésnek, és természetesen nevelő-gondozó munkánk színvonalának. Számunkra a legnagyobb kincs, ha gyermekeink szeretnek bölcsődébe járni, kötődnek környezetükhöz, nevelőikhez és társaikhoz. Életkorukból adódó kíváncsiságuk töretlen, nyitottak a világra, és bátran részt vállalnak megismerésében.

Munkánkat mindezek szellemében elkötelezetten és felelősségteljesen végezzük, mert tudjuk, hogy „az ember gyermekkorában olyan ajándékot kap, melynek kibontogatása egy egész életen át tart.”

Forrás: debrecenibolcsik.hu
 

A Debrecenimami 2012 őszi "A mi bölcsődénk" című pályázata keretében több szülő osztotta meg gyermeke bölcsődéjével kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket itt olvashatod:

 • Jó a nevelési program. Kedvesek a gondozónők és jól felszerelt.
 • Nagyon jó felszerelt bölcsi,felelősségteljes gondozónők,egészséges táplálkozás,van saját konyhája a bölcsinek,most építik a sószobát. Nagy Mira Micimackó csoport
 • A gondozónők kedvesek,családias a hangulat.A berendezés,játékok,napirend mind a gyerekek kényelmét szolgálják.A gyermekem hamar beilleszkedett,és elfogadta a gondozónőt,és nagyon szeret ide járni.
 • Kedvesek a gondozónők, és a kisfiam is jól érzi magát itt.
 • A gyerek jól érzi itt magát és a beszokás is gyorsan ment.
 • Tiszta, rendezett. Kornak megfelelő széleskörű, játékokkal rendelkeznek
 • Nem ismertem a bölcsődét, ezért mielőtt választottam, ellátogattunk a kis lányommal a nyílt napra. Nagyon szimpatikusak voltak a gondozónők és a lányom is hamar megbarátkozott a környezettel.Nagyon szeretünk ide járni, a gondozó néniket hamar megszerette és elfogadta a kislányom. Tetszik a bölcsőde nevelési programja.A csoportszoba gyerekbarát,hangulatos,otthonos.
 • Egészséges étrend, amit a  bölcsőde saját konyhájában készítenek.
 • Jól felszerelt udvar, sok játékkal. Gyuricska Hanna-micimackó csoport
 • Amikor az első szülött gyermekünknek eldöntöttük, hogy -a család megélhetése miatt- ki kell repülnie anya szárnyai alól a nyakunkba vettük a várost és fél tucat bölcsit meglátogattunk szándékosan nem nyílt napon. Természetesen Ádám is jött velünk, hogy az Ő reakcióit is lássuk és mi is alaposan szemügyre vettük a bölcsöde mindennapjait. A Varga utcai bölcsödéről korábban is csak jót hallottunk és ma már mi is azok közé tartozunk akik mindenkinek csak ajánlani tudjuk a Micimackó csoportot.
 • Tetszik, hogy nem utcára néz az udvar, ami a kicsik kedvenc játékaihoz ad helyet:homokoznak, motoroznak, labdáznak és van kis faház ahol babáznak a lányok stb. Maga az épület nem ma épült, de a gondozók keze munkája családias környezetet hozott létre. Reggelente mosolyogva ölelik magukhoz a szemünk fényeit, úgy szeretgetik egész nap mint mama. Nagyon odafigyelnek a szellemi fejlődésre is, minden nap egy újabb dal, egy újabb mondóka, mese  hangzik el az esti lefekvés előtti élménybeszámoló alkalmával és  reggel örömmel megyünk Vincével is, nincs olyan hogy nem akarom, nem szeretem, így a szülők nyúgodtan dolgozhatnak, mert a gyerek a lehető legjobb kezekben van.Biztos vagyok benne, hogy egész nap nyúgodtan, boldogan játszanak és tanulnak.Játszva megtanulják a napirendet, a korosztályuknak megfelelő illemet, színeket, számokat, kifejezéseket. Rengeteg modern és hagyományos játék van és hamarosan lesz sószobája is az intézménynek.
 • Mióta ebbe a csoportba jár a kislányom, nagyon várja a reggeleket, hogy új élményekkel gazdagodhasson. Több kedves gondozó van. A százszorszépben a gyermekem tanul, és nem az ajtóban lóg, hogy mikor megy a szülő érte, hanem csak egyszerűen JÁTSZIK, és JÁTSZIK!:)
 • A gondozónők nagyon kedvesek és jólképzettek. A bölcsi jól felszerelt, rendezett és tiszta. A kislányom Blanka nagyon hamar beilleszkedett, szeret ide járni.
 • Nagyon kedvesek a gondozónők, nagyon szeretik a gyerekeket. 
 • Nagyon jók a gondozónők és a szobák is jól felszereltek. A gyerekek sokat vannak kint a levegőn, ami nekünk szintén fontos szempont.
 • Kedvesek a gondozók és a gyerek is jól érzi itt magát

Hozzászólások

 

​A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.​

A bölcsöde dolgozói gyermek és családcentrikusak. Magas szakmai színvonalon összeállított gondozási, nevelési tervvel rendelkeznek, melyet a gondozónők napi munkájuk során maradéktalanul betartanak. A gondozónők sok-sok évszakokhoz, hagyományokhoz, ünnepekhez kötődő színes programmal gazdagítják a gyerekek mindennapjait. Sokat tartózkodnak az udvaron és heti rendszerességgel sószobában vannak foglalkozások, elősegítve ezzel a tudatos egészségmegőrző és prevenciós folyamatokat. Vidám, barátságos, szeretetteljes légkör árad a gondozók felől, ezért minden nap örömmel látogatunk el a bölcsődébe. 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére