Jelenlegi hely

Úton babával: mi kerüljön a pelenkázó táskába?

Ha Te sem szeretnél bőrönd méretű táskát sok felesleges holmival telepakolni, akkor olvass tovább, és garantálom, hogy babával is élvezetes lesz a kiruccanás.

Kezdjük az „alapoknál”!

  1. A táskának nem feltétlenül kell klasszikus pelenkázó táskának lennie: használhatsz akár hátizsákot is. A lényeg, hogy legyen elég zsebe, rekesze, így mindent gyorsan megtalálsz majd.
  2. Jó, ha a mindennap használt dolgokat folyamatosan a táskában tartod, így biztosan nem felejted otthon.
  3. Hidd el nem ciki, ha készítesz egy ellenőrző listát az elején. Használd addig, amíg nem szerzel kellő rutint a pakolásban.

És akkor nézzük a legfontosabbakat, hogy minden szituációban helyt tudj állni!

Pelenkázás kellékei

Attól függően, hogy milyen hosszú útra mentek és milyen gyakran szoktad cserélni gyerkőcöd pelenkáját, csomagold a mennyiséget. Én mindig tettem pluszban legalább kettőt biztos, ami biztos alapon. Nedves törlőkendő, popsikrém az alapfelszereléshez tartozik, a hordozható pelenkázó alátét (legyen eldobható vagy le/mosható) szintén jó szolgálatot tesz majd pelenkázásnál bárhol is vagytok. Javaslom, legyen nálad több kisméretű zacskó is a koszos pelusoknak.

Váltóruha

Kezdjük is a legfontosabbal: mindig rétegesen öltöztesd fel a picit. Emellett nem csak az évszaknak megfelelő komplett váltás ruhát érdemes csomagolni, hanem melegebbet is, ha hűvösebbre fordulna az idő. Pici baba korukban pedig inkább 2 váltással számoltam, mert bizony a legszuperebb pelenkák is okozhatnak átázást, és a gyerkőcök a legváratlanabb helyzetekben koszolják be magukat, kenik össze ruhájukat. Ha pedig beindul a fogzás, a nyálkendők is hasznosak, és persze ebből sem árt kettő.

Étkezés

Igény szerinti szoptatásnál textil pelenkán kívül másra nincs is szükséged. Ha azonban lefejt anyatejet szeretnél adni, akkor bizony előre kell készülnöd, lásd cumisüveg, nyári melegben hűtés kérdése, illetve megfelelő hőmérsékletűre való melegítése. Sok hasznos infót olvashatsz az anyatej tárolásával kapcsolatban, ha ide kattintasz!

Tápszeres babáknál célszerű termoszban forralt vizet, tejporadagolót magaddal vinni és közvetlenül a helyszínen a szokásos előírások alapján elkészíteni az ételét.  

Ha babád már szilárd táplálékot is eszik, akkor legyen nálad vagy saját magad készített étel (figyelj a megfelelő tárolásra!), vagy bébiétel. Ne felejtsd el a kiskanalat, előkét betenni és gondoskodj megfelelő folyadékról is, lásd legjobb a felforralt víz vagy babavíz. A kisebb zacskók, műanyag dobozok ilyenkor is jó szolgálatot tesznek a piszkos evőeszközök, ételmaradékok higiénikus elcsomagolásánál.

Kedvenc játék, rongyi

Sok gyerkőc ragaszkodik kedvenc játékához, takarójához vagy éppen az aktuális alvótárshoz. Ha a Te csemetéd is ilyen, ne maradjon ez otthon, mert a kiruccanás inkább kellemetlen lesz, mint élvezetes mindkettőtök számára.

Játszótérre készültök? Mit vigyél magatokkal? Ha ezt elolvasod, biztosan semmi nem marad otthon!

Cumi és pótcumi

Ha gyerkőcöd cumizik, azt is vigyétek magatokkal. Sőt, mindig legyen egy tartalék is a pelenkázó táskában, hiszen kieshet a gyermek szájából és az utcán, hivatalban, stb. nem mindig lehet megfelelő módon fertőtleníteni.

Évszaktól függően

Nyáron mindig legyen veletek naptej is, míg télen valamilyen védőkrém a hideg, a szél ellen. Az esővédő se maradjon otthon, ami szerencsére összehajtogatva viszonylag kis helyet foglal el.

Iratok

Mind a baba iratait (lásd egészségügyi kiskönyv, TAJ kártya), mind a sajátodat ne felejtsd el bepakolni. Ha pedig tömegközlekedtek, a bérletre is figyelj!

Anyának kell

Magadról se feledkezz el. Igen, élelemre, folyadékra Neked is szükséged van, még ha rövid időre is mozdultok ki. Különösen igaz ez nagy melegben. Előfordulhat, hogy nincs lehetőséged kézmosásra, ezért a kézfertőtlenítőt is javaslom, hogy legyen mindig a táskádban.

Kihagytam valamit, ami szerinted fontos? Tedd csak bele nyugodtan! A lényeg, hogy sok szuper élményed legyen gyerkőcöddel!

Dr. Regősné Oláh Zsanett, Szegedimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára Beküldési határidő: 2023. április 23.
Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Pályázat típusa: alkotópályázat több korcsoportban Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Pályázat típusa: alkotópályázat felnőtteknek Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Pályázat típusa: alkotópályázat óvodásoknak és alsósoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére