Jelenlegi hely

Debrecen - Karácsony György Utcai Tagintézmény

Cím: 4029 Debrecen, Karácsony Gy. u. 6.
Tel: 52/423-077 ,30/924-1046

Bölcsődénk 1973. augusztusában nyitotta meg kapuit Debrecen belvárosának keleti részén, a Fényes udvari lakótelepen. Három gondozási egységgel, hat gyermekcsoportban 76 gyermek gondozása-nevelése folyik intézményünkben. A bölcsődei ellátás mellett gyermekfelügyeletet is vállalunk.

Szűkebb környezetünkben többnyire tízemeletes lakóházak helyezkednek el. Ebből a szempontból bölcsődénk védett a közúti forgalommal szemben, hiszen két oldalról lakóházak ölelik. Déli oldalán egy óvoda, udvarával szemben közterületi sportpályák helyezkednek el.

A lakóházaknak köszönhetően a bölcsőde körül sok parkoló található, de nem közvetlenül mellette. A forgalomtól teljesen elzárt, növényekkel betelepített udvarunkon levegőznek a gyermekek.

Tömegközlekedéssel Debrecen központjából a 4-es trolibusszal közelíthető meg. Elsősorban a Fényes udvari lakótelepről fogadjuk a gyermekeket, de a város más területéről is érkeznek hozzánk gyermekek.
A 38 éve épült bölcsődénk évről évre újul:

 • 2007-ben két gondozási egység fürdőszobáját,
 • 2008-ban a gondozási egységek nyílászáróit,
 • 2009-ben a tetőborítást,
 • 2011-ben a harmadik gondozási egység fürdőszobáját újították fel.

A gyermekek gondozásáról 13 szakképzett kisgyermeknevelő gondoskodik, az ő munkájukat segíti három takarítónő, egy szakácsnő, két konyhalány és egy mosónő.

Forrás:debrecenibolcsik.hu

A Debrecenimami 2012 őszi "A mi bölcsődénk" című pályázata keretében több szülő osztotta meg gyermeke bölcsődéjével kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket itt olvashatod:

 • Teljes mértékben képzett,kedves gondozónők foglalkoznak a gyerekemmel,segítőkészek és sok tanáccsal látnak el a gyereknevelés terén,irányt mutatnak minden téren.Odaadással készítik gyerekeinket bármilyen ünnepségre,ebben az évben csodálatos volt a gyereknap és a ballagás is.Köszönet mindezért Maci csoportos anyuka.
 • A nevelők nagyon kedvesek és figyelmesek, a kislányom mosolyogva megy minden reggel, pedig még csak 2 éves. Köszönet érte!
 • A gondozónők képességeiben maximálisan megbízunk. Fontos számunkra,hogy gyermekünk megfelelő gondozásban és ellátásban legyen akkor is,ha mi (szülők) nem vagyunk mellette!
 • Egy nagyon kedves, szakmailag is felkészült, lelkes gondozói csapat várja a gyerekeket nap mint nap. A nagyobbik gyermekemnél (akinek nehezen ment az elszakadás tőlem) tapasztaltam, hogy mekkora türelemmel, empátiával fordulnak a gondozónők a rájuk bízott kicsik felé, hogy megkönnyítsék a beilleszkedést. A kicsinél így egyértelmű volt, hogy ezt a bölcsődét választjuk és ha lehet ugyanazt a csoportot. 
 • A kisfiam minden nap mosolyogva megy bölcsibe, hiszen rengeteg játék és foglalkozás várja őt. A csoportszoba nagyon vidám és jól felszerelt. A napi programok nagyon tartalmasak, mondókákat tanulnak, énekelnek, táncolnak amikor lehet kint játszanak a friss levegőn. Mióta ide jár rengeteget fejlődött mind a beszéd, mind az önállóság terén.
 • Évente többször szerveznek olyan programokat is ahol a családtagok is részt vehetnek. Az idei gyermeknap például nagyon jól sikerült, volt ugrálóvár, zenés műsor, arcfestés, lufibohóc és  kukásautó, mentőautó is. A kicsik is és a nagyok is nagyon jól érezték magukat. A következő ilyen közös program a mikulás lesz, amit már nagyon várunk.
 • A gondozónők és a bölcsőde vezetője bármikor készségesen a szülők rendelkezésére áll, bármilyen kérdésük vagy észrevételük van és megpróbálják közösen megtalálni a gyermeknek legjobb megoldást. 
 • A gondozónénik nagyon aranyosak kedvesek teljes mértékben oda figyelnek a gyerekekre. Mindig jó kedvűek, vidámak, mosolygósak a gyermek örömmel megy reggel és van hogy haza sem akar jönni a kislányunk. Sokat fejlődött a gyermek beszéde, ügyesebb lett sok mindenben. Igyekeznek mindig újabbnál újabb játékokra szert tenni és az udvar is szép rendezett.
 • Nagyon családias, kedves bölcsi. A gondozónők maximálisan odafigyelnek a gyerekekre, együtt működnek a szülőkkel. A gyerekek rengeteg éneket, verset tanulnak nagy-nagy élvezettel. Egyik alkalommal meg lehetett kóstolni a gyereket ételeit. Finom, ízletes volt. Nagyon jól főznek. Az Én gyermekem imád itt lenni, amit a gondozónőknek köszönhetünk. Biztos, hogy úgy bánnak a gyerekekkel hogy jól érezzék magukat.
 • A gondozónők nagyon segítőkészek. A kisfiam nagyon gyorsan beilleszkedett nagyon szeret oda járni. Kállai Misuka (katica csoport)
 •  A gyerekeket és a szülőket is mindig nagy szeretet fogadja. Nagyon örülünk, hogy a Katica csoportba kerültünk. A kislányunk nagyon sokat tanult a gondozónők-öl és a csoporttól. Gyermekünk megfelelően fejlődik, köszönhetően az egészséges táplálékoknak, és a megfelelő napirendeknek. A Katica csoportba tapasztaltuk a legnagyobb szeretetet és odafigyelést az összes bölcsődei dolgozótól.  
 • Jól felszerelt csoportszobákkal rendelkezik a bölcsöde. Gyerek központú gondozónőik vannak.
 • Kedvesek a kisgyermeknevelők, a lányunk sok szép új mondókával állít haza nap,mint nap.
 • Azért szeretjük a bölcsit, mert nagyon kedves és segítőkész minden nevelő néni és minden ügyes bajos dologgal lehet hozzájuk fordulni.
 • Mert mindenki nagyon kedves és segítőkész
 • Kedvesek, aranyosak a gondozónők. Kellő figyelmet fordítanak a gyerekekre. Családias légkör fogadja őket.
 • Kedvesek a gondozónők, odafigyelnek a gyerekek fejlődésére, jól felszereltek a csoportszobák, a gyerekek is nagyon szeretnek ide járni! Nanda
 • Mindenképpen a legfontosabb a gondoskodással, szeretettel való nevelés, amit itt maximálisan megkapunk.Odafigyelés,játékos tanulás. Radocsai Noémi, pillangó csoport
 • Jók a gondozó nénik, tesótól is ismertük őket, ő is ide járt. lelkesek, türelmesek, mindent tudnak, amit kell!
 • Nagyon kedvesek, aranyosak a gondozónők, a gyerekek sok szépet és jót tanulnak tőlük. Jó és változatos, érdekes programokat szerveznek a gyerekeknek bölcsődei időn kívűl is.
 • Nagyon kedvesek a gondozónők, rendezettek a körülmények, finoman főznek, biztonságban tudom a gyermekemet. Nemcsak a gyerekek testi épségére, hanem mentális állapotára is figyelnek, a gyerekek boldogak és kiegyensúlyozottak a bölcsődében.
 • Kedvesek és aranyosak a gondozónénik.
 • Nagyon rendes a vezető nő,a gondozó nénikről nem is beszélve!Imád a gyerekem ide járni!
 • A gondozónők nagyon kedvesek és rendesek.Mindenféle játékokkal fel van szerelve a bölcsi ami a gyerek fejlődését segíti.Látszik,hogy modern játékok is vannak.Számomra az is fontos volt,hogy tiszta belül a csoportszoba és a pelenkázó helyiség is.
 • A nagyobb gyerek is ide járt, így már ismertük a gondozónőket. Nagyon meg voltunk és vagyunk elégedve a munkájukkal. Szeretik a gyerekeket és foglalkoznak velük. A lehetőségekhez képest folyamatosan korszerűsítik a csoportszobát, kiszolgáló helyiségeket és az udvart. Sok családi rendezvényt szerveznek, mely a gyerekek fejlődésében is nagy fontosságú.
 • A kisgyermeknevelők szeretetteljes,odaadó,lelkiismeretes,szakmailag felkészült munkája nagyban segítette a kisfiam beszokását,az életébe belépő,új felnőttek elfogadását.Nyitottak,befogadóak a felmerülő kérdésekre,segítőkészen,együtt érzően adnak tanácsot.Hálás köszönet minden pillanatért,amit örömmel töltött el a gyermekem köztük,velük.
 • A gondozónők hozzáértése, odaadó munkája. Tudjuk, hogy jó helyen van itt a kisfiunk.

Hozzászólások

 

​A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.​

A mi bölcsink Debrecen egyik legjobb bölcsije  nagyon kedves, szakmailag is felkészült, lelkes gondozói csapat várja a gyerekeket nap mint nap. A középső fiammal akinek nehezen ment az elszakadás tőlem tapasztaltam, hogy mekkora türelemmel, empátiával fordulnak a gondozónők a rájuk bízott kicsik felé, hogy megkönnyítsék a beilleszkedést. A kicsinél így egyértelmű volt, hogy ezt a bölcsődét választjuk és ha lehet ugyanazt a csoportot igaz neki könnyeb volt a beileszkedés de akkor is imádni való kis csapathoz  jár ez a fiam is..

Már a nyíltnapon feltűnt a kisgyermeknevelők lelkiismeretes és szeretetteljes hozzáállása, ezért is döntöttem a Napocska csoport mellett. Mariann és Marika szerettettel teli és magával ragadó személyiségének köszönhetően kislányom örömmel tölti napjait a bölcsiben. Mindezeknek köszönhetően nyugodt szívvel bízom rájuk gyermekemet.

Nagyon örülök, hogy ezt a bölcsödét választottunk kislányunknak, hiszen nap mint nap látjuk rajta, hogy mennyire jól érzi magát a "Napocska" csoportban. Mariann és Marika - de nyugodt szívvel mondhatom, hogy az összes kisgyermeknevelő - nagy odaadással és figyelemmel végzik munkájukat, melynek köszönhetően a gyerekek rengeteg pozitív élményt szereznek a bölcsödében. Ez nagymértékben megkönnyíti majd az  óvodába történő beilleszkedést is, amely nagyon nagy segítség a szülőknek.

Köszönettel: S. Apuka

A bölcsöde épülete jó állapotban van, belülről nagyon szépen karban van tartva. A csoportszobák és a hozzá tartozó helyiségek nagyon jól fel vannak szerelve. A gondozónők a pillagó csoportban (és ahogy észrevettem a többi csoportban is) nagyon kedvesek és imádják az összes gyereket. Igyekeznek a beszoktatás alatt nemcsak a gyerekre, hanem a szülőre is odafigyelni. Az udvar is nagyon szép lett, ami a nyáron került felújításra. A vezetőnő pedig igyekszik minél több mindent felújítani a bölcsödében, lehetőségéhez mérten. Én csak ajánlani tudom mindenkinek!

Nagyon szeretjük a bölcsit mi a Maci csoportba járunk . A gondozók aranyosak felkészültek és ami a lényeg a kislányom nagyon szereti őket , szeret bölcsibe járni sokszor haza se akar jönni . Amennyire féltem attól hogy jól döntök e azzal hogy bölcsibe adom ,most azt gondolom ,hogy jobban nem is dönthettem volna .

Könnyen ment a beszoktatás nem voltak nagy sírások , sokat fejlődött ,sok mindent tanult . A csoportszobák szépek, jól felszereltek ,és a gondozók mindent megtesznek ,hogy a gyerekek jól érezzék magukat .

A mi bölcsink a legjobb.

A kislányom nagyon jól érzi magát a bölcsiben,nagyon örülök ,hogy ezt a helyet választottuk.Köszönet a gondozó néniknek,és minden ott dolgozónak!

Kislányom a Maci csoportba jár. Nagyon szereti a kisgyermeknevelőket. Gyöngyike néni a kedvence. Könnyen ment a beszokatás is. Reggelente örömmel megy bölcsibe. Már nagyon sok versikét, mondókát, dalocskát tanultak. Összességében megy vagyunk elégedve a bölcsivel.

A MACI csoportra szeretnék szavazni!

Minden reggel mosolygósan,vidáman mentek a gyermekeim a bölcsödébe,mert annyira szerették a gondozó nénik őket mint a sajátjukat.Ha kellett ölbevették babusgatták őket.Szókincsük folyamatosan bővült,sokat verseltek,énekeltek!Aszobatisztaságra segítségükkel hamar átálltunk!!Igazán nagyon képzett kis csapat!Mindent köszönünk Nektek!!Így tovább Maci csoport!!

A mi kisfiúnk 16 hónaposan kerül a bölcsődébe. Nagyon nehezen ment a beszokás, nem akart tőlem távol lenni. De a gondozónők kedvessége, türelme és szeretete nagy segítséget nyújtott abban, hogy ez megváltozzon. Minden nap szeretettel várják, az érkezés utáni elváláskor türelemmel, gondoskodva nyugtatják a gyerekeket. Nekünk szülőknek a legfontosabb az, hogy biztonságban tudjuk a gyermekünket és itt ebben a bölcsiben, a napocska csoportban (is) ez megtörténik. Családias környezet, gondoskodó, szeretetteljes bánásmód a gyermekekkel szemben - ez jellemzi a bölcsit.A nap végén mindig részletesen beszámolnak a kicsiként napjáról, mindent elmondanak és ez nagyon megnyugtató számunkra. A legjobb választás volt a Karácsony György utcai bölcsi!

Az én kislányom is a maci csoportba jár,egyre jobban szereti és ma kaptam a jó hírt, megtanult magától elaludni,ami nála nagy dolgot jelent,mert otthon ez még nem igazán megy:) 

 

elégedett vagyok a bölcsődével és a gondozók igazán aranyosak,figyelmesek.Szeretnék a maci csoportra szavazni! :)

A Maci csoport kisgyermekgondozóiról csak szépeket és jókat tudok írni. Mindkét lányom ebbe a csoportba járt, a gondozónők szakmailag felkészültek, a gyerekekhez és a szülőkhöz is közvetlenek, segítőkészek.

Nagyon szeretjük ezt a bölcsit, a kisgyermeknevelők lelkiismeretesek, kedvesek, segítőkészek, nagyon jó szakemberek! A kisfiam nagyon ragaszkodó természet és még otthon is szeretettel emlegeti a csoportja gondozónőit:-) Hálás köszönet a Maci csoportnak! 

Nagyon szeretjük ezt a bölcsit, a kisgyermeknevelők lelkiismeretesek, kedvesek, segítőkészek, nagyon jó szakemberek! A kisfiam nagyon ragaszkodó természet és még otthon is szeretettel emlegeti a csoportja gondozónőit:-) Hálás köszönet a Maci csoportnak! 

Kislányunk a maci csoportba jár. Gondozói első perctől szeretettel, türelemmel foglalkoznak vele. Látszik, hogy hivatástudattal látják el nap mint nap munkájukat. Kicsi lányunk nagyon szeret idejárni, és látszik sokat fejődőtt az eltőltött idő alatt. Szeret énekelni és jó, hogy a gondozó nénik sokat énekelnek velük. Fájó szívvel fog Áginénitől elválni mikor óviba kell mennünk, mert családtagként szereti. Hálásak vagyunk minden napért! Mi mindenkinek ajánljuk ezt a bölcsit, bár a nagyok is idejártak volna.

Maci csoportos kislány szülei

 

 

A gyermekem nagyon szeret a bölcsődébe járni,ahol a kisgyermeknevelők nagyon kedvesek.Gyermekemmel kapcsolatos kérdéseimmel nyugodtan fordulhatok hozzájuk.Én a Maci csoportra szavazok.

Az Én kisfiam bölcsije a legjobb!Melyik szülő ne szeretné a legjobbat a gyerekének?A legjobb döntésünk volt mikor a kisfiunkat beirattuk a bölcsibe és mikor bekerült  a Maci csoportba!A kisgyermeknevelők maximális szakmai hozzáértése,szeretetük a gyerekek iránt,pótanyaként való viselkedésük,erre van szükségük a gyerekeknek!Itt még szeretném kiemelni a vezetőséget is akik példamutatóak.A szülőnek a legnagyobb öröm,mikor a gyerekük a bölcsiről és a nevelőkröl,regéket zeng.Imád reggelente bölcsibe menni és minden este előszeretettel hallgatjuk a nővéreivel az aznap tanult verseket,mondókákat és tapasztaljuk  gyerekünk rohamos fejlődését!

Tehát megkérdezem,kell egy szülőnek és egy gyereknek ettől több???

Üdvözlettel:Kósa Máté Apukája.

Mi két évet jártunk oda és nagyon köszönjük mindenki odaadó munkáját. Egy fantasztikus talpraesett ovódára kész gyerek ballagot el tőlük, aki a mai napig szerettel emlegeti a gondozó néniket. Mi még mindig visszajárunk látogatóba. Nagyon köszönjük az elmúlt 2 évet.

Kedves oldal olvasói. Először is nagyon szépen köszönöm a Karácsony György Utcai Bölcsöde összes dolgozójának a hozzáértő, szeretetteljes munkáját. Kisfiam a Maci csoportba jár. 2015. év szeptemberében kezdtük a beszokatást, ami nagyon könnyen ment, hamar beszokat a kisfiam. Ehhez viszont kellett a Maci csoport gondozónőinek az a hatalmas nagy szerettetel való fogadtatása, amit kaptunk.  Nekünk, a szüleinek a hozzáállása és természetesen az is, hogy a gyermekem nagyon szereti társaságot, élvezi azt is, hogy sokan vannak körülötte. Mióta bölcsis nagyon sokat fejlődött. Külön köszönet az intézményvezetőnek azért, hogy vegyes csoprtok vannak az intézményben. Szerintem így rengeteget tudnak egymástól tanulni a gyermekek. Kedves Enikő néni, Ági Néni, Iliki néni és Gyöngyike néni köszönjük, hogy hozzátok kerültünk. 

Kedves olvasók! A bölcsődéről alkotott fogalmaim teljesen megváltoztak mióta a kislányom ebbe a bölcsibe jár. A 2. otthona és 2. anyukái várják minden nap. És ha otthon van pár napig (betegség vagy szünet miatt) már alig bírunk vele. Odavágyik. Azt hiszem ez mindent elmond. Hajrá Maci csoport!

Nagyon szeretjük ezt a bölcsit,mert a gondozónénik kedvesek,sokat foglalkoznak a gyerekekkel. Gyermekem sok dalt, mondókát tanult meg, amióta tud beszélni. Szerintem a legjobb bizonyíték, hogy szeret járni bölcsibe. Az ünnepségek jól szervezettek, sok érdekes játék van, amiket folyamatosan bővítenek.

Maci csoport

Túl a beszokással járó kezdeti nehézségeken,most már elmondhatom,hogy a bölcsőde a második otthonunk. Kisfiamat és persze az összes oda járó gyereket nagy szeretettel és odaadással vesznek körül.Mindig mindenben segítőkészek,közvetlenek. Hála és köszönet a Maci csoport minden gondozó nénijének és nem utolsó sorban a bölcsőde vezetőségének!

Rékuci imád a Süni csoportba lenni Ágit nagyon szereti. De a többiek munkája is kiváló.Sokat foglalkoznak a gyerekekkel minden mondókát,dalocskát ismer és énekel itthon is.Köszönet nektek érte

A második gyerekünk jár a bölcsődébe. A gondozónők és a vezetők egyaránt nagyon kedvesek, segítőkészek. Nagy szeretettel és türelemmel segítik át a gyerekeket ( és a szülőket:)) a beilleszkedés nehézségein. Nagyon sokat foglalkoznak a bölcsisekkel, rengetes fejlesztő tevékenység, ének, játék tölti ki a mindennapokat. A rendezvények nagyon gördülékenyek, jól szervezettek és nagyon jó hangulatúak. A szülők és a gyerekek ( a nagyobb tesók is) érdeklődve várják. Minden évben sok és gyönyörű fénykép készül, hogy még maradandóbb legyen az itt töltött idő. A szülők tájékoztatást, segítséget, tanácsokat kapnak a gyerekek fejlődősével kapcsolatban. Nagyon elégedettek voltunk/vagyunk a bölcsődével. "Maci/süni csoport"

A kislányom szeret odajárni, szereti a gondozónéniket , és ez a legfontosabb hogy ő jól érezze magát Maci csoport.

Az unokám a Maci csoportba jár nagyon szereti és nagyon sok mindent tanult ,sokat énekel,mesél .Nagyon jó bölcsi.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére